10 April 2020

RAHSIA CIKGU iEta DIJUMPAI DI GOOGLE

RAHSIA CIKGU iEta DIJUMPAI DI GOOGLE [Check out SOCIAL MEDIA EXPERT on Google! ]


Servis Penulisan Pengiklanan, Blogieta.com, Kenapa menulis, penulisan viral, personal branding, teknik penulisan, copy writing, store telling, Blogger, Cikgu iEta

Cikgu iEta mula menulis di Blogieta.com ni dari tahun 2006. 😍


SIANG MALAM BEKERJA. [SIAPA CIKGU Ieta?]

Tahun 2017, Cikgu iEta pernah dalam sakit Slipped Disc yang kuat, tetapi siang dan malam Cikgu iEta bekerja. Siang marketing Online, Offline dan sharing. Malam pun bekerja sebelum tidur, kerja naikkan followers Instagram Usahawan.

Kerja ni kerja berbayar. Nak Followers Real Genuine bukan fake Followers. Manual sahaja. Tak guna apps. Sendiri punya Instagram pun belum guna apps walau Cikgu iEta sudah ada appsnya. Untungnya sebab Cikgu ieta sudah belajar.

Apps memanglah mudah. Tetapi akan bermasalah sebenarnya. Cikgu iEta tahu sebab berkawan dengan Sifu dan pakar Instagram. Masalah akan timbul di kemudian hari. Instagram sendiri tidak mengapalah. Hak client, kenalah jaga betul-betul.

Gain Follower manual, Naikkan Follower Instagram, Memori, Memori Cikgu iEta, Giler Gain Followers, Gain Followers, Taksub  Membabi Buta, Seminar, Seminar 2020, Seminar Malaysia, Rahsia Carian Google, Instagram, Blog, CikguiEta, Blogger, Instagram Expert, Rahsia Markerting, Rahsia Social Media, Rahsia Carian Google, Landing Page, Verify Business, Daftar Seminar Rahsia carian Google, Rahsia Google, androidmalaysia, instaandroid, smartphone, xiaomi, samsunggalaxys7, marshmallow, sony, googleandroid, androidonly, samsung, instadroid, device, androidcommunity, samsunggalaxy, mobile, ics, androidinstagram, teamdroid, jellybean, androidographer, teamandroid, androidography, instagood, google, googlechrome, SEO, prilaga, instandroid, android, droid, kitkat, phone, Servis Penulisan Pengiklanan, Blogieta.com, Kenapa menulis, penulisan viral, personal branding, teknik penulisan, copy writing, store telling, Blogger, Cikgu iEta
Instagram pertama Cikgu iEta ni naik 10k minimum followers lebih kurang sebulan sahaja. Buat sambilan sebab masa ni masih bekerja sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan di Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI).

Lama dah buat kerja gain followers ni. Dari tahun 2013 lagi. Cuma Cikgu iEta tidak kongsikan sangat ke khalayak awam sebab buat secara sambilan. Ada gang belajar Instagram gelar Cikgu sebagai retis Instagram. Allahu. Alhamdulillah, bila kawan-kawan bertanya, Cikgu ieta kebetulan ada idea bantu jawab. Jawab sahajalah. Happy tau bila dapat bantu beri kefahaman kepada orang yang memerlukan.

Tahun 2017 semasa sakit kuat Slipped Disc sambil baring tahan sakit, mengajar online dan buat marketing termasuklah gain followers sendiri. Masa ni sakit. Tapi memang belajar Gain Followers. Seronok punya pasal, tiga (3) Instagram berdesup laju naik 12k, 29k dan 10k. Ta'sub dan to'at sungguh. Haduih lah haih. 🤣

Sampai ada yang pertikai,
Sakit pun berniaga?" Tanya seorang AJK Biro Koperasi di sekolah Cikgu iEta bekerja.
Eh, HELLOOOO... Dunia di hujung jari. Yang sakit pinggang hingga ke kaki. Minda dan jari I ok what?." Cikgu iEta bersuara di dalam hati sahaja. Malaslah nak bergaduh dalam whatsapp group. Biarlah. 😊
Yang sakit di pinggang. Akal dan jari-jemari sihat. Jadi tidak mengapalah teruskan kerja online. Memaafkan lebih baik dari berdendam. Maafkan semua mereka. Sekarang kurang dah buat kerja naikkan followers. Jika ada bayarannya  sangat mahal. Mahal sebab manual tanpa robot dan automasi. Real genuine followers. Memang teringat zaman belajar dulu. Dahsyat gila. Laju semua Instagram berdesup naik followers tu. 😅

instagram dah jual, servis naikkan follower, gain follower manual, Memori, Memori Cikgu iEta, Giler Gain Followers, Gain Followers, Taksub  Membabi Buta, Seminar, Seminar 2020, Seminar Malaysia, Rahsia Carian Google, Instagram, Blog, CikguiEta, Blogger, Instagram Expert, Rahsia Markerting, Rahsia Social Media, Rahsia Carian Google, Landing Page, Verify Business, Daftar Seminar Rahsia carian Google, Rahsia Google, androidmalaysia, instaandroid, smartphone, xiaomi, samsunggalaxys7, marshmallow, sony, googleandroid, androidonly, samsung, instadroid, device, androidcommunity, samsunggalaxy, mobile, ics, androidinstagram, teamdroid, jellybean, androidographer, teamandroid, androidography, instagood, google, googlechrome, SEO, prilaga, instandroid, android, droid, kitkat, phone, Servis Penulisan Pengiklanan, Blogieta.com, Kenapa menulis, penulisan viral, personal branding, teknik penulisan, copy writing, store telling, Blogger, Cikgu iEta
Ni Instagram ke dua naik ke 21k. Tapi dah jual. 😊
Nak minimum 10k followers di IG tanpa aps atau ads? Jom Naikkan Follower Instagram anda.

PENGALAMAN BERNIAGA

Semua jenis perniagaan Cikgu iEta sudah pernah berniaga. A 2 Z. Avon to Zhulian. 😁

Dari sistem affiliate, sistem pyramid, sistem MLM hinggalah sistem trading. Sentuhan ajaran bermacam jenis leader pernah rasa. Jadi Leader pun pernah. Jadi Stokis pun pernah. Ber'leader'kan jutawan pun pernah. Ber'leader'kan owner product pun pernah. Bermentorkan jantan sangap pun pernah. MaShaa Allah. 🤦

Tetapi, semuanya tidak kekal lama. Ada Leader yang perangai macam hampeh. Ada Leader yang menipu. Ada Leader yang buat sekerat jalan. Ada yang kerah tenaga bagai nak mati tapi kerja kita tidak dihargai. Ada yang minta turut kata nafsu melulu. Haishh, bermacam-macamlah pengalaman.

Sampai pernah rasa fobianya lah hai nak teruskan berniaga. Tiada satu pun yang beri kepuasan ketenangan abadi dan hakiki. Hampir 31 tahun berniaga marketingkan pelbagai produk niaga. Semua produk ambil direct dari owner Muslim Bumiputra. Punyalah nak juga tolong Buy Muslim First. Tetapi semua owner produk meragam buat hal. Satu hari tu Tuan suami bersuara,

Ayang, Ayang ni dah tak payah menjual. Sebab Ayang jual memang ada orang beli. Ayang kena mengajar pulak. Ayang kena train orang macam mana nak menjual pulak. Ayang pun dah boleh motivate orang. Follow Pengacara terkenal ni. Dia pandai motivate orang." Cadangan Tuan Suami Cikgu iEta turuti.

Namun demikian, pencarian Guru pun masih diteruskan. Sebab hidup perlu berguru dan perlu ada guide. Tuan Suami tetap rujukan utama walaupun sudah pernah handle team Agent dan Dropship. Walaupun pernah deal dengan CEO dan ramai orang korporat.

Semuanya diharung dengan penuh ketabahan demi sesuap dan enam suap nasi lagi untuk kami sekeluarga. Walaupun Tuan Suami kata, tak apa duit Abang cari. Jiwa ini yang sudah biasa ada dan pegang duit sendiri. Masih teruskan berniaga. Rasa satu kepuasan dalam diri bila dapat pegang duit sendiri dan berkongsi ilmu dengan orang lain.

Tahun 2020, semua produk niaga dahulu ditinggalkan. Tetapi yang bestnya, semua produk niaga tu masih kekal di enjin carian Google.

Bermula 18/12/2016 sambilan kepada Personal dan Group Coaching Online. 2020, perjuangan membantu dan mendidik Usahawan diteruskan. InShaa Allah 30/5/2020 Seminar Keusahawan, RAHSIA CARIAN GOOGLE berkaitan Instagram Advance dan Google tetap diteruskan. 💪

Alhamdulillah ini seminar ke dua (2) Cikgu iEta selesaikan pada 29/2/2020. Ebook sedang proses siap.

Coaching Rahsia Carian Google, memang antara topiknya, cara gain follower di Instagram. Real Genuine Manual tau. Tidak guna robot dan sistem automasi. Berani buat sebab Instagram 53.5k sudah Cikgu iEta jual tanpa kerap beriklan.

Rahsia Carian Google, Memori, Memori Cikgu iEta, Giler Gain Followers, Gain Followers, Taksub  Membabi Buta, Seminar, Seminar 2020, Seminar Malaysia, Rahsia Carian Google, Instagram, Blog, CikguiEta, Blogger, Instagram Expert, Rahsia Markerting, Rahsia Social Media, Rahsia Carian Google, Landing Page, Verify Business, Daftar Seminar Rahsia carian Google, Rahsia Google, androidmalaysia, instaandroid, smartphone, xiaomi, samsunggalaxys7, marshmallow, sony, googleandroid, androidonly, samsung, instadroid, device, androidcommunity, samsunggalaxy, mobile, ics, androidinstagram, teamdroid, jellybean, androidographer, teamandroid, androidography, instagood, google, googlechrome, SEO, prilaga, instandroid, android, droid, kitkat, phone, Servis Penulisan Pengiklanan, Blogieta.com, Kenapa menulis, penulisan viral, personal branding, teknik penulisan, copy writing, store telling, Blogger, Cikgu iEta, instagram dah jual, servis naikkan follower, gain follower manual, testimoni, testimoni Cikgu iEta
TESTIMONI DIJUMPAI DI GOOGLE

KETAHUI RAHSIA CARIAN GOOGLE.
RUGI BERNIAGA ONLINE DAN BERBLOGGING TAPI MASIH TIDAK DIJUMPAI DI GOOGLE.

Bagaimana nak buat supaya perniagaan kita dan diri kita sendiri dijumpai ramai? Di google pula tu. Kan sudah lama guna laman sosial? Tapi tak ramai yang jumpa. Kesian dan sedihnyakan?

Pengalaman Cikgu iEta sendiri berBlogging bermula tahun 2006. Mula aktif berniaga Offline tahun 1989. Tahun 2013 mula berniaga Online. Sehingga ke hari ini produk niaga Cikgu iEta masih dijumpai ramai di kesemua laman sosial. Paling best kerap dapat panggilan, orang google jumpa Cikgu di Google. Ini yang Cikgu iEta ingin kongsikan. 😍

ebook Coaching Instagram Advance Online : Rahsia Carian Google untuk Peserta😍



JOM KONGSIKAN. 😍

Salam sayang,
- Cikgu iEta -
Social Media Expert
Speaker Digital Marketing
Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan (APC 2015).






AKTIVITI
  1. Group Coaching Instagram Basic
  2. Seminar Rahsia Social Media 11/1/2020
  3. Seminar Insta Basic Santai 29/2/2020
  4. Minda Niaga Info Tips Bisnes & Social Media.

ARTIKEL BERKAITAN
  1. TIPS BUAT DUIT DENGAN BLOG
  2. SOAL JAWAB SEMINAR RAHSIA SOCIAL MEDIA
  3. CLIENT CLOSE SALE BERKALI-KALI
  4. SEMINAR INSTA BASIC SANTAI
  5. RAHSIA CIKGU iEta DIJUMPAI DI GOOGLE

SOAL JAWAB RAHSIA CARIAN GOOGLE

SOALAN :
Bayar ni nnti saya boleh naikkan sndri followers or cmne ya

JAWABAN :
Waalaikumussalam.
Ya betul. Boleh buat sendiri. Jimat duit.

SOALAN :
Followers drop or tidak?
Dapat Ebook Asas Instagram sekali. Dalam Ebook ni ada saya kongsi cara semua ya. 😊

MASALAH :
Saya nak join tpi saya takde online bankin.
Nak g bank jauh bnyk sekatan jalan

PENYELESAIAN :
Memang kena bayar online Cikgu iEta pun tak terima cash. Beritahu Polis nak buat urusan bank. Atau tunggu PKP reda. Siapa yang masuk dahulu Cikgu iEta dahulukan. Belajar ni dalam group ya. 😊

SOALAN :
Bayar sekali je kan ⁨Cikgu iEta

JAWABAN :
Ya benar Tuan. 😊


No comments:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.
2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *