GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT


Ghibah dan fitnah amat lazat. ๐Ÿ˜‹ Hidup biar jadi manusia jaga aqidah usah jadi musibat mendakyah ajaran sesat. Kantoi bawa ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) sanggup masing-masing berpakat tabur fitnah dan berbohong kepada awam. SIAPA SAYA? 

Sambungan artikel ini, DI SINI, DI SINI dan DI SINI


PENDAHULUAN

 1. Tuan Guru saya berkata, "Depa ni lah lahanat. Depa Gila". Elok saya tidak memaki sekarang saya sudah memaki. Sebab sudah tahu siapa mereka sebenarnya.

 2. Bijak pandai berkata, "Adab dahulu baru ilmu". Bermaksud, dengan beradab barulah datang ilmu (kefahaman)nya. Tabayyun cara yang betul maka sampailah hajat apa dicarinya. Bukan Nabi SAW suruh serkap jarang dahulu, tulis main hentam keromo dahulu, sudah gaharu bertanya pula, sudah tahu bertanya pula. Itu tidak beradab juga namanya.

 3. Belajar selidik dengan membaca keseluruhannya dari sebarang persoalan yang ada. Ada perkataan yang saya ulang beberapa kali. Sebab ada yang bertanya lagi dan lagi. Belajar baca dan hadamkan sampai faham. Di dalam artikel ini semua saya sudah jelaskan. Ada soalan lagi saya tambah lagi di ruang bawah artikel ini. Perkara bab aqidah ni biar jelas.
 4. Jika belum baca sila baca sampai habis InShaaAllah faham dan tahu siapa saya dan siapa mereka. Saya bukan ahli nujum. Jika dari awal saya tahu memang saya jauhkan diri dari lahanat semua ni. Saya anti scammer (penipuan) dan anti ajaran sesat apatah lagi gang biadap terhadap aqidah ni. 
 5. Saya berguru dengan orang saya mahu. Saya tidak akan berguru atau terima sesiapa pun sebagai rakan media sosial saya dan tidak akan terima siapa pun sebagai client saya jika dari awal lagi saya sudah tahu siapa mereka saya sebut nama dalam artikel ini adalah psikik scammer penunggang agama yang gila isimnya bukan-bukan. 
 6. Semoga diri dan keluarga anda tidak terjebak dengan kumpulan psikik scammer penunggang agama kumpulan ajaran sesat ni.
 7. Alhamdulillah artikel ini telah diterbitkan pada 23/09/2021 jam 17:12 petang sehingga ke luar negara pembacanya. Warga laman sosial sudah ramai membuka mata mereka. Saya sentiasa kemaskini bila ada perkara berbangkit. 
 8. Ghibah dan fitnahkan amat lazat lemak berkrim? Ini yang netizen macai, cybertroopers dan warga alam maya confirm masuk syurga mahu kan? Jadi apa salahnya saya sajikan cerita pengalaman saya sendiri. Ini lebih baik daripada saya sibuk hal orang tiada kena-mengena dengan diri saya. 
 9. Hidup kita ni, biar jadi manusia usah jadi musibat seperti pendakyah ajaran sesat kononnya doktor perawat, dakyah ilmu sesat guru silat Seni Gayung Makrifat rupanya si gila isim Amir Shahmi Md. Ali sentiasa tarik ahli untuk sebar ajaran sesat ilmu karuuhun dan semua ilmu sihir, syirik, khurafat dan mencuri rahsia leluhur jin bangsa iblis dia tu. 
 10. Antara jantan lahanat lagi musibat, si gila isim Amir Shahmi Md. Ali doktor perawat guru silat seni gayung makifat jantan keparat yang bertopengkan sufi mendakyah ajaran sesat mencuri rahsia, saya tidak pernah hormat selepas saya tahu dari Tuan Guru saya syaithon laknatullah 'alaih ni buat saya jadi perantara dia dan rakan-rakannya berkomunikasi dengan leluhur bangsat jin dia. Sudah dimaki tidak insaf juga. Masih lagi mencari mangsanya melalui kursus menguruskan six senth pula. Amat gila isim mabuk ketum agaknya kemarukkan taksubkan jin. Khodam iblisnya berlambak-lambak semasa kursus di sisinya.
 11. Puas hati saya dapat ambush maki-hamun si musibat gila isim Amir Shahmi Md. Ali pendakyah ajaran sesat. Sedang siapkan artikel penuh semua makian dan amaran saya kepada dia dan gang ajaran sesatnya. Yeah. Ghibah dan fitnah amat lazat. ๐Ÿ˜‹


JENAYAH CYBERBULLY DAN BODY SHAMING

 1. Dimulai oleh si musibat kononnya doktor perawat, guru silat Seni Gayung Makrifat si gila isim Amir Shahmi Md. Ali membuat ritual seru puja jin yang disebutkan sebagai leluhur bersama sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) pada tahun 2020 menganiaya saya jadikan saya perantara mereka dan beberapa ekor lagi si musibat berkomunikasi dengan jin saya termasuk ke alam separanormal dan menerima KHABAR DAN CERITA dari alam sebelah sana. 
 2. Jadi saya TERkeliru dan merata saya bertanya. Tahun 2021, Akhir tahun baru saya tahu rupanya mereka semua ini tersenarai di dalam senarai kumpulan ajaran sesat! 
 3. Tahun 2021 inilah bekas client personal life coaching saya, si gila isim Muhammad Anis bin Hassan (Haniz Zerstoren) bersama sekutu-sekutunya fitnah manipulasi soal-jawab beliau dan sekutunya si musibat Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) guru ajar Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya gila isim juga dengan saya, 
 4. Mereka buat jenayah cyberbully, body shaming AQIDAH dan niqab saya memaki-hamun, mencarutkan IBU-BAPA, SUAMI saya. Hingga ada yang selongkar SSM beralamatkan rumah keluarga SUAMI saya,  buat fake account guna ayat maki-hamun seoalahnya itu saya. Kuncu-kuncu mereka serang saya di messenger, Telegram, whatsapp dan laman sosial saya yang lain.
 5. Perkongsian ini asalnya panjang lebar. Saya ringkaskan sekadar makluman. Eh, eh... ada bunyi lagi sampai sekarang ni. Page palsu, instagram dan individu yang  masih tidak faham malahan masih kongsikan viral fitnah oleh si gila isim bajet bagus bersepakat dengan gangnya buat fitnah berbentuk Jenayah Cyberwar, cyberbully dan body shaming terhadap AQIDAH saya ini. Semuanya berkaitan AQIDAH. Semuanya saling berkait. Berkait sekali dengan si penderhaka kepada Allah SWT dan Rasulullah SAW, Tengku Asmadi Tengku Mohamed Gerakan Missionary Kristian!
 6. Permulaan perawat psikik scammer penunggang agama fitnah saya DI SINI semua wajah si musibat ada saya kongsikan. (Sila klik dan baca tulisan biru itu ya)
 7. Sebab utama saya difitnah bermula tahun 2020 oleh si musibat Amir Shahmi Md. Ali dan semua mereka saya sudah buat laporan polis, 
  1. Saya nasihatkan jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. 
  2. Saya sebarkan kepada ramai kebatilan ajaran dan amalan sesat mereka lakukan. 
  3. Sakit hati saya tidak ikut dakyah ajaran amalan sesat syirik, khurafat mereka dan dakyah jadi pemberontak negara mereka semua fitnah saya. 
 8. Apa dakyah kumpulan ajaran sesat ini kepada saya? Teruskan membaca di bawah.


PANJANG SANGAT. MALASLAH BACA

 1. Malas baca, sudah. Diam jangan tanya jangan sibuk korek rahsia. Laporan polis di bawah dan nilai sendiri. Polis izinkan dan minta saya kongsikan semua cover report di bawah ni. ๐Ÿ‘‡
 2. Sebelum itu memang anda wajib baca dahulu baru faham jalan cerita saya. Usah hendak marah tidak tentu arah serupa orang hisap mabuk ketum dadah, bertanya korek rahsia tetapi malas membaca . Bab aqidah ni bukan perkara mainan boleh direka-reka.
 3. Yang masih follow ikut telunjuk mereka masih duduk di dalam kumpulan mereka, kononnya hendak dapatkan ilmu percuma  memang kasihan. Sungguh kasihan. Sanggup barai terpesong aqidah demi info percuma tidak sedar sudah bersekongkol denga pendakyah ajaran sesat.  Sanggup terpesong aqidah ikut mereka kononnya kawan. Kahkahkah! Suka hatilah  saya bukan pemberi taufiq dan hidayah. Saya hanya jaga aqidah saya cukuplah. 
 4. Yang paling kelakar, follow saya sudah lama. Berkawan dengan saya di alam maya pun sudah lama. Sudah saya beritahu, sudah saya ceritakan berulangkali tetapi masih belum terbuka mata hati lagi. Masih tidak nampak-nampak kebatilan dan ilmu ajaran mereka dakyahkan. Singgah ke perkongsian saya semata-mata hendak menarik crowd pergi kepada kumpulan sesat dan program mereka. Memang saya block teruslah. 
 5. Eh, saya tidak perlukan sokongan memesongkan aqidah seperti itu. Saya amat tegas bab aqidah ni. Moga Allah mengampuni sesiapa yang bersekongkol dengan ajaran sesat. Usah salahkan saya jika saya buang sebagai rakan atau follower saya walaupun silent reader atau spy saya. Tidak menjadi masalah langsung pun kepada saya jika saya hanya ada seorang sahaja rakan alam maya dan followers daripada saya ada ramai rakan alam maya dan followers tetapi yang ramai itu tidak cakna langsung hal aqidah. Saya lebih rela bersendirian. Dulu, kini dan selamanya pun saya GERAK sendirian. 
 6. Oh ya, laporan diminta ke Jabatan Agama lagi 5% hendak  siap. Fail pula tidak dapat buka. Sedang proses recovery. Dari 2017, 2020 baru saya terjebak dan masih tidak faham. 2022 baru saya faham mereka itu semuanya kumpulan ajaran sesat Gerakan New Age. Itupun setelah Tuan Guru saya terangkan dan beri video berkaitan. 
 7. Hingga ke saat ini ejen gang sesat ini masih mengganggu saya. Masih kongsi pautan kumpulan-kumpulan sesat mereka. Bukan sehari dua punya sesat mereka bawa kepada saya dan awam tahu? Sudah lama. 
 8. Anda letak tapak kasut anda kepada keadaan saya dahulu bayangkan hingga ke saat ini sudah tiga tahun berturut-turut mereka masih mengganggu saya walaupun saya sudah tolak semua dakyah sesat mereka. Tahun 2015 tu sudah lama. Biarlah. Saya sudah block gang Blogger taksub hashtag Blogget tersohor Malaysia tu. 
 9. Saya hanya doakan tidak ada keluarga anda yang terkena seperti saya TERkena, hampir mati nyaris hilang nyawa akibat perlakuan sesat (sihir, syirik dan khurafat). Difitnah akibat menolak dakyah sesat seperti saya telah lalui. Aamiin. 
 10. Yang jahil murokkab dan degil seperti para motivator, coach dan psikitaris menyatakan aqidah tidak penting jangan aamiinkan. Andakan maksum. ๐Ÿคญ๐Ÿ™„

ANTARA NASIHAT DITERIMA

 1. Selagi kita mengucapkan dua kalimah syahadah dan mentauhidkan Allah serta bersyariatkan seperti yang baginda Rasulullah SAW ajarkan, insyaallah kita tidak akan sesat.
 2. Kita akan sentiasa diuji selama mana kita memperkatakan hal yang benar.
 3. Pedulikan manusia. Tak penting mereka itu. Kita perlukan Allah. Mereka tu anggapkan sisi negatif kita.
 4. Kita kena berani jika kita benar. Semua itu pelajaran hidup supaya kita kuat.
 5. Anggap je diorang tu sakit dan gila. Kata rakan saya bidan urut yang juga ditohmah macam-macam.
 6. Bersabarlah puan. Rasulullah juga ditimpa berbagai ujian ketika menyampaikan dakwah. InsyaAllah Dia maha mengetahui. Pendapat seorang rakan alam maya saya.
 7. "Hati kalau dah benak, yang betul dikatakan salah dan yang salah dikatakan betul. Biarkan mereka dengan gila isim mereka". Ini kata suami kesayangan saya.
 8. "Ada waktu kurang berbicara adalah lebih baik." Ini antara cakap orang yang tidak peka bab aqidah. Off course saya diam. Bab bergossip suka. Hal aqidah tidak peka. Tetapi sekejap sahaja. Bila ada lagi bunyi saya bongkar lagi dan saya akan sebarkan lagi. Lama kelamaan saya akan diam bila saya puas. Puas hati kerjakan mereka semua yang buli menganiaya saya. ๐Ÿ˜‹
 9. Biasalah. Bila main perang-perang di alam siber dengan si sengal gang gila isim gila khinzir ๐Ÿท dan makhluk manusia tidak beradab, memang emosi sedikit ada. Sebenarnyakan, kita jangan stress. Ketawakan sahaja. Begitulah langkah seterusnya. ๐Ÿคญ


GHIBAH DAN FITNAH MASIH TULAR

 1. Memandangkan fitnah ke atas saya masih tular sehingga mereka biadap menggelidah pendaftaran SSM saya dan menyebarkan alamat yang turut mengancam keselamatan ipar saya, laporan polis sudah dibuat pada 22/2/2022. Rujuk laporan polis di bawah.
 2. Pihak berkuasa telah menjalankan kerja dan siasatan mereka. Laporan ke Jabatan Agama Islam seperti diminta PDRM sedang proses sedikit lagi saya siapkan. PDRM sifatkan semua penyebar perbualan tebuk sana sikit sini sikit tidak berhujung pangkal itu sebagai psikik dan scammer penunggang agama. 
 3. Mereka itu semuanya pendakyah cuba memesongkan aqidah saya. Mereka takut saya sebarkan kebatilan mereka buat.
 4. Saya tolak semua dakyah mereka hendakkan saya ni jadi pemberontak dan saya tolak ajaran, amalan syirik, khurafat dan sesat mereka. 
 5. Jadi mereka berpakat fitnah manipulasi perbualan dua (2) makhluk manusia sengal yang menyamar berbaik dengan saya untuk mencuri rahsia dari saya. Sehingga ke sast ini mereka masih gila isim sengal fitnah saya. 
 6. Hasil berguru dengan Tuan Guru Tauhid saya dan hasil pembacaan buku Tersesat Kebatilan Gerakan New Age berkaitan amalan kebatinan dan kerohania  sesat, saya dapati mereka yang terlibat dengan ghibah, jenayah cyberbully dan body shaming saya bermula tahun 2020 sehingga ke hari ini (maaf cakap) adalah penyembah iblis bertopengkan manusia. Ya lah. Semua guna khodam jin. Ada yang siap mengaku berkawan dengan jin. Bila saya nasihat ui, marah tua bangka pun tak insof lagi. 
 7. Kerana semua dakyah amalan kebatinan dan ritual dibuat oleh mereka ditulis oleh penulis buku Tersesat Kebatilan Gerakan New Age
 8. Semua mereka itu juga adalah puak pelampau, pemberontak kerajaan, gang gila isim akhir zaman teori konspirasi pembawa amalan ritual dan aqidah sesat Gerakan New Age. Boleh rujuk sebahagian kisahnya DI SINI
 9. Dengan ini, selagimana perkongsian perbualan melalui telegram peribadi, whatsapp peribadi dan di messenger antara dua (2) orang yang gila isim dan sengal dengan saya ditularkan melalui akaun facebook dua (2) orang tolollwers ramai yang telah dimanipulasi, diputar-belitkan oleh mereka seolahnya pengakuan saya tidak masuk diakal Mukmin Muslim itu masih berada di laman sosial tidak dihapuskan. 
 10. Selagimana mereka semua tidak mengaku kepada awam dan media massa mereka telah menganiaya, tohmah, fitnah dan mempersendakan AQIDAH saya
 11. Saya bernama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta kembalikan semua ghibah, fitnah, tuduhan, tohmahan, caci-maki hamun dan mencarut yang telah dilakukan oleh semua nama tertera pada laporan polis di bawah ini, siapa sahaja yang terlibat mencemarkan nama baik saya, scam dan fitnah aqidah saya kepada mereka semua semula.
 12. Mereka semua di dalam artikel saya ini, yang sakit akan bertambah sakit dan yang gila isim akan bertambah gila isim melalui perbuatan, perkataan dan penulisan mereka tersebut di kesemua laman sosial dan dunia nyata mereka. 
Sambungan artikel ini DI SINI. Hendak tahu apakah FAHAMAN SESAT? ๐Ÿ‘ˆ Klik sini.


PENDAKYAH AJARAN DAN AMALAN SESAT

Mereka yang sesat cuba menyesatkan saya dan awam ini, sedikit pun saya tidak hairankan. Penakut berhadapan dengan saya dan suami saya. Hanya berami di facebook dan dalam kumpulan mereka sahaja. Mana saman mana Jabatan agama Islam dan PDRM mereka? Mana? Ada saya kisahkah dengan mereka dalam senarai di bawah ini? Langsung saya tidak hairanlah. ๐Ÿ™„

Biarkan seluruh dunia tahu, Kumpulan Psikik Scammer Penunggang agama, Amir Shahmi Md. Ali psikik, Mohd Nuur Fahmy Nuur Masailan, Haniz Zerstoren, Muhd Arifin Rizkin, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli, Jalak Lenteng, psikik, scammer penunggang agama
Biarkan seluruh dunia tahu siapa mereka ini. 


PENDAKYAH AJARAN SESAT GILA ISIM SENGAL.
 1. Sesat cuba menyesatkan ramai masuk ke laman sosial saya, memang saya block terus. 
 2. Antaranya Imam Mahdi palsu. Fata At-Tamimi dan mengaku Imam Mahdi. 
 3. Kerana perkara ini juga jenayah cyberbully dan body shaming aqidah dan niqab saya dilakukan gang psikik scammer mempergunakan agama mengganggu saya. 
 4. Saya Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta anti semua dakyah ajaran sesat, amalan syirik dan khurafat. Saya tolak semua dakyah, amalan syirik dan khurafat oleh individu psikik dan scammer seperti laporan polis di bawah. Ahli kumpulan ini antaranya ada yang cuba menghasut saya supaya anti beberapa NGO, pusat rawatan, pertubuhan silat, menghasut saya anti kerajaan, anti vaksin, pro vaksin. 
 5. Ada yang invite saya join group mereka sehingga ke saat ini jam 6 petang 10/5/2022. Mereka masih cuba dakyah saya beramal dengan amalan dan ajaran yang memesongkan aqidah. 
 6. Semua perkara yang memesongkan aqidah mestilah saya tolak. Mestilah saya sebarkan kepada awam kebatilan, syirik, khurafat dan sesat yang mereka telah lakukan
 7. Bila saya tolak dan tegur sikap mereka, saya diserang. Mestilah saya buat laporan polis. Mereka bengang. Maka mereka telah bersepakat aniaya, tuduh,  tohmah, fitnah, maki-hamun, ugut, mencarut dan lakukan jenayah cyberbully dan body shaming terhadap aqidah, maruah dan niqab aya. 
 8. Mereka viralkan perbualan soal jawab perkhabaran dan cerita yang saya terima dari alam tidak nampak (alam ghaib) hingga buat saya keliru, hasil kerja syirik khurafat dan sesat babi ๐Ÿท lahanat Syed Mohammed Hussein, Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya).
 9. Haniz Zerstoren gila isim keturunan dan alam ghaib, Muhd Arifin Rizkin gila isim mendakyah saya amalan perang menipu sanad untuk scam duit saya dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli gila isim zikir sirr guna kaedah tambahan meditasi (amalan sesat) untuk syoknya sendiri, telah manipulasi perbualan antara si gila isim perasan nak mati Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) (nak muntah saya dengan si gila bangang ni). Dan Muhammad Anis Hasaan (Haniz Zerstoren) taksubkan keturunan dan alam ghaib keduanya ni memang gila isim. Mereka tebuk sana sikit sini sikit perbuaan soal jawab mereka dengan saya, mereka berpakat putar-belitkan seolah-olahnya saya ini mengaku perkara-perkara biadap diviralkan yang tidak masuk diakal orang berugama Islam. (Rujuk laporan polis di bawah).


LAGI PENJELASAN FITNAH DIVIRALKAN,

 1. Ramai yang masih mesej saya bertanya lagi, jadi saya kongsikan sahajalah di sini.
 2. Punca fitnah saya diviralkan datang dari perbuatan manipulasi perbualan dua ekor makhluk Allah mencuri rahsia berpura-pura berbuat baik dengan saya. Itulah yang menjadi bahan fitnah.
 3. Permulaannya akibat perbuatan empat guru silat yang sesat berbuat amalan ritual puja dan taksubkan leluhur jin menjadikan saya perantara berkomunikasi dengan jin. Maka termasuklah saya ke alam separanormal tidak disangka itulah detik permulaan mereka menjadikan saya ini perantara mereka berkomunikasi dengan jin. Gila isim gila babi semua mereka sudah seperti pawang Queen Elizabeth dahulukala buat projek astral paranormal terhadap saya.
 4. Hanya sebab saya tolak dakyah, ajaran dan amalan sesat (syirik dan khurafat) mereka ke atas saya, mereka marah saya bongkar sebarkan kebatilan mereka buat, mereka fitnah saya. Manipulasi perbualan soal-jawab sewaktu saya keliru kepada awam. DIKHABARKAN, DICERITAKAN dan MEREKA CERITA dianggap saya mengaku yang bukan-bukan tidak masuk dek akal Mukmin Muslim tulen.
 5. Jenaka kelakar lucu lawak sungguh mereka itu semakin gila isim akibat lemah pemahaman akan soalan saya tanya kepada mereka. Point mereka bila screenshot saya terima buat saya semakin ketawa. Mereka jahil tidak mengerti segala apa dibicara. Hanya berlagak bijak namun haqiqatnya ilmu tin kosong belaka. Saya maafkanlah. Saman? InShaaAllah selepas selesai urusan keluarga yang lebih penting daripada hal mereka yang gila. ๐Ÿ˜‚
 6. PDRM maklumkan mereka itu adalah psikik dan scammer penunggang agama. Hasil bacaan dan pengamatan saya, mereka itu  beramal amalan kebatinan dan kerohanian Gerakan New Age (New Age Movement) beraqidah sesat.
 7. Laporan polis telah dibuat. Nasihat cara baik sudah, cara kasar pun sudah. Kelak mereka berjawablah dengan Allah SWT di akhirat sana. Saman sahaja belum lagi. Tunggu selepas selesai urusan anak sulung saya masuk Universiti saya akan saman mereka yang mendakyah saya ajaran amalan sesat dan menjadi dalang batu api tersebarnya fitnah ke atas saya semuanya.
 8. Saya kongsikan semua ini kepada awam supaya dijadikan iktibar. Dan saya cabar mereka semua jika mereka berani (jika beranilah ๐Ÿคญ๐Ÿ™„) bersihkan nama saya secara terbuka di semua laman sosial yang ada, majalah, akhbar dan media massa sebagaimana mereka sebar fitnah, tohmah aqidah saya dan ajak orang ramai pulau dan sebarkan beramai-ramai kepada awam seperti apa mereka telah lakukan JENAYAH CYBERBULLY DAN JENAYAH BODY SHAMING AQIDAH DAN NIQAB saya.
Mereka ini hanya berani di socmed dan dalam group sahaja. ๐Ÿคญ

LAPORAN POLIS

Di bawah ini laporan polis berkaitan. PDRM minta saya sebarkan. Selebihnya semua ada akal, fikirlah sendiri. Sebahagian keterangan Mereka ni kumpulan psikik scammer penunggang agama.


Mereka ini penjenayah pembuli siber dan body shaming aqidah yang gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim akhir zaman teori konspirasi dan gila isim alam makrifat. Satu lagi, mereka ini juga gila isim tamak halobakan harta. Bangang kesemuanya. Harta milik jin mereka kalut hendakkan pula. Yang pastor (dinyatakan oleh Hafiz Hiew gang Ustaz Lariba) gilakan pangkat gila isim juga. Rujuk sini.

Kumpulan Psikik Scammer Penunggang agama, Amir Shahmi Md. Ali psikik, Mohd Nuur Fahmy Nuur Masailan psikik, scammer penunggang agama
JENAYAH cyberbully dan body shaming dimulakan oleh tiga (3) ekor makhluk ๐Ÿท laknatullah 'alaih ilmu tin kosong berlagak pandai, biadap, gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim alam makrifat ini seru dan ritual (memuja) leluhur jin. Bangang percayakan jin. Lepastu fitnah aku perkara-perkara tidak masuk akal Muslim. Bukti ada beb. Mana kamu hendak lari? 

 1. Amir Shahmi Md. Ali, Doktor Perawat ilmu sesat, Guru Silat Seni Gayong Makrifat pendakyah ajara. Sesat. Sambungan di sini
  • Hei iblis laknatullah'alaih, Amir Shahmi Md. Ali, Doktor Perawat ILMU SESAT, Guru Silat Seni Gayong Makrifat pendakyah ajara  sesat, aku tahu kau dan sekutu kau baca apa aku tulis. Kau tak buat apa aku sudah beri amaran, aku sudah brain wash, dan sekolahkan adab  kau dan sekutu kau Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) yang sama bangsat seperti kau itu, kau siap! Aku declare perang habis-habisan kau sehingga qiamat asbab kau menganiaya dan fitnah aqidah aku!
 2. Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), pendakyah ajaran sesat, Jual ganja. Coach Networking Branding, Silat Selempang Merah. Sambungan di sini.
 3. Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Motivator Konsultan. 12 tahun lepas Tok Batin, Guru silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau. Cerita penuh belum siap lagi. Beliau ni sanggu buat laporan polis palsu tentang saya orang tua scammer gila isim ni akibat kuat berhalusinasi.
 4. Ada dua orang lagi. Seorang tidak terlibat dengan fitnah di laman sosial ni dan seorang lagi mentor nombor 2 dan nombor 3. Kuat berbohong mereka semua ni.

Abdul Malek Abdul Halim, Cikgu Malek Wirajaya psikik, scammer penunggang agama
Jika tahu dia ni siapa, memang saya pun tidak mahu kenal langsung orang tua scammer Abdul Malik Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) gila isim berpenyakit mental ini. 

MAKLUMAN : Hutang sudah selesai beliau bayar selepas saya buat cara samseng, gertak dan maki-hamun si scammer tua ni. 


PENDAKYAH GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gila isim, gila isim keturunan, tengku asmadi kurang ajar, Ahmad Fadzli Yusof kurang ajar, gila isim tamak haloba, pastor malaysia
Laporan polis ugutan Ahmad Fadzli Yusof (Fadzli Yusof Albasuti) terhadap saya dan penipuan online marketing Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA). DTA ni dinyatakan oleh Hafiz Hiew (ahli kumpulan Lariba) sebagai pastor Malaysia kerana beliau sanggup menjadi Agent Gerakan Missionary Kristian. Keterangan DI SINI.GANG FITNAH PENUNGGANG AGAMA

Selepas difitnah Doktor Perawat, Coach gila isim dan Penceramah bebas gila isim harta kedudukan pangkat hingga sanggup gadai aqidahnya dan aqidah orang ramai melalui Bisnes Gerakan Missionary Kristiannya itu, Shaiful Rizuwa dan Azrul Hisham Abd Halim psikik penyebar auta ni pula fitnah saya. Puncanya, saya berpesan jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu.


Shaiful rizuwa scammer penunggang agama
Shaiful Rizuwa Perawat, psikik & scammer penunggang agama. Laporan polis ini bertarikh 17/11/2020.  Beliau tidak termasuk dalam konspirasi menjatuhkan saya tetapi pernah body shaming dan cyberbully criminal saya. Selengkapnya sudah lama saya kongsikan di dalam channel Telegram saya Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia.
Pusat Rawatan Al-Qubro

Azrul Hisham Abd Halim (Perawat Pusat Rawatan Al-Qubro)Penjelasan coming soon. Jika rajin, cari dalam channel telegram Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia.

GANG SCAMMER PENUNGGANG AGAMA

2021, gila isim ni pula buat perangai. Report polis pada 21/6/2021 ini berkaitan :

 1. Scammer Penunggang Agama.
 2. Penyebar amalan-amalan kerohanian menyimpang aqidah.
 3. Provokasi biadap terhadap saya.

Jadi memang saya dedahkan ke dalam blog saya ini apa puncanya si gila isim berdua ni Muhd Arifin Rizkin dan Lyana Bajana mengamuk, meroyan, mencarut dan memaki-hamun saya sehingga jadi bangang abadi sanggup fitnah, jenayah cyberbully dan body shaming AQIDAH saya sebagai penyebar ajaran sesat. 

Mereka ini sanggup berbohong melalui media sosial masing-masing ghibah manipulasi perbualan soal-jawab di antara gila isim Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) penderhaka amanat supaya merahsiakan perbualan soal-jawab beliau dengan saya semasa sesi personal life coaching beliau dengan saya dan soalan soal-jawab antara si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) guru ajar kurang ajar nak mampus silat Seni Gayung Fatani Putrajaya dengan saya. Boleh baca selengkapnya report polis lain di bawah artikel Blog ini.

Muhd Arifin Rizkin (Adam Syah Ackerman) gila isim ni penyebar amalan perang cuba scam duit saya. Mamat ni macai Julyana (Lyana Bajana) gila isim keturunan naga emas. Nama tersenarai dalam kumpulan ajaran sesat gila isim akhir zaman teori konspirasi pelampau. Hahaha. ๐Ÿคฃ

Keduanya paranoid akhir zaman menakut-nakutkan orang awam. Mereka ni berselindung di sebalik nama zikir, leluhur, naga, akhir zaman, info tentang konspirasi, dan selawat bersihkan dosa cuci ruh. Nama mereka ni dikecam serata group termasuk group alim ulamak. ๐Ÿ˜’

Muhd Arifin Rizkin (Adam Syah Ackerman). 
Followers ramai tapi satu sen pun tidak berguna dalam membina aqidah Islam. Penyebar amalan perang cuba scam duit saya ni, bulan 11, 2021 baru saya tahu mereka semua ni gang akhir zaman teori konspirasi ilmu fitan PELAMPAU PEMBERONTAK NEGARA. Banyak merepeknya sahaja. Bukan saya seorang yang marahkan mamat gila isim lagi biadap ni. Ramai. Ustaz Auni pun tidak pernah suruh haih hangpa tabur fitnah untuk tarik orang masuk group Naga emas hangpa. Sunan Kalijaga pun tidak pernah wujudkanlah aliran naga. Hangpa berbohong suruh tololwer hangpa masuk group sesat hangpa. Gila isim sungguh hangpa ni. ๐Ÿ˜’


BUKTI MUHD ARIFIN PENDAKYAH AJARAN SESAT

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat, Juliyana gila isim pendakyah ajaran sesat Bajana

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat, Juliyana gila isim pendakyah ajaran sesat Bajana

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim, Muhd Arifin gila isim pendakyah ajaran sesat, Juliyana gila isim pendakyah ajaran sesat Bajana

Keterangan jika rajin, sila cari di dalam channel telegram Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia.


Keterangan jika rajin, cari di dalam channel telegram Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia.


Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) rujuk video pengakuan beliau di bawah, Mohd Siddiq @ Haris Kersani dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI). Tiga makhluk ini gila juga. Gila isim kesemuanya. ๐Ÿคฃ


GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim
Bekas client personal life coaching, Muhammad Anis bin Hassan (Haniz Zerstoren). Akibat tidak amanah pada janji RAHSIAKAN. Semakin gila isim hasil obses perkara alam ghaibnya. Saya tidak melayan saya difitnahnya. Sekarang biar semua lihat bukti dia ni gila isim. Mungkin jenayah beliau lakukan terhadap saya boleh diringankan akibat gila. ๐Ÿคญ

Munafiq berpura-pura. Sebenarnya gang dia juga Lyana Bajana dan Muhd Arifin tu.


GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim
Kenyataan si gila isim mabuk ketum alam ghaib tongong gila mamat ni mengaku the choosen one followersnya kongsikan kepada saya. ๐Ÿคฃ

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan, haniz zerstoren gila isim
Mamat gila isim ni, inilah antara pengakuannya. Banyak lagi pengakuan sesatnya. Saya bawa ke Jabatan Agama.  Tapi  fitnah saya manipulasi perbualan dia dengan saya kononnya saya mengaku Dewataraya dan macam-macam lagi perkara tidak masuk dek akal Muslim. Sebenarnya dia bersoal jawab dengan saya. Dialah yang gila isim sakit jiwa lagi tongong masa ni semua diserunya.

Masa ni saya masih lagi tersekat antara dua alam. Antara alam nyata dan alam sebelah sana akibat perbuatan si bangang Amir Shahmi Md. Ali doktor perawat guru silat seni gayung makrifat dan sekutunya gila isim belaka, mereka jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur jin. Jadi banyaklah khabar berita dan cerita saya dimaklumkan hingga saya jadi keliru merata saya bertanya. Tidak sangka saya terjumpa gang gila isim yang viral fitnah saya pembawa ajaran sesat. 

Mamat mengaku Ratu Tinta Sakti (jin ifrit) bonda ratunya ni, minta personal life coaching dengan saya. Bayar dah. Saya beri diskaun lagi. Tapi meroyan di fb tidak mengaku dia client saya yang sengal asyik minta telek semua sekutunya yang kononnya musuh dia, asyik tanya soalan berkaitan alam ghaib, keturunan alam ghaib jinnya tu dan obseskan saya bab alam ghaib. Asyik cerita hal kayangan. Mendakyah saya jadi pemberontak negara pula tu. Tongong sungguh mamat gila isim ni. Baca semua statement dia di facebook yang orang kongsikan kepada saya, saya ketawa berdekah-dekah. kahkahkah

KOMPLOT MENJATUHKAN SAYA

Hafize Adenan (Silat 7 langkah) bersyubahat dengan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya. Gila isim alam ghaib dan isim keturunan. Hafize Adenan dalam group whatsappnya kondem ajaran silat lain. Macamlah kau orang ni hebat. Walhalnya ilmu keduanya pun tin kosong. Silat dicampur adukkan dengan sembang perkara mistik. Manalah aqidah tauhid mereka ni entahlah. Saya tegur, kick saya, maki hamun dan fitnah saya lagi. Sengalnya gila isimnya bila ditegur bab syirik, sama sahaja semuanya sama terus meroyan.๐Ÿคฆ๐Ÿฅฑ LAPORAN POLIS TELAH DIBUAT. Bukit Aman telah memanggil si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI). Paran muka! Saya telah ambush keduanya maki keduanya. Biadap melampau jantan keparat dua ekor ni. Mereka yang sesat dan sakit jiwa tetapi fitnah saya pula.

Keterangan rujuk SINI. Sila klik.


CUBAAN MEMESONGKAN AQIDAH SAYA


Fakta ajaran sesat Gerakan New Age : Pendakyah dan pengamalnya berselindung atas nama kumpulan berkaitan akhir zaman teori konspirasi kononnya ilmu fitan. ๐ŸคฃMereka ni giat dalam jual-beli emas dan antara ilmunya Neuro Langage Programming (NLP), Hipnosis, Law of Attraction, metafizik, horoskop, quantum acah-acah sufi dan banyak lagi. Semua mereka ini saya sudah tidak hormat lagi. 


Pengkhianat tabur fitnah tahun 2020.  

1) PENDAKYAH : Amir Shahmi Md. Ali, Doktor Perawat, Guru silat Seni Gayong Makrifat, pemilik Akademi Nur Sufi dan Poliklinik Zainee di Selayang, Batu Caves, Gombak. Psikik dan scammer penunggang agama. Gila isim keturunan, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi dan alam makrifat. Sambung baca DI SINI.


MENDAKYAH :

 1. Taksubkan leluhur jin.
 2. Taksubkan kayangan.
 3. Taksubkan Majapajit.
 4. Taksubkan Nusantara.
 5. Taksubkan Hang Tuah.
 6. Taksubkan Puteri Gunung Ledang.
 7. Taksubkan Gadjah Madha.
 8. Taksubkan Hayyam Wuruk.
 9. Taksubkan Jambatan Emas Gunung Ledang.
 10. Taksubkan alam ghaib dan perkara akhir zaman.
 11. Taksubkan Imam Mahdi.
 12. Recruitment tentera Imam Mahdi.
 13. Ritual bertemu leluhur (jin), iaitu ilmu Karuuhun.
 14. Mencuri rahsia alam ghaib alam Nusantara. (Gila sungguh si bangang ni).
 15. Silibus ESQ 165 yang telah diharamkan oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada tahun 2010.
 16. Puja menyeru ruh di Gunung Ledang.
 17. Silibus Hypnosis NLP (Ilmu pukau, sihir Gerakan New Age).
 18. Memuja maqam di Pulau Besar.
 19. Menyatakan ada bentuk kota di pokok yang ada di maqam di Pulau Besar. Memang ada. Saya nampak. Semuanya tempat jin belaka. Ramai yang ke sana memuja membawa balik jin kata Tuan guru saya. Gila mamat ni percayakan jin! 
 20. Menghidupkan pemimpin akhir zaman kepercayaan Al-Arqam Fata At-Tamimi Arqam, melalui ebook akhir zaman tulisan Khalid Yahya (Nurani Maarif) bersandarkan hadith dhoif yang syadz, Panji Hitam dalam group. Bab aqidah semua tidak cakna sudah barai akibat taksubkan penyelamat akhir zaman.


2) PENDAKYAH : Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), bekas pegawai zakat Majlis Agama Islam Wilayah Persekutuan (MAIWP), sekutu Amir Shahmi. Coach Networking, Branding, Neuromarketing sesat-menyesatkan awam. Silat Selempang Merah. Psikik dan scammer penunggang agama. Gila isim keturunan, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi dan alam makrifat. Sambung baca DI SINI.


MENDAKYAH :

 1. Metafizik penomboran.
 2. Garam Shiffa mesin quantum Syiah.
 3. Ramalan horoskop tarikh lahir.
 4. Hipnosis NLP.
 5. Ganja Cannabis, jual dalam group.
 6. Anti keRAJAan.
 7. Mencuri rahsia alam ghaib alam Nusantara.
 8. Taksubkan Nusantara (misteri dan mistik).
 9. Taksubkan saya beliau wujudkan Group Rahsia  Nusantara untuk perangkap saya bersama sekutunya iblis bertopengkan manusia Amir Shahmi Md. Ali.
 10. Taksub keris.
 11. Taksubkan alam ghaib dan akhir zaman.
 12. Taksubkan Imam Mahdi.
 13. Recruitment tentera Imam Mahdi.
 14. Bersyubahat dengan Amir Shahmi Md. Ali menghidupkan pemimpin akhir zaman kepercayaan Al-Arqam Fata At-Tamimi Arqam, melalui ebook akhir zaman tulisan Khalid Yahya (Nurani Maarif) bersandarkan hadith dhoif menghampiri syadz Panji Hitam dalam group.

Empat (4) ekor iblis bertopengkan manusia termasuklah Amir Shahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) inilah permulaan saya dijadikan sebagai perantara mereka berkomunikasi dengan jin. 

Saya hanya ajak dan seru (dakwah) ahli kumpulan jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu. Untuk menutup kebatilan mereka lakukan, mereka fitnah saya penyebar tauhid 3, sesat, wahabi, jin, bipolar disorder mood, sakit jiwa, mental problem DAN menghasut ahli dan orang ramai supaya pulau saya. 

Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) punya kecut perut, ugut PDRM dan Jabatan Agama akan angkut saya. Di dalam group dan personally saya. 

Amir Syahmi Md. Ali lebih gila dan kurang ajar, fitnah saya minta ditabalkan sebagai Puteri Gunung Ledang dan bawa perkakasan untuk pertabalan. Gila isim gila babi ๐Ÿท sungguh mereka ni! Apa ke jadahnya aku nak minta semua tu? Bab istana apa pun aku tidak tahu. Merepek fitnah aku begitu. 

Sudahlah masing-masing tidak tahu adab. Tidak pandai merawat tetapi berlagak macam hebat, macam pandai, ajar pula ilmu sesat! Seru jin, jadikan aku perantara berkomunikasi dengan jin! Ajar amalan sihir, syirik dan khurafat dalam kursus, aku tegur hangpa hangpa kick aku, hangpa fitnah aku pula. Ewah, ewah, ewah.... Memang nak mampus kau berdua ni. Berani di dalam group dan laman sosial sahajalah. Mari berdepan? Semua kecut lembik telur belaka. Tidak takkan semua hal luar dalaman rumahtangga pun tanya aku? 

Conversation ada lagi. Masuk court semua kalah. Sebab terlampau bebal dek taksubkan apam ghaib. Silap aku terikut mereka ni. Mana aku tahu mereka ni pembawa ajaran sesat. Hujung tahun 2021 baru aku tahu mereka ni gang ajaran sesat dan ahun 2022 baru aku tahu mereka ni kumpulan pemberontak negara. 

Kerja mereka ni manipulasi kejadian yang berlaku di negara dan provokasi ahli group dan laman sosial. Si bodoh sahaja yang taksubkan mereka semua ni. Aku pun pernah bodoh juga sebab TERjebak TERtaksub. Tapi bila aku sedar, aku boikot mereka habis-habisan. Bangangkah kita ni Islam hendak berpaksikan ilmu kaaruhuun (leluhur @ keturunan), Nusantara, Majapahit kerajaan hindu zaman kuno purbakala lama dan raja-raja alam ghaib jin bangsa iblis tu???? MANA AQIDAH TAUHID SIFAT 20 KAU ORANG yang kau orang fitnah aku ni penyebar tauhid 3, sesat, wahabi, jin, bipolar disorder mood, sakit jiwa, mental problem hingga menghasut ahli dan orang ramai supaya pulau aku hah bebal??? 

Mereka ini yang si gila isim cuba korek rahsia, Muhammad Faiq bekas client personal coaching marketing aku dan Khazumi Leo si pentaksub Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli gila isim zikir sirr mabuk ketum kaedah meditasi untuk syok sendiri bangang itu taksubkan? Hinggakan sama Khazumi Leo ikut ghibahkan aku. Semuanya jantan kurang kasih sayang yang bodoh percayakan si gila isim. ๐Ÿคญ๐Ÿคฃ


3) PENDAKYAH : Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA), Pengerusi TAMRIN, Penceramah bebas, Motivator tersohor Malaysia. Orang kuat BN. Scammer marketing online dan scammer aqidah. 

MENDAKYAH :

Bisnes MLM Gerakan Missionary Kristian. Boleh baca selanjutnya DI SINI. Mamat ni gila isim, gila pangkat dan gila harta.

 1. Saya ada masuk sekejap group Lariba selepas peserta seminar saya kongsikan perkongsian Lariba berkaitan Gerakan Missionary dalam Malaysia ni kepada saya. Ustaz Hafiz Hiew bekas pastor, dari gang Lariba menyatakan Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) adalah PASTOR MALAYSIA. 
 2. Dr. Tengku Asmadi Tengku Mohamad (DTA) fitnah saya tidak pandai marketing walhal beliau menipu (scam) aqidah ramai dari mula lagi dan ugut hendak saman saya. Sehingga ke saat ini sekeping surat saman seperti diugut pun tidak kunjung tiba.  
 3. Sebelum itu Haji Ahmad Fadzli Yusoff, Presiden TAMRIN ugut saya supaya diamkan penipuan online marketing DTA. Sebab saya diugut saya buat laporan polis. (Selanjutnya boleh baca DI SINI).
 4. Ini aku baru tahu. Nampak di tiktok siapa yang aku bertengkar tentang lineage. Tengku Asmadi (DTA) pun sama bangang suruh orang lain menyamar sebagai dirinya recruitment ahli, percayakan dua ekor tu. Eh bukan, mereka berduakan mentee dan sama sekongkol dengan fitnah saya. 

PENIPU DAN PEMBOHONG SELAMANYA AKAN SENTIASA BERBOHONG SEUMUR HIDUP".

 

4) PENDAKYAH : Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), pemilik Kem Motivasi Wirajaya, Hulu Langat. Scammer (Penipu) besar ni. Motivator Konsultan dahulunya Tok Batin, Guru ajar Silat Harimau dan Silat Seni Gayong Malaysia. Kawan-kawannya dan dua orang bekas staffnya mengakui kerja syirik dan khurafat beliau di kemnya. (Sambung baca DI SINI).


KEBIADABAN DILAKUKAN :

 1. Dakyah amalan meditasi.
 2. Dakyah bersuluk.
 3. Dakyah watikah perjanjian alam nyata dengan alam ghaib.
 4. Mengaku berkawan dengan hantu syaithon.
 5. Dakyah taksubkan maqam di Pulau Besar.
 6. Jadikan saya perantara berkomunikasi dengan jin.
 7. Guna ilmu pukau dan minyak senyonyong untuk scam duit saya RM14,000. Sudah dilangsaikan selepas saya guna taktik gangster menuntut hutang.

Memang babi sungguhlah Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) tu buat saya ni jadi perantara komunikasi dengan jin! Sudahlah mereka ni tongong, bangang, gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib. Ilmu alam ghaib semuanya tin kosong! Sakit pula hati saya dengan mereka dan hasil perbuatan mereka bila baca semula perbualan personal dengan mereka semua. Kurang ajar sungguh! Ya saya pernah kenal dan terjebak dengan mereka. Saya tolak semua dakyah mereka. Mereka fitnah saya.

 

PENDAKYAH AMALAN SESAT 

Pun saya tidak hormat terus. Biadap. Inilah pengkhianat tabur fitnah saya pembawa ajaran sesat dan pelbagai lagi perkara tidak masuk akal Islam pada tahun 2021

1) PENDAKYAH : Muhd Arifin Rizkin (Adysclar). Followers ramai hasil daripada menipu berbohong kepada awam cerita berita palsunya. 4 horseman di header facebook diletakkannya gambar syaithon. Faham sendirilah kan jika di atas kepala facebook pun sudah gambar syaithon dengan taglinenya 'Just follow the flow'. Pengikut dan penyembah iblis laknatullah 'alaih. Sebab itu tidak kisah fitnah siapa sahaja tidak sependapat dengannta. Gila dan sakit jiwa belaka. Display picture pula membelakangkan pembaca. Beliau inilah macai penyebar perbualan soal jawab saya yang dimanipulasikan seperti saya mengaku hingga ke saat ini. (Sambung baca DI SINI).


MENDAKYAH,

 1. Amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya. Beri amalan perang secara online.
 2. Amalan bersuluk kaedah meditasi kepada awam (online).
 3. Maqam-maqam waliyullah itu semua keramat dan pasak-pasak ghaib yang melindungi pasak-pasak jahat. (Dinyatakan pada posting di fbnya).
 4. Bersekutu dengan Juliyana (Lyana Bajana) rekrut ahli group preppers, Pendakyah selawat untuk cuci ruh. Di sanjung oleh penipu Muhd Arifin sebagai wanita pemilik naga emas untuk daulah Nusantara. ๐Ÿ˜‚๐Ÿคฃ
 5. Sama sahaja modus operandinya seperti group akhir zaman kelolaan Amir Shahmi Md. Ali dan Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), ada recruitment tentera Imam Mahdi.


2) PENDAKYAH : Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), Ketua gang akhir zaman teori konspirasi pelampau. Bekas client personal life coaching. Mendurhaka. (Sambung baca DI SINI).


MENGHASUT DAN PROVOKASI SAYA

 1. Menghasut supaya saya anti individu dan persatuan saya tidak kenali.
 2. Provokasi supaya saya anti vaksin, anti Raja dan menjadi pemberontak kerajaan. Sungguhpun vaksin itu begitu, tidak perlu provokasi saya. 
 3. Minta saya scan (tilik) kawan-kawannya. Gila jahil murokkab dia ni minta scan free. Menelek itu haram pun tidak diketahuinya.
 4. Mengaku kepada saya sebagai X-Men, jin Dewataraya, Jin ifrit Ratu Tinta Sakti, Fata At-Tamimi, keturunan naga, memiliki keris dari kayangan, the choosen one, pewaris Raja Zulqarnain. Terkini, isterinya dicari puak darkside untuk mengubah jalan cerita akhir zaman. ๐Ÿคฆ


3) PENDAKYAH : Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng)

Guru ajar Silat seni gayong Fatani Putrajaya kurang ajar ni, saya tolak dakyahnya, berterusan umpat keji dan fitnah saya macam-macam. Memang kena makilah selalu. 

Bukit Aman telah panggil. Tiada keinsafan. Masih meneruskan kesengalan dan perasannya BERBOHONG KEPADA AWAM. Tolollwersnya yang taksub ikut sahaja apa katanya. 

Adab dan aqidah semua barau. Admin group whatsapp tidak cakna aqidah saya sudah beritahu menipu pula saya kononnya sudah keluar dari whatsapp group. Yang sebenar ada dua nombor dan sehingga saat ini masih menyebar silat itu lagi. Semua penipu. (Sambung baca DI SINI).


MENDAKYAH :

Amalan zikir sirr guna kaedah meditasi (ritual gerakan new age fahaman sesat) yang ditambahnya untuk syok sendiri. 

 1. Jual buku silat, saya ni minat silat jadi saya beli. Akhlak dan adabnya si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) ni barai adab aqidah sudah terpesong terus dah. Saya tolak dakyah sesatnya. Tidak mengaku apa dilakukannya berterusan meroyan tidak tahu malu lagi PERASAN! Bangang mengaku saya ni pengikut tegar dan awek dia. Sudahlah perasan berterusan pula keji dan fitnah saya. Mangkaq sungguh perangai.
 2. Macamlah hebat sangat walhalnya lembik dan lemah! Sudah kena marah sudah bersalah, menafikan pula. Buat perangai bangang pada saya. Berterusan sebar fitnah. 
 3. Tuan guru saya cakap ilmu tin kosong sahaja dia ni. Ilmu tauhid dan tasawufnya pun tunggang-langgang serupa tin kosong. Ada hati nak menyesatkan saya.
 4. Tidak guna bertanjak, bersongkok, berbaju silat tetapi biadap gila isim mendakyah amalan meditasi yang sesat. Lembik longlai serupa sotong nak kena belai. Serius rasa hendak muntah lah hai! ๐Ÿคข๐Ÿคฎ

Terima kasih yang mengadu, screenshot semua perbuatan mereka pada saya. Semua yang menjadi pengadu-domba saya sudah block. Malas melayan.

Sesungguhnya dari Allah mereka semua datang kepada Allah mereka kembali. Saya pulangkan semua fitnah ke atas aqidah, minda, jiwa dan niqab saya, kembali kepada mereka semua semula. Aamiin Ya Robbal 'Aalamiin".


AMALAN KEBATINAN KEROHANIAN (SIHIR) GERAKAN NEW AGE

Ini semua ilmu sihir yang ramai orang telah tertipu. Ketahui kenapa umat Islam perlu sensitif terhadap perkara ini. Beli buku di kedai buku agama, Giant Taman Permata.


Besarkan guna jari untuk lihat jelas gambar ni bukan buku saya. Nak beli Tekan SINIDITAG DALAM GROUP TAKSUB MELAYU

5/4/2022 saya di tag di dalam satu group taksubkan Melayu. Salah seorang admin perempuan pernah bertelagah cari pasal dengan saya memaksa saya share posting ke dalam group. Sudah lama saya left group itu. Tetapi bila saya ditag maka saya akan membongkarkan. Selepas dari itu, siapa tag saya, saya sudah malas melayan. Abaikan. Buang masa sahaja menaikkan rating orang sesat buat apakan?

Sebab itulah saya selalu berpesan, 

Jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya jika menulis memang lantang dan saya akan ketawakan. Sudah tidak marah sebab pada saya mereka yang fitnah dan sebarkan ajaran sesat ni jahil dan gila. Sebab itu saya ketawakan. Sebab itu jugalah orang tidak suka pada saya. But it's OK. Biarlah tiada kawan dari aqidah saya disesatkan. Saya ada Suami, anak-anak dan Tuan Guru saya cukuplah untuk sementara waktu belum meninggal. Jadi perlu apa saya kisahkan? Sedikit pun saya sudah tidak hairankan. Biarlah.


SENTAP! ๐Ÿคฃ

Ada yang sentap dengan perkongsian saya ini. Antaranya gang si penipu Afyan Mat Rawi sengal. Sudah lama rupanya duduk dalam channel telegram saya. Bila saya mula bongkarkan kebatilan Gerakan New Age yang menjadi amalan segelintir para financial planner, bukan setakat bisnes MLM Atomy sahaja memesongkan aqidah umat Islam. Silibus program Motivasi dan Financhial Planning pun sama. Cuba tanya pakar kewangan Islam. Tanya yang Islam tau bukan tanya kepada si munafiq kuat berbohong meraih crowd dengan ambil ayat saya dijadikan bahan umpatan seperti si Afyan Mat Rawi gila sudah buat pada saya. Saya Social Media Coach Marketing sahaja tapi tahulah bab aqidah ni jika ornag sesat saya jauhkan terus dari mereka bukan semakin follow orang sesat munafiq itu semua. ๐Ÿ˜„


It's ok. Janji saya sudah lepas tanggungjawab dakwah dengan cara saya tidak ciplak plagiat idea orang lain seperti gang gila isim penipu sepanjang hayat. Maaflah jika terganggu dengan perkongsian pengalaman saya. Lagipun saya memang anti ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) ni lagi-lagi dalam bab bisnes. Mereka yang saya report polis tidak berani pun saman saya. Semuanya kuat auta belaka. ๐Ÿ˜„
ADUAN :
Puteri Nur Cahaya 
Tengok dia credit kat sapa... ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

JAWABAN SAYA
 1. Terima kasih Tuan tag saya. Saya ketawa sahaja. ๐Ÿคฃ
 2. Penyebar ajaran, amalan perang menipu sanad nak paw duit saya ni ke? Gang pendakyah ajaran amalan kerohanian SESAT (SIHIR, SYIRIK dan KHURAFAT) Gerakan New Age. Bagai cacing kepanasan sampai sekarang tidak habis-habis fitnah saya dan siapa sahaja tidak sependapat dengan mereka, mereka fitnah dan meroyankan. 
 3. Bab sihir dan perjanjian tu hanya yang mengalami sahaja faham. Sebaiknya, RUJUKLAH ALIM ULAMAK. USAH RUJUK Muhd Arifin dan gang gila isim sengal ni. Mereka ni psikik dan scammer mempergunakan agama (PDRM cakap bukan saya). Bukan tahu dosa neraka dah tu.
 4. Begitulah jadinya bila jiwa penuh dengan hasad, dengki, busuk dan iri hati jadi. Seolahnya tidak fikir laknat Allah ke atas mereka kerana fitnah, cyberbully dan body shaming  aqidah orang lain. BIADAP dan barai aqidah. Kuat berhalusinasi dan menunggang agama. Orang begitu yang hendak dijadikan sumber rujukan? ๐Ÿคฃ 
 5. Sebab saya kenal Muhd Arifin tukang kongsi posting ini kreditkan. Gambarnya dan semua sekutunya pun saya ada. Pernah friendlist dan bermesej semua cerita mereka berhalusinasi semasa saya masih di alam separanormal. Panjang ceritanya bagaimana mereka ni cuba dakyah saya jadi pentaksub akhir zaman, keturunan dan alam ghaib seperti mereka. Saya block selepas saya kesan beliau ni gila. Eh ramailah yang bongkarkan siapa Muhd Arifin and the gang PDRM sedang pantau ni. Perawat pun ada yang bersihkan segala jin bangsa iblis pada mereka semua. Aduan orang kepada saya berlambak. 
 6. Bab sihir tu yang kena fahamlah macam mana. Yang orang ketawakan tu bukan tak percayakan sihir tu. Tapi orang ketawakan yang dikreditkan tu ha. Si cerdik (kata bodoh bangang baghal gila isim tongong bahlul badigol tenuk tapir kang sentap meroyan lagi puak gila isim ni)๐Ÿ˜ si Muhd Arifin itu ha. 
 7. Beliau ni dan gangnya kuat berhalusinasi belaka. Jika beliau betul takkanlah dia berani-berani share kepada saya amalan perang MENIPU SANAD CUBA SCAM DUIT SAYA. Lepastu jadi macai kepada kawan dia dua ekor sama seperti dia juga sebar perbualan soal jawab keduanya dengan saya dimanipulasi di fb dia. BERBOHONG kepada awam semata-mata nak TARIK AHLI yang taksub  amalan kebatinan dan kerohanian join group sekutu dia untuk CUCI RUH dan TAKSUBKAN NAGA. Gila jadah apa selawat cuci ruh bersuluk bagai PANGGIL JIN? Gila jadah apakah manusia mengaku naga? 
 8. Conversation di telegram si sengal Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) masih ada dengan saya lagi. Conversation si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli guru ajar silat kurang ajar tu masih ada lagi. Semua suami, Tuan Guru dan PDRM sudah baca. Mereka itu semuanya jahil dan sudah gila sakit jiwa kesemuanya. Semuanya sudah dinasihatkan dan sudah saya beri amaran akhirnya saya makikan. Tetapi bila Benak dan hitam hati, memang payah nak hadam bab aqidah ni.
 9. Tuan Guru saya jenuh keluarkan semua jin sihir perbuatan Amir Shahmi Md. Ali yang difitnahkan ada pada saya walhalnya semua itu imbasan diri mereka sebenarnya dan kesan amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) mereka memberi kesan pada saya. Difitnahnya saya pula. 
 10. Sudah saya nasihatkan elok-elok, sudah saya maki pun dan sudah saya beri amaran kepada mereka. Tidak berubah. Malah semakin kuat meroyan maki-hamun mencarutkan aqidah dan maruah saya. Jadi biarkan sahajalah mereka hendak hidup dalam kesesatan. Peduli apa saya?
 11. Hanya sebab saya tolak ajaran, amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) Gerakan New Age mereka itu tahu tidak? Tidak tahu apa itu Gerakan New Age? Boleh beli bukunya daripada saya. Atau buat forum saya hurai satu-persatu. Saya sudah explain apa dakyah sesat mereka di facebook dan Blog saya. Tetapi sebab saya ni kan followers kurang Saya pun tak kelapaq followers dan likers, bukannya saya ni ada tolollwers macai, cybertroopers pun. Spystalker dan yang cuba korek rahsia pun bila saya slowtalk bab jaga aqidah, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut pakat menggelabah rock block terus saya. Kelakar. Korek rahsia akhirnya sentap bila diingatkan bab aqidah. ๐Ÿคฃ
 12. Jika ingin membuat rujukan pun, carilah Alim ulamak sejati. Muhd Arifin tu bukannya alim ulamak pun. PDRM yang labelkan beliau dan gangnya, PSIKIK, SCAMMER MEMPERGUNAKAN AGAMA PEMBERONTAK NEGARA. 
 13. Saya ini orang yang buat laporan polis sebab SAYA DISERANG sebelum mereka fitnah saya lagi. Sebab ramai yang adukan kepada saya itu semuanya penakut. Tidak berani lapor polis hal gang taksub karuhuun (keturunan) jin, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi dan alam makrifat ni.
 14. Gila kah diserang diganggu keselamatan hingga menyebarkan SSM alamat rumah kakak ipar saya kepada awam saya hendak diam? Si guru ajar silat seni gayong Fatani Putrajaya kurang ajar pun sudah dipanggil Bukit Aman. BAWA AJARAN SESAT! Padan muka. ๐Ÿ˜„๐Ÿ˜„๐Ÿคฃ
 15. Mereka menggelabahlah saya buat laporan polis. Sebab itu mereka ghibah, fitnah, maki hamun mencarutkan saya. PDRM sedang memerhatikan mereka. Tunggu siap laporan ke jabatan agama ni, anak selesai masuk U InShaaAllah saya saman beliau dan gangnya. Berani CYBERBULLY CRIMINAL AQIDAH dan body shaming NIQAB fitnah saya sangatkan? 
 16. Rasakan tamparan wanita ini yang ada suami, ada anak dan ada Tuan Gurunya. ISLAM. AHLISSUNNAH WAL-JAMA'AH. Ini bukan dendam. Ini amaran BAB AQIDAH dan makluman kepada semua ahli macai cybertroopers  tolollwers mereka dan fbians yang ada kenal mereka dan kenal saya. Mereka terlibat saya sudah beri amaran. ๐Ÿ˜Š
 17. Apa pun, semoga taufiq dan hidayah kembali kepada beliau dan rakan-rakan sama gila isim kuat halusinasi dan sengalnya. Jika mereka Islam InShaaAllah mereka akan berubah. Tapi bila benak hati telah hitam pekat akibat kejahilan kesan syirik dan khurafat maka tidak akan berubah. Semua fitnah dan tuduhan ke atas saya, saya kembalikan kepada mereka kembali semuanya. Alhamdulillah. [Sumber asal].  
 18. Memang saya ketawakan sahaja setiap kali mendapat semua screenshot fitnah, maki-hamun dan mencarut mereka terhadap saya. Biarlah. Marah? Dahulu saya marahlah. Sekarang tidak lagi. Biarkanlah. Siapa tidak marah. Saya bukan wali dan bukan malaikat tiada perasaan marah. Orang gila pun jika diganggu akan mengamuk. Inikan pula saya yang waras. 
 19. Mereka memang mahukan saya mengamuk. Bila saya mengamuk mereka sedap mengangkang masing-masing terima tolollwers pengikut baru dan pentaksub baru. Serius memang bodoh siapa yang ikut dan terima jalan sesat mereka itu. Memanglah bodoh. Sudah elok-elok Islam follow yang sesat siapa suruh. Sudah diberitahu mereka semua itu pendakyah ajaran amalan sesat masih ikut mereka lagi. Eh lantak hangpalah haih. Ghibah dan fitnah amat lazat. ๐Ÿ˜‹
 20. Mereka ini ada yang pernah taksub (obses @ paranoid @ fanatik) terhadap saya hinggalah saya tahu kegiatan mereka dan saya menentang mereka lalu mereka berpakat viralkan saya yang bukan-bukan. Kelihatannya sudah seperti orang mabuk cinta sehari tidak sebut tidak ghibah mengumpay nama saya tidak sahlah hidup mereka. Ada yang siap mengaku saya ni aweknya. Perasan dan sangap sungguh jantan gila isim zikir sirr kaedah sesat meditasi ni kepada saya. Sungguh saya rasa hendak muntah! Menyampah! ๐Ÿคฎ
 21. Yang lebih gila isim mereka semua ni. Buat posting bab agama bab tasawuf. Tunggang agama. Di komen ghibah, maki-hamun dan mencarutkan saya. Kahkahkahkah. Gila isim gila babi lagi sengal. Padan muka saya maki segelintir mereka terutamanya ketua dan dalang fitnah saya tahun 2021. Tukang karut fitnah saya tahun 2020, si Doktor Perawat gila Amir Shahmi Md. Ali saya ambush dalam group whatsapp kumpulan Motivator fasilitator, sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) Coach Networking Branding, tahun 2021, Muhd Arifin Rizkin, Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) followers ramai boleh dibeli dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) guru ajar silat kurang ajar dakyah saya zikir sirr guna kaedah meditasi untuk syok sendiri, dalang utama ini saya tegur dan ya saya maki personally mereka. 
 22. Ambil kamu. Ingat saya ni lembik tidak tahu maki? Sudah maki saya block terus. Maka meroyanlah masing-masing ibarat cacing kepanasan hingga mempamerkan sikap sebenar mereka sebagai PENUNGGANG AGAMA. 
 23. 10 amaran saya mahukan si Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) gila isim buat sehingga saat ini masih tidak dibuat lagi. Begitu juga Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli yanh gila isim kurang kasih sayang dan lapar perhatian ibarat mati bini. Ego beb. Ego. Ego bawa ke mati. 
 24. Mereka malas baca, saya lagilah malas baca alasan atau ayat bodoh orang biadap seperti mereka yang tiada akal fikiran menjatuhkan aib dan maruah aqidah saya. Mereka ini semuanya sudah gila, biadap tidak berakhlak dan maaf cakap, sudah terpesong aqidah mereka jauh dari Islam. Mereka adalah orang yang gila isim keturunan, gila isim alam ghaib, gila isim akhir zaman teori konspirasi dan gila isim alam makrifat cuba mendakyah ajaran, amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan cuba provokasi saya menjadi pemberontak negara. 
 25. Spy stalker, macai, cybertroopers, netizen, tolong doakan mereka semua di dalam artikel blog saya INI  kembali kepada Iktiqad Islam sebenar. Mereka ni kuat merepek dan sudah terpesong aqidah dengan keasyikan beramal perkara syirik, khurafat iaitu amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age dan akibat ghibah, maki-hamun dan mencarutkan saya banyak sangat tu. Alhamdulillah saya bahagia di samping suami dan anak-anak saya.๐ŸŒน❤️ Ghibah dan fitnah amat lazat. ๐Ÿ˜‹


Cara ajar orang gila isim, psikik, scammer, penunggang agama, kuat korek rahsia
Pencuri rahsia ni biasanya gang mereka juga. Jadi saya mesti sebut jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarutlah seperti selalu. Mereka jadi cacing kepanasan maki-hamun saya dan saya terus block mereka. Bagus. Kena paku buah keras terus. Kadang tu sudah tua tapi otak beku. Tidak faham bab aqidah. Tetapi cuba hendak korek rahsia. Padan muka kena sedas. ๐Ÿ˜‹๐Ÿคญ

 
GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, ghibah, fitnah, lazat, himpunan scammer, penunggang agama, gang gila isim, gila isim keturunan
Bila saya sekolahkan adab terus sentap. Masing-masing meroyan sana sini kononnya saya ni lah yang tidak beradab. Sebab itu saya sudah malas layan bila orang mengumpat saya. Buang masa saya sahaja. Baik saya fokus keluarga saya. Baik di facebook, di mana-mana laman sosial, ada sahaja puak biadap yang munafiq sungguh semuanya asyik mengganggu saya. Addicted ke tu? ๐Ÿคญ๐Ÿ˜‹


ALHAMDULILLAH

Serius saya suka dengar peringatan daripada Almarhum Syeikh Ali Al-Jabeer ni. Sangat bermanfaat buat orang yang difitnah seperti saya. Para asatizah pun ramai yang difitnah dan dighibah bila menyatakan kebenaran. Mereka buat ikut cara mereka. Saya buat ikut cara saya. Menulis ikut cara saya. Dahulu sebelum difitnah saya masih berlembut lagi. Sebab belum difitnah cyberbully. Body shaming. Bila dah melampau memang kenalah belaka. Siapa terkena. Padanlah muka. Maafkanlah saya. Hahaha. ๐Ÿคญ 

Tak kisah difitnah ni. Yang kisah adalah bab AQIDAH. Apa pun saya tetap mendoakan semua mereka Allah kembalikan taufiq dan hidayah kepada mereka semua. Makian ke atas semua iblis syaithon yang mendiami pemikiran mereka. Eh, mereka mencarutkan saya lebih teruk tau. ๐Ÿคญ


BILA SUDAH DAPAT KESAN.

Bila sudah dapat kesan siapa mereka semua ni, lagi sedap saya membahan.

GHIBAH DAN FITNAH AMAT LAZAT, Psikik scammer penunggang agama, gang gila isim, gang akhir zaman teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, ajaran sesat
Itulah si gila isim Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Famy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Muhammad Anis bin Hassan (Haniz Zerstoren) semuanya gila isim kuat berhalusinasi dan Tengku Azrul Hamdi bin Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng) gila isim perasan dan kuat MENIPU. Kuat BERBOHONG semuanya. Yang dungu memang percayakan semua pendakyah ajaran sesat ni.


Memang saya ambush dan saya makilah keduanya perangai masing-masing tidak beradab. Serupa pondan hanya berani di group dan laman sosial. Bukan berani hadap saya dan suami saya pun. Alah, kena maki pun bukannya serik. Tetap bengong juga. 

Nyata jelas memang mereka berdua ni، ู„ูŠู„ูŠ ุญูŠู„ูŠุฏูŠู† (pengadu domba), Lyana Bajana, Muhd Arifin Rizkin, Mohd Sidiq (tukang santet macai kecil), Khaizumi Leo (macai kecil) dan ramai lagi memang gila isim lagi sengal bab aqidah masing-masing sudah barai terpesong dan terburai. Tidak serik lagi. Gila isim gang gila babi semuanya mereka ni kuat berhalusinasi, bab aqidah tauhid pun barai. Megah masing-masing membawa ajaran amalan kebatinan dan kerohanian sesat Gerakan New Age menungganglah agama masing-masing.  Ghibah dan fitnah amat lazat. ๐Ÿ˜‹

Doakan mereka semua di dalam artikel blog saya ini kembali kepada Iktiqad Islam sebenar. Merepek dan terpesong aqidah dengan perkara syirik, khurafat amalan kerohanian kebatinan sesat Gerakan New Age dan sudah barai aqidah akibat fitnah, ghibah, maki-hamun dan mencarutkan aqidah saya melalui perbualan dua ekor jantan gila isim dengan saya yang dimanipulasi diputar-belitkan seolahnya saya mengaku perkara tidak masuk dek akal Mukmin Muslim.

Dalang utama, pengadu-domba dan jantan-jantan dayus yang kurang kasih sayang bini. Gila isim, sengal. Mabuk keturunan, pangkat, harta, kuasa, alam ghaib, akhir zaman teori konspirasi (ilmu fitan preppers) dan alam makrifat. Ilmu tin kosong belaka semuanya.

PDRM sifatkan mereka semua ini sebagai Psikik dan scammer penunggang agama.


↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️↙️

Keduanya high beam kuat berhalusinasi. Pengedar ganja cannabis! Si Pastor Gerakan Missionary Kristian pula tanpa ada rasa bersalah langsung kepada Allah kesemuanya berterusan menyesatkan orang ramai yang tolol dan taksub dengan mereka sebab mereka bertiga ni sangat bijak MENUNGGANG AGAMA. ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜‚


Jangan ingat kita bebas di LAMAN SOSIAL daripada mereka semua ini ya.

Kuncu-kuncu mereka sangat ramai dengan pelbagai jawatan mereka gunakan melalui pelbagai program. Samada program motivasi, silat, ritual programme merepek berkaitan nusantara yang bercampur baur dengan amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan ada juga atas nama MELAYU, Nusantara dan programme pengaktifan pineal gland (buka hijab) anak-anak anda dalam program motivasi menggunakan kaedah hipnosis dan NLP. Kononnya nak perbaiki aura. Sebenarnya hanya hendak scammer aqidah anda dengan amalan syirik dan khurafat mereka.

Semuanya ilmu sesat (sihir, syirik dan khurafat) oleh mereka yang kuat MENUNGGANG AGAMA cuma diubah-suai nama ikut kesesuaian program. Biasalah penunggang agama. Banyak taktik dan teknik spiritual digunakannya. ๐Ÿคญ

Jadilah Guru, ibu bapa, pekerja, ahli seni bela diri, athlet, usahawan dan individu yang cakna bab aqidah.


Dari tahun 2020, sehingga tahun 2022 barulah aku faham dan tahu sudah permainan bangang kesemua mereka sekali. Sudahlah mereka mendakyah saya ajaran dan amalan sesat (sihir, syirik dan khurafat). Mereka berpakat pula fitnah saya, hantar gang kacau laman sosial, messenger, telegram dan whatsapp saya pula. Bila saya sekolahkan adab masing-masing meroyan umpama laki kematian bini atau bini kematian laki. Kelakarnyaweh. ๐Ÿคฃ๐Ÿคญ๐Ÿ˜‚๐Ÿ˜๐Ÿ˜„๐Ÿ“Œ


Mereka bertiga ini ๐Ÿ‘‡pula masing-masingnya berperanan tersendiri cuba mendekati saya berpura-pura dengan pelbagai cara. Mereka juga MENUNGGANG AGAMA. 

 1. Makhluk manusia penyesat aqidah ramai taksubkan naga bersama sekutunya ๐Ÿ‘‡
 2. Pendakyah amalan perang cuba scam duit aku dan 
 3. Si gila isim pendakyah amalan zikir sirr kaedah meditasi ditambah sendiri untuk syok dirinya sendiri

Nama mereka, rujuk kembali laporan polis di atas ๐Ÿ‘†

Mana saman? Mana PDRM? Mana Jabatan Agama Islam seperti gang akhir zaman teori konspirasi pelampau tahun 2021 fitnah saya pembawa ajaran sesat dan manipulasi perbualan soal jawab mereka dengan saya? Mana? Mana? Mana? Tidak ada pun. Lemah!


Ugut saya kononnya mahu saya diangkut PDRM dan Jabatan agama? Mahu saya disumbatkan ke dalam penjara? Hahaha  Mereka ini, semuanya kecut telor lembik lagi lemah akal dan minda mereka. Hanya bijak mengumpat (ghibah) fitnah, tohmah saya prung prang prung prang serupa tin kosong di laman soSIAL manipulasi soal jawab perbualan mereka dengan saya. Sebenarnya mereka itulah PENDAKYAH AJARAN SESAT! Saya ada banyak bukti beb. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ


Kumpulan akhir zaman be ngap ni sangat ramai. Semua conversation group dan personal mereka dengan saya masih tersimpan rapi untuk habuan mereka di mahkamah nanti. Tunggu... 

Jika anda orang yang peka (cakna) bab aqidah, teruskan follow laman-laman sosial saya, boleh juga Follow blog saya BlogiEta.com ini dan sebahagian kisah saya TERjebak dan berhadapan semua pendakyah ajaran sesat ini. Juga ada dalam blog ini WujudnyaAllahZahirPadaManusia.blogspot.com 


Semua bukti sebelum saya tahu siapa mereka, banyak juga saya sudah kongsikan ke dalam channel rasmi saya, t.me/WujudnyaAllahZahirPadaManusia dan kisah Tersesat Kebatilan Gerakan New Age dalam channel t.me/TersesatKebatilanGerakanNewAge 


Maaflah ya. Saya memang pandai maki mencarutkan mereka yang MULA biadap pada saya dan mereka yang MULAKAN mengganggu saya ni disebabkan selama ni saya banyak berlembut. Sampai mereka pijak kepala saya dan kacau aqidah saya. Padan muka kena maki! Kacau lagi saya! ๐Ÿคญ


Ok semua pentaksub gang gila isim akhir zaman teori konspirasi ba ngang ni, silakan screenshot dan sebarkan apa saya tulis ini. Silakan. Saya bahagia tiada siapa lagi dapat menggugatkan iman dan aqidahku. Saya tahu mereka semua menanti saya mengamuk lagi di laman soSIAL facebook ini. Yeah. Saya tak akan mengamuk. Saya hanya ketawa berterusan ketawa kerana saya mahu kamu semua tahu. SAYA BAHAGIA. Teramat bahagia dengan Suami, anak-anak saya dan Tuan Guru yang membantu saya merungkaikan siapakah mereka semua. Saya berterusan ketawa. Rahsia mereka semua dalam genggaman saya. 

⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫


Apa yang saya nampak, saya lihat dan saya alami sendiri, tidak semuanya saya kongsikan ya. Ada yang saya rahsiakan. DAN jika ada yang tag saya perkara berkaitan, saya hanya komen begini ๐Ÿ‘‡๐Ÿป

Jika terbukti kesalahannya, mengganggu ketenteraman diri sila report polis ya. Jika melibatkan aqidah sila lapor terus kepada Jabatan Agama Islam tau. ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ"

Jadi, saya berjaya kawal emosi saya dan saya berjaya tidak mengumpat atau beri contoh sesiapa yang berkaitan gang akhir zaman sesat-menyesatkan pernah fitnah saya. Bacalah sahaja di blog-blog saya dan channel saya. Penatlah saya henddak ulang banyak kali perkara yang sama sahaja. BOSANlah. ๐Ÿฅด๐Ÿฅบ

Adakalanya saya lagi suka dedahkan terus kepada awam siapa mereka semua ni. Hobi kan. Hobi membongkar kumpulan ajaran sesat. ๐Ÿคญ

Ingat, Jabatan Agama Islam Negeri Selangor (JAIS) melarang kita ikut ajaran mimpi berkaitan perkara akhir zaman. Mereka itu cuba bawa ajaran sesat sebab mereka terlalu taksubkan Imam Mahdi. Saya sendiri pernah terjebak dan saya bangkang gang akhir zaman ajaran sesat banyak buat perkara sihir, syirik dan khurafat ni. Sebab itu saya berani menulis dan bongkarkan.

⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫⏫


ADAB dan AQIDAH
.

ADAB dan AQIDAH perlu seiring.

Beriman sahaja tidak cukup jika tidak berADAB. BerADAB sahaja tidak cukup jika tidak berilmu. Berilmu sahaja tidak cukup jika tidak berADAB dan mempersendakan AQIDAH melakukan dosa besar syirik menduakan Allah. Sebab itu


Imam Syafi'iee rahimahullahu'anhu berkata :

Orang berilmu tidak semestinya berADAB. Tetapi orang berADAB sudah semestinya berilmu". 


Syeikh Abdul Qadir Al-Jailani berkata:

Aku lebih menghargai orang yang beradab daripada berilmu. Kalau hanya berilmu, iblis pun lebih tinggi ilmunya daripada manusia."


Yusuf bin Al Husain berkata:

ุจุงู„ุฃุฏุจ ุชูู‡ู… ุงู„ุนู„ู…


Dengan mempelajari adab maka engkau akan memahami ilmu”. 


Syaikh Sholeh Al ‘Ushoimi berkata :

Dengan memperhatikan adab maka akan mudah meraih ilmu. Sedikit perhatian pada adab, maka ilmu akan disia-siakan.”


Al-Habib Umar bin Hafidz berkata:

Orang yang tinggi adab walaupun kekurangan ilmu, masih lebih mulia daripada orang yg banyak ilmu tetapi kekurangan adab".


Ibnul Mubarak -rahimahullah- berkata:

Aku mempelajari adab selama 30 tahun, kemudian aku menuntut ilmu selama 20 tahun. Beliau mempelajari adab sebelum mempelajari ilmu”. Min Hadith Salaf fi Thalabil Ilmi.


Beliau juga mengatakan,

Adab itu 2/3 (dua per tiga) ilmu”. Min Hadith Salaf fi Thalabil Ilmi.


Azazil ketua para malaikat yang tinggi ilmunya pun dimurkai Allah SWT disebabkan egonya melangit tinggi, tidak hormat, tidak patuh dan TIDAK BERADAB terhadap perintah Allah SWT supaya tunduk patuh mengakui Nabi Allah Adam A.S sebagai khalifah di muka bumi yang Allah pilih. Sebab itu Azazil sesudah itu digelar Iblis. 


Iblis dihalau oleh Allah SWT disebabkan takabburnya kepada Allah SWT. Lantas beliau telah bersumpah akan menyesatkan keturunan Nabi Allah Adam A.S disebabkan hasad dengki, ego, sombong dan takabburnya iblis kepada Allah SWT tidak mahu mengakui kekhalifahan Adam A.S. 


Maka jadilah kejadian fitnah, mengadu-domba, mempersendakan dan memperlekehkan AQIDAH orang lain sana-sini oleh kuncu-kuncunya si Iblis sehinggalah ke saat ini. 


Jadi, anda usah cakaplah bab adab, bab agama (iman, islam, ehsan), bab seni bela diri, bab hadith, bab motivasi dan bab aqidah jika anda sendiri pun tidak cakna langsung perkara DOSA BESAR syirik menduakan Allah SWT, leluhur jin diagung-agungkan. Itu yang sangat-sangat dan paling kelakar sebab sendiri sudah diperbodohkan oleh jin bangsa iblis. ๐Ÿฅด


SOAL JAWAB

SOALAN
assalam..tuan puteri...maafkn patik insan hina ni menggangu tuan puteri tengah malam...patik hnya ingin bertanya masihkah tuan puteri menyimpan keris taming sari itu lagi?

JAWAB :
Wa'alaikumussalam
Sila hadamkan asas sifat 20 untuk mantapkan aqidah Tuan kepada Allah SWT. Jangan sampai jadi gila isim seperti mereka semua di dalam artikel blog ini bit.ly/2W3pG5Q

Soalan ni saya terima pada 6 September 2021 jam 2:08 am selepas saya diviralkan oleh si gila isim pendakyah amalan perang menipu sanad cuba scam duit saya, Muhd Arifin sebagai pembawa ajaran sesat fitnah yang tidak masuk pada akal Mukmin Muslim. Pada minggu yang sama juga si gila isim zikir sirr guna kaedah meditasi amalan sesat sihir ajaran Gerakan New Age untuk syok sendiri, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) guru ajar silat seni gayung fatani putrajaya, sibuk sama meroyan fitnah manipulasi putar-belitkan perbualan soal-jawab dia dengan saya dan Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dengan saya. Seorang lagi gila isim, bernama Tuah mengaku keturunan Hang Tuah juga meroyan marah saya sebab saya tidak melayan keobsesannya kepada Hang Tuah.

Gila sungguh mereka ni kepada Hang Tuah yang sudah jadi lagenda  jin bangsa iblis menyamar sebagai dia. ๐Ÿคฆ๐Ÿ˜’

Hari ini 5 Julai 2022 jam saya tambahkan jawabannya seperti di berikut. ๐Ÿคญ

Oh ya. Lupa pula saya. Cubalah tanya kepada si gila isim Haniz Zerstoren ketua gang akhir zaman teori konspirasi pelampau dikehendaki polis kuat berhalusinasi tu dia dah dapat ka belum daripada si gila isim ู„ูŠู„ูŠ ุญูŠู„ูŠุฏูŠู†? Dia obseskan saya haritu akibat taksubkan alam ghaib rupanya. Tidak dilayan terus meroyan dengan gang gilanya fitnahkan saya yang bukan-bukan. Berbaik dengan saya hanya sebab hendak korek rahsia asyik tanya jin dewataraya dan jin ifritnya Bonda Ratu Tinta Sakti sahaja. Dari sebelum mula personal life coaching dengan saya hinggalah sebelum saya kick dia. Gilanya tu tak boleh dibuat-buat tau. Siapa menentang dia habis semua dimeroyan fitnahkan. Dapat pula bini sama gila bertambahlah meroyannya. ๐Ÿคญ

Jangan lupa saya juga tolak amalan perang menipu sanad nak paw duit saya dari si pendakyah ajaran sesat, gila isim Muhd Arifin. Meroyanlah mereka ni berpakat dengan orang silat si gila isim zikir sirr dakyah saya amalan sesat meditasi gerakan new age untuk syok sendiri, si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) guru ajar silat seni gayung fatani putrajaya. Ditolak meroyan serupa jantan sangap gila mabuk ketum kematian bini.

Ha, hati-hati juga dengan semua gang lain mereka itu sudahlah gila isim kuat halusinasi mengaku keturunan naga. Elok-elok dah jadi manusia nak jadi naga. ๐Ÿคฃ

Sudah baca kah belum entri saya di Blog tu? Kalau belum baca tengoklah report polis semua lengkap. 

Yang saya kongsikan ni antara bukti Haniz Zerstoren gila isim. Sebab tu saya kick dia dari personal life coaching saya. 

Dakyah saya jadi pemberontak negara, minta saya scan kawan-kawan dia yang ditipunya kata mereka tu musuh dia. Masa ni saya tak tau lagi mereka tu gang. 

Sudahlah gila. Nak saya sama ikut dia. Eh, merapu sahaja banyak dia dan gang dia semuanya. Ajaran sesat mengaku the choosen one. Usah diikut. Siapa ikut mereka memanglah gila terpesong aqidah akibat like, share comment bukan-bukan hal saya tanpa usul periksa. Tunggu di akhirat semua merangkak cari saya minta ampun. Kalau jumpa. Tak jumpa semua masuk neraka. Padan muka. Dah bengap sangat ada akal tak guna ikut depa yang sesat sendiri tanggunglah masuk neraka 

Oklah ya. Terima kasih. Wassalam".

Dan saya kongsikan pengakuan Haniz Zerstoren musuh kepada Lyana Bajana dan Muhd Arifin (gangnya) beserta bukti yang lain kepada yang bertanya. Rajinlah. Suri rumahtanggakan. Ada banyak masa nak jawab soalan dengan penuh berhemmah. Hahaha ๐Ÿ˜‚

Semua pengikut pendakyah ajaran sesat, saya keluarkan dari friendlist saya. Saya patuh arahan Suami dan Tuan Guru saya. Teruskanlah sokong, berada dalam kumpulan sesat itu ya. Moga Allah beri taufiq dan hidayah kepada anda. Aamiin. Ternyata ghibah dan fitnah amat lazat https://bit.ly/2W3pG5Q Nama pena, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta ni memang ANTI ajaran sesat (sihir, SYIRIK dan khurafat) dulu, kini dan selama-lamanya. Alhamdulillah. Walaupun saya mangsa jenayah cyberbully dan body shaming, saya tetap bahagia di samping suami dan anak-anak saya. ๐ŸŒน❤️ Memang Ghibah dan fitnah amat lazat. Hadamkan sahajalah.

 ู‡ู…ุจุง ุงู„ู„ู‡ ุงู„ุญู‚ูŠุฑ ูˆุงู„ูู‚ูŠุฑ ุงู„ู‰ ุฑุญู…ุฉ ุงู„ู„ู‡  

PENULIS NAMA PENA
 • Founder Dunia Niaga iEta Enterprise, Rahsia Social Media, Rahsia Likes Free Tanpa Ads dan Rahsia Carian Google.
 • Kini Suri Rumah Sepenuh Masa, multi tasking person, sebelumnya isi masa lapang sambilan sebagai Freelancer, Lifestyle Blogger, Marketer dan Social Media Coach
 • Bukan Guru Silat, bukan perawat, bukan guru kebatinan dan kerohanian pernah terkeliru akibat perbuatan khianat guru-guru ajaran sesat ini hanyalah Lulusan Pondok 4 Thanawi, Institute of Information Technology Cosmopoint (KLMU) dan Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Space.
 • Mantan Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan.
 • Mantan Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan.
 • Mantan Penolong Guru Besar SRIP meletakkan jawatan sebab sambung belajar. 
 • Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) pada tahun 2016. Meletakkan jawatan dari JAWI sebab kronik slipped disc. Alhamdulillah sembuh dengan izin Allah tanpa suntikan steroid, voltaron dan tanpa pembedahan.
 • Anti ajaran sesat (sihir, syirik, khurafat) doktor perawat Guru Silat Seni Gayong Makrifat, Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, Coach pengamal silat selimpang merah, tenaga pengajar Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya kurang ajar, tenaga pengajar Silat 7 Langkah kurang ajar dan gang gila isim paranoid akhir zaman teori konspirasi mainstream (PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama).


MAKLUMAN.

 1. Review produk atau syarikat anda sila email kisahcikguieta@gmail.com atau whatsapp terus tekan SINI. Saya bukan guru silat, bukan perawat, bukan  guru ilmu kebatinan dan kerohanian. 
 2. Untuk jemputan perkongsian hal-ehwal social media atau zero cost online marketing tekan sini. InShaaAllah marketing adalah bidang saya sudah 33 tahun. Terima kasih. Harap maklum. ๐Ÿ˜Š
Comments

 1. Asalam..Ya Allah semoga kita dijauhi fitnah akhir zaman ya

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aamiin. Terima kasih Tuan sudi membaca kisah dalam Blog saya. Inilah antara ujian dugaan menyebar kebenaran di akhir zaman Tuan.

   Delete

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), ajaran sesat (sihir, syirik dan khurafat) dan kumpulan gila isim jahil murokkab.

Semua amalan menyimpang dari akidah Islam saya tolak. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus. Memaki dan mencarutkan saya? Saya sekolahkan adab pakej maki free.

Rules saya :
1) Tidak beri sedekah kepada scammer online.
2) Tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tidak suka dan tidak mahu dengar.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.

https://linktr.ee/PuteriNurCahayaCikguiEta

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum.

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya.