CARI DI SINI

06 June 2021

RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA

RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA [SUMBER ASAL]


  Sebenarnya ramai mesej saya hendak tahu macam-macam perkara

 Hendak tahu alam ghaib, hal akhir zaman, hal penyakit, hal peribadi, hal keturunan, hal Dajjal, masalah aniexty, hyperdepresstension, halunisasi, gangguan makhluk ghaib, slipped disc, masalah rumah tangga dan macam-macamlah lagi. Saya faham mereka sakit dan stress. Tapi hidup mesti berdisiplin dan berADAB.



Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman
Ini antara peserta life coaching online saya.
Lagi testimoni boleh lihat di SINI


  Ada juga yang tidak beradab membandingkan ilmu yang mereka ada dengan saya. Atau membandingkan ilmu orang lain dengan saya. Inilah sejenis yang tidak beradab terhadap Guru-guru mereka. Jadi, saya tidak layan. Saya pernah refund duit peserta seminar Dan peserta coaching saya disebabkan tidak berADAB. Sedangkan saya sudah beritahu terlebih dahulu saya ni bukan Perawat, bukan Guru Silat dan bukan Guru ilmu kebatinanLalu, saya minta isi borang,


ISI BORANG.

 Jangan risau. Isi sahaja. Saya bukan seperti coach gila isim hacker yang sanggup curi nombor fhone orang lain guna taktik hackers. Saya punya database sahaja sudah ada lebih 100k nombor telefon dan email ya. Ada yang percuma dan ada juga dapat dari penyertaan program-program marketing. Ada yang menipu beri nombor telefon sahaja. Ada juga link kepada akaun dia dan sedut semua database yang ada. Inilah antara kerja Coach gila isim hackers terkutuk!


  Dulu saya jahil. Saya belajar. Memang tidak sangka TERjebak belajar dengan Coach gila isim hackers, Doktor Perawat dan Motivator Consultant, Tok Batin yang ada jin khodam syaithon. ieewww andai boleh flash back, tidak mahu saya berguru dengan mereka yang mana akhirnya ugut, aniaya, fitnah, tohmah, scam  saya dan ada yang ajak orang ramai pulau saya sebab saya minta JAUHI SYIRIK.

 Bila dah sedikit pandai saya suka berkongsi cerita tapi saya tidak ajar ilmu-ilmu keji itu. Dan maaf saya tidak menjual database. HARAM jual maklumat orang tau.


BERADAB

  Hati mudah terguris. Sama-samalah jaga hati dan perasaan ya. Ada masa bergurau, berguraulah. Ada masa serius, seriuslah. Belajar dengan orang lain, berkumpulan dengan orang lain tetapi banyak soal dengan saya, ini sejenis sikap makhluk manusia yang tidak berADAB. Mencuri ilmu namanya jika tidak dimulai dengan ADAB.

  Ramai begini. Curi ilmu dari orang lain dan kongsi ilmu yang dicuri tanpa izin. Hilang terus keberkatan belajar (menuntut ilmu) dan ADAB berguru. 

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman



 Nak tahu sesuatu? Itu bermaksud hendakkan ilmu dan perlukan bimbingan. Dengan saya, Ikut proses saya dan lengkapkan borang. Susah? Malas? Banyak alasan? Kuat merungut? Dah, tak perlu berurusan dengan saya dan jangan ganggu hidup saya. Saya tidak ada masa dengar hal anda jika anda tidak bekerjasama dan tidak berADAB dengan saya.

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman
Saya tulis begini sebab ramai desak saya beritahu perkara saya tahu Dan masa ni saya baru balik dari Balai Polis. Seriously saya sangat penat, terkilan dan sedang sedih. Anda tidak melalui apa saya telah lalui. Hampir hilang nyawa berkali-kali dek perbuatan keji perlakuan syirik oleh Guru. Dihina dipulau kerana sakit slipped disc. Jadi anda tidak akan pernah faham kenapa saya begini. Sekadar luahan perasaan. Saya pun ada perasaan beb. Saya bukan malaikat dan tunggul kayu mati beb. 🤭


  Begitu juga jika kita belajar dan berguru dengan sesiapa. Belajar ucapkan terima kasih kepada mereka walaupun ilmu diberi itu sedikit sahaja. BerADABlah dengan Guru. Sekali lagi, saya bukan Perawat, bukan Guru Silat dan bukan Guru ilmu kebatinan. Saya hanya berkongsi cerita dan membantu sesiapa yang memerlukan jawaban atas permasalahan menimpa diri dengan syarat berADAB. 

  Berguru pula, jika Guru itu mengajar ilmu menipu malahan biadap seperti Guru-guru saya tu, saya belasah dan sebarkan kebiadaban mereka. Terutamanya, bila sudah ditegur tidak mendengar? Sebaliknya ugut, tohmah pula kita? Ha sebar. Biar orang ramai tahu penipuan dan kebiadaban mereka semua. Usah dibuat main dengan kita ni ya?





KENAPA PERLU ISI BORANG?

  Isi borang tu bertujuan untuk sistem pemfailan dan rekod saya. Mestilah ada mahar orang putih sebut fees, yang perlu dibayar. Ingat saya ni welfare tiada kerja buat lain menghadap peserta saya sahaja? Ingat bil elektrik, bil handphone dan unifi saya bayar guna tisu, kertas atau air liur? Ilmu pengetahuan dan penyelesaian masalah hendak. Bayar fees tak hendak? Banyak lawa muka? 

 Alah isi borang tu seperti hendak masuk sekolah hendak masuk universiti juga lah. Apa susah? Isi sahaja apa saya kehendaki. Fees biasanya mampu bayar dan bergantung apa anda hendak belajar dan apa yang ingin diketahui. Fees berkaitan Social Media semua fix ikut silibus dikehendaki. Life Coaching sahaja bergantung  siapa diri anda dan apa masalah anda. Bukan sesuka hati tau saya hendak letakkan fees itu. 

 Saya banyak buat perkongsian percuma. Manfaatkanlah. Tidak mampu bayar? Ada kaedahnya. Saya faham PKP ni ramai susah. Ada yang dibuang kerja dan ada yang jadi gelandangan. 🥺



 Ada yang pertikai saya ni siapa? Sudah pastilah saya ni Suri Rumah sepenuh masa. Suami saya baca facebook dan semua laman sosial saya. Kerja sambilan saya, isi masa lapang, berniaga, Freelance Blogger dan Social Media Expert Coach. Saya juga Speaker Digital Marketing. Selanjutnya Boleh baca di sini SIAPA SAYA?


DARI MANA MEREKA JUMPA SAYA KAN? 

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman
Alhamdulillah masih dijumpai di BLOG. InShaaAllah saya akan ebookkan pengalaman saya ni. Entri Blog ni terpadam semalam semasa sedang edit gambar. 🥴🤦


 Ada yang jumpa saya di Blog saya dan ada juga yang jumpa saya sebab saya rajin menyibuk komen di posting orang. Hobi saya pun memang suka menyibuk. Tapi kalau asyik mengumpat orang dan mencarut, gambar pula tengkorak atau kucing, saya unfriend teruslah ya. Ini antara mereka yang menghubungi saya untuk Life Coaching


Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman
Saya tahu apa masalah beliau tetapi selagi tidak isi borang untuk filing saya, selagi itu saya abaikan sahaja. Disiplin dan ADAB wajib dijaga.

  Ini antara conversation yang menghubungi saya. Memang saya minta isi borang. Sekali lagi, berdisiplin dan berADAB dengan saya. InShaaAllah saya sumbangkan servis bantu sebaiknya. Bila saya sudah bantu usah ambil kesempatan melampaui batasan soalan diajukan. Saya bukan welfare dan saya membantu ini pun sekadar sambilan dan isi masa lapang sahaja. Samalah seperti berniaga dan Social Media Expert Coach. Bukan semua ini keutamaan dan punca rezeki saya.
[04/06, 9:52 am] +60 13-932 ×××2: Salam. Sy sakit tulang belakang kering air bendalir disc. Tlantar sakit. Bolehkh cg ieta berikn pnduan? Tkasih

Saya wan ma***ti s**i bt wan ah***s dari kemaman terengganu nak tanya/nak belajar tentang petua sembuh sakit slip disc.


[04/06, 12:27 pm] @PuteriNurCahaya @ Cikgu iEta : Salam. Sebelum tu, boleh saya tahu dari mana dapat nombor saya?


[04/06, 12:34 pm] +60 13-932 ×××2:
Dari BLOG
Saya sakit, perlu bmbingn puan

[04/06, 1:01 pm] Sila isi borang ini dahulu ya [************] terima kasih. 😊

Senyap terus. Info dan bimbingan hendak. Disiplin dan Adab tiada. Maaflah ya.


  Semasa saya sakit kronik slipped disc dahulu, minda dan jari saya tidak sakit. Saya banyak kongsikan info PERCUMA. Sampai sekarang saya suka kongsi info percuma. Ramai tidak faham dan selalu salah faham dengan saya. Saya bukan welfare. Isi borang dan ikutlah sahaja arahan. Bukankah senang? Kita ni hidup, mestilah berdisiplin dan beradab.


 Saya suka menulis perkara kebenaran dan saya pantang betul dengan penipuan (scammer), perkara syirik, khurafat dan kesesatan. Saya hampir hilang nyawa disebabkan perbuatan-perbuatan syirik Guru-Guru saya dan saya diugut oleh Pastor Malaysia Gerakan Missionary Kristian bila saya dapat kesan kerja syirik Guru-guru saya dan perbuatan-perbuatan scammer mereka.

 Kawan-kawan, hidup mesti jujur dan berani. Jika ada lima (5) orang tidak suka dengan kita. Abaikan sahaja mereka. Jika kita difitnah seperti saya pernah difitnah tu, lawan. Cuma ada stepnyalah nak melawan tu. Yang penting berani melawan.

 FIGHT! Be a fighter don't be a looser! 💪🏻



ADAB, HORMAT DAN ILMU.

1) Dari kecil lagi, saya dididik oleh Almarhum Abah,  Almarhumah Emak, Tok Nenek dan Moyang saya, berADAB dengan orang lain. Sebab itu saya selalu menekankan JAGA ADAB.

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, ADAB, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman

2) Hidup ni mesti berADAB dan hormat semua orang selagimana orang berADAB dan menghormati kita.

3) Jika diukur dengan 'alim dan ketinggian ilmu, Iblis lebih 'alim dan tinggi ilmunya. Tetapi tergelincir juga dari SYURGA. Kenapa? 

4) Sebab dia tidak berADAB dan tidak menghormati keputusan Allah menciptakan lembaga Nabi Allah Adam 'alaihis salam dari tanah tujuh (7) benua alam sebagai Khalifah di bumi Allah.

5) Begitu juga Dajjal. Allah murka kepadanya disebabkan beliau tidak berADAB, tidak hormat dan tidak mahu mengakui Nabi Muhammad SAW adalah utusan Allah SWT. 

6) Tetapi Dajjal dan Iblis tetap dipanjangkan usia mereka untuk memberi pengajaran kepada makhluk yang berakal bernama manusia.

7) Berkenaan ADAB, saya pernah refund bayaran yuran peserta program seminar saya disebabkan peserta saya itu tidak berADAB.

8) Saya lawan Guru saya kerana mereka tidak berADAB dengan saya dan saya pernah tidak attend program walaupun saya sudah bayar bilamana ada yang tidak berADAB kepada saya. 

9) Bermaksud, ADAB itu lebih bernilai daripada ilmu, wang ringgit dan harta.

10) Benarlah. Manusia berilmu belum tentu berADAB tetapi manusia berADAB sudah pasti berilmu. Tidak berADAB maka seperti orang yang tidak berILMU.

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, ADAB, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman


11) Copy paste penulisan orang lain adalah menyalahi etika laman sosial. Itu adalah PLAGIAT (pencuri idea) dan pekerjaan yang tidak beretika.

Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, ADAB, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman


12) Guru atau ketua group yang menghantar machai mereka ganggu saya adalah BIADAP dan sejenis cyberbully criminal war.

13) Cyberbully criminal war adalah undang-undang. sudah lama dinyatakan oleh PDRM dan ramai tidak tahu. 

14) Jika diprovoke ditohmah melalui whatsapp atau telekomunikasi lain, kita berhak buat laporan polis.



MENCARI GURU.
 
Pernah ditolak untuk berguru walhal rasa ilmu masih kurang lagi? Solusi, tidak perlu mencari guru. Ilmu akan datang sendiri. Cuma soheh atau tidak, rujuklah mereka yang lebih mengetahui.

Ada beberapa sebab ditolak untuk berguru.

  1. Biasanya Guru itu sudah tahu diri tu lebih tinggi ilmu dari Guru.
  2. Ditakuti akhirnya melawan guru sebab  terlalu tinggi ilmu. 
  3. Sekadar mahu compare harga dan menipu tu yang ditolak tu.
  4. Sejenis yang pandang tembus juga selalu ditolak untuk berguru.

   Celik mata hati, bukan semua orang perolehi. Dan hanya orang lain sahaja menyedari. Dia sendiri tidak sedar dia kasyaf hati dan mata hijabnya terbuka. 

  Perkara ini bukan untuk dibangga-bangga nanti ada ramai musuh yang iri hati hasad dengki.

  Namun demikian, kasyaf mata hati atau terbuka hijab ni, tidak perlu dikongsi ianya melampaui akal fikiran manusia awam kerana akan menimbulkan fitnah dan salah faham ilmu-ilmu terutamanya ilmu estakologi ilmu fitan ilmu akhir zaman.

   Kita, perlu bijak berfikir. Usah terlampau masuk kumpulan  sana masuk kumpulan sini hanya sebab hendakkan ilmu tanpa berguru yang zahir dan nyata. Ilmu estakologi ilmu fitan ilmu akhir zaman ini tiada dan bukan dengan mengkaji. Ia perlu dilalui. Pengalaman mahal juga selalu diperolehi. Antaranya pengalaman berada di dalam alam paranormal yang hampir meragut nyawanya sendiri.

Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta bukan mengkaji tapi inilah realiti.




SIAPA ULAMAK SUUK?

  1. Ulamak Suuk adalah orang alim orang yang ada ilmu tapi menunggang agamanya. 
  2. "Mengelirukan orang ramai dengan ilmunya. Ulamak duit." Kata Sheikh Habib Ali Zaenal Al-Hamid.
  3. Ulamak Jahat ni bukan sebab dia kaki maksiat, bukan tak pakai kopiah, bukan kaki judi, bukan tak solat.
  4. Tapi 'kerana' merekalah manusia akan rosak dunia dan mati masuk neraka.
  5. Kerana mereka lah manusia berzina, riba, makan haram, mengikuti yahudi,  makan babi, tak ke masjid, tak solat jumaat dan sebagainya.
  6. Ramai begini. Kononnya muallij. Kononnya Ustaz. Kononnya guru mursyid.
  7. Walhal jual agama dan buat kaedah rawatan dan kongsi ilmu syirik dan khurafat.
  8. Pentaksub pun ikut sahaja macam dah tak boleh berfikir otak tu kesemuanya.

Neraka di Kiri. Syurga di kanan.
Kau pilih sendiri yang mana idaman.
Mahu jadi Ulamak Suuk atau Ulamak kebenaran?

Golongan Munaafiquun
Menipu seumur hidup dengan cara menunggang agama. https://bit.ly/2RQk64S



₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶©®
KITA INI UMMAT AKHIR ZAMAN?
₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱₱¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶©®


  1. Mereka diam bisukan Alim Ulamak ikut bekerja untuk mereka. Mereka PAKSA semua SYIRIK terima bulat-bulat kesyirikan mereka buat selama-lamanya.
  2. Perkara syirik jangan buat main-main. Ia melibatkan aqidah dan maruah. Amalan sia-sia sahaja. 40 hari tahu amalan tidak diterima jika berterusan melakukan pekerjaan dan perkara-perkara syirik. 
  3. Sebab itulah datok nenek moyang kita dahulu berperang. Mereka mempertahankan aqidah dan tanah air kita ni dari dijajah. Ramai hari ni tidak mahu, tidak berminat dan malas mengetahui sejarah.
  4. Malahan masih percaya kepada  sejarah yang kebanyakannya telah diputar-belitkan oleh penjajah yahudi laknatullah. Lihat sahajalah sejarah Kota Melaka dijarah? Hendak tunggu dajjal keluar baru hendak kaji siasatkah baru kita hendak bertaubatkah? Masa itu hendak menyesal memang sudah terlambatlah. 
  5. Kecuali pengikut-pengikut, kuncu-kuncu (tentera-tentera) Dajjal. Mereka ini sudah pasti tersasar terus. Kerana mereka semua menanti ketibaan Dajjal. Sama seperti kita ummat Islam menanti ketibaan Imam Mahdi.
  6. Tahukah anda, baru-baru ini di Mexico lubang besar telah kelihatan. Tahun 2020 saya dapat tahu, Dajjal berada di sana. Tahun ini sudah tentulah sudah bergerak jauh lagi dianya. 3/6 baru ini saya mendapat khabar dari Dajjal sendiri siapa kuncu-kuncu (tentera-tentera) Dajjal. Di luar negara, 13 orang Ulamak telah meninggal dunia. Allah tarik seorang demi seorang Alim Ulamak dahulu tau? 
  7. Yang tinggal, kita. Kita ni sudah bersedia hendak berperang? Fitnah Dajjal semakin bertambah bukan semakin berkurang. Ulamak dan Penceramah-penceramah Islam pun semakin ditekan. Atau kita masih leka lagi dengan segala macam hiburan? Masih tidak percaya lagi dengan kenyataan bahawasanya KITA INI UMMAT AKHIR ZAMAN? Tepuk dada, tanyalah Iman.
  8. InShaaAllah berkelapangan saya ingin live bicara tentang khabar akhir zaman dari Iblis dan Dajjal sendiri kepada kami suami isteri. Bukan ajaran sesat tau. (Itupun jika saya rajin). 😊


Sekali lagi, saya tak suka dipaksa, memaksa dan terpaksa. Saya hendak tulis apa, saya punya suka. Tak perlu desak saya ikut kehendak anda pula.

Saya tak suka marah-marah. Jadi jangan cari pasal dengan saya jangan cari dan buat sebarang masalah.

Saya freelance, ada tanggungjawab keluarga dan kerja saya sendiri. Anda, tak perlu arah saya itu dan ini. Saya tahu apa saya hendak buat tak perlu arah saya. Anda hormat saya, saya hormat anda. 

Hal saya melibatkan NYAWA, saya tanggung sendiri saya fight sendiri. Jadi, masalah anda, anda tanggung sendiri.  FIKIR SENDIRI. Hendak tahu apa-apa? Ikut prosuder saya. Susah? Jangan ganggu saya.

JAGA ADAB, JANGAN TAKSUB, JAUHI SYIRIK,JANGAN MENIPU DAN JANGAN MENCARUT.

Yang masih berhutang tu, bawa-bawalah bayar. Tak bayar hutang tergantung ruh tu bila mati nanti tahu? RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA. Minta isi borang pendaftaran senyap terus sahaja. Maaf sekali lagi saya bukan welfare ya. Apa saya kongsi percuma tu bacalah. Tapi jangan copy paste (plagiat = mencuri) tanpa meletakkan sumber asal diambil cerita pula. Haram tu tahu? Jadilah manusia yang pintar, berdisiplin dan berADAB. 😊🙏🏻


AKTIVITI SEBELUM PKP BERMULA TAHUN 2017 SELEPAS SEMBUH SAKIT SLIPPED DISC SEHINGGA 2021

  1. Life Coaching
  2. Group Coaching
  3. Personal Coaching
  4. Kursus
  5. Seminar
  6. Jemputan Motivasi 
  7. Car Boot Sale



SOAL JAWAB

SOALAN 

Salam Tuan Puteri. Saya tak tahu apa yang terjadi tapi saya dapat duga. Walaupun kita tak pernah jumpa tak pernah berbalas komen, saya kenal dan faham kerja Tuan Puteri. Saya pun ada dalam group bTelegram yang Tuan Puteri sedang membongkar berkenaan Atomy. Bila baca ni tak sangka guru pastor menyerang Tuan Puteri. Saya minta maaf jika saya termasuk dalam posting Tuan puteri ini.


JAWABAN

Wa'alaikumussalam Tuan Mohamad Afiq .

Memang ramai orang tidak tahu apa yang saya sudah alami dan saya perjuangkan selama ini sebenarnya. Sekarang saya sudah dibenarkan bongkar terus semuanya. Saya sudah tulis siri pertamanya di sini AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!  InShaaAllah akan ada siri yang lain pula jika saya lapang, sihat dan urusan-urusan wajib saya selesai.

Saya juga sudah lama tutup semua group di whatsapp dan telegram. Hanya dapat fokus group coaching berbayar sahaja buat masa ini. Terima kasih Tuan sudi prihatin ya. 😊


SOALAN

Assalam... Cikgu, boleh siasat dimanakah Ust Ebit sekarang. Ada khabar beliau hilang tanpa berita sejak 27hb 5 di Cairo. Misi Gaza.


JAWABAN

زابرجد دلىما

Wa'alaikumussalam.
Maaf. Cuba minta bantuan PDRM atau Tentera Darat Malaysia ya. Terima kasih soalan. 😊👍🏻

 


PENULIS

Nama pena Puteri Nur Cahaya  @ Cikgu iEta

Panji Alam Nusantara


MINIGRAM

  1. Puisi iEta
  2. Minda Niaga
  3. Kisah Cikgu iEta 
  4. Panji Alam Nusantara
  5. Social Media Expert Coach

SocMed & WEBLOG

  1. You Tube
  2. BlogiEta.com
  3. Dunia Niaga iEta
  4. RahsiaSocialMedia.Blogspot.com
  5. PanjiAlamNusantara.Blogspot.com

ARTIKEL BERKAITAN

  1. DOSA BESAR SYIRIK MENDUAKAN ALLAH
  2. APA ITU SYIRIK?
  3. AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!
  4. 10 KELEBIHAN KALIMAH THOIYYIBAH
  5. CONTOH JAHIL MURAKKAB MAINKAN AQIDAH
  6. JAWABAN UNTUK JAHIL MURAKKAB
  7. BETULKAH SLIPPED DISC TIADA HARAPAN SEMBUH?
  8. AKU SEMAKIN SERAM NAK SUNTIK VAKSIN.
  9. ADAKAH WABAK COVID 19 INI BENAR?
  10. AKIBAT BUTA SEJARAH
  11. RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM


  

2 comments:

  1. macam2 hal ye skrg ni.. bila akal x waras tu mula la syaitan ambil alih.. smoga kita sentiasa dilindungi Allah.. aamiin..
    btw, kak ieta sya zahirah.. lma tggl blog.. singgah blog sya pualk ye... tq =)

    ReplyDelete

Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

Jika mesej atau email saya terus nyatakan,
1) Nama.
2) Dari mana tahu saya.
3) Dari channel mana
4) Tujuan mesej
Sebab saya ada banyak channel.

Rules saya :
1) Nak minta sedekah saya tak bagi online ni.
2) Jangan buang masa saya dengan mengumpat, cerita tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Setakat beri salam senyap jangan mesej saya.
4) Setakat nak bersembang kosong jangan mesej saya.
5) Nak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Saya beri borang lengkapkan.

Terima kasih 😊
Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta
Suri Rumah Sepenuh Masa,
Freelance Blogger & Social Media Expert Coach

Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *