CARI DI SINI

10 January 2022

FAKTA DAN MITOS BIPOLAR DISORDER MOOD

FAKTA DAN MITOS BIPOLAR DISORDER MOOD


Ada beberapa sebab seseorang itu mengalami depresi seterusnya terjadilah anixiety, kemurungan, gila, sakit jiwa, mental illness, gila isim dan bipolar disorder mood

Saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta dahulunya dari sekolah menengah lagi kerap pengsan tanpa sebab tidak diketahui puncanya. Almarhum Abah saya ikhitiarkan rawatan pelbagai termasuklah rawatan ruqyah. Alhamdulillah berkahwin dengan suami yang amat memahami dan penyayang.

Untuk makluman pembaca juga, saya pernah sakit kronik slipped disc ataupun Doktor pakar Ortopedik sebutkan sebagai back pain selama 9 bulan pada tahun 2017. Saya terus meletakkan jawatan sebagai Pegawai Perkhidmatan Pendidikan dari Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) pada 14/9/2017 bagi mengelakkan rakan sekerja terus berbuat dosa mengumpat dan pulau saya. Sadiskan? Tapi itulah hakikatnya apabila ujian Allah ini tidak menimpa mereka yang tidak mengerti apa yang telah kita lalui.

Sepanjang sakit, bertongkat saya bila berjalan dan dalam kesakitan saya akan merangkak untuk ke dapur dan bilik air. Tetapi dalam kesakitan itu, atas rasa ingin berkongsi maklumat dan pengalaman sebagai Blogger dan Usahawan, saya giat menjalankan program keusahawanan melalui channel telegram saya Minda Niaga (channel lama saya telah padam) untuk menjawab soal-jawab berkaitan bisnes dan Social Media Expert Coach (channel lama Cikgu iEta telah saya padam) berkaitan laman sosial dan Blog. Saya juga berkongsi maklumat melalui kelas percuma secara online di facebookTelegram dan whatsapp.

Sakit kronik Slipped Disc sembuh pada penghujung tahun 2017. Sakit berulang kembali selama sebulan selepas seminggu berkursus dengan Doktor Perawat Amir Shahmi Md. Ali gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim hal akhir zaman. Yang mana ilmu alam ghaibnya tin kosong. Beliau telah berbuat perkara syirik, khurafat dan menabur fitnah terhadap saya pada tahun 2020 sehingga ke saat ini fitnah tersebut masih tular lagi.. 

Doktor perawat yang juga guru silat seni gayong makrifat ilmu tin kosong seperti gambar di bawah bersama rakan sekutunya Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), Abdul Malik Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) dan pada tahun 2021 si gila isim Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), pemegang amanah Seni Gayong Fatani Malaysia, ilmu alam ghaib tin kosong belakanya telah fitnah saya bipolar dan pelbagai lagi tohmahan bodoh lagi bangang tidak masuk dek akal Mukmin Muslim TANPA BUKTI soheh disebabkan saya menegur perbuatan syirik, khurafat dan sesat mereka mendakyah saya. 

Ada bukti pun sekadar perbualan ditebuk sana sikit sini sikit diolahkan dimanipulasikan seperti saya mengaku walhalnya mereka semua sakitnya hati saya dapat kesan mereka itu psikik, scammer penunggang agama!

Hanya disebabkan saya telah menolak dakyah, ajaran, amalan syirik, khurafat dan sesat mereka mereka fitnah saya. Gila isim dan jahil murokkab semuanya. 😴😒

Si Gila isim doktor perawat ilmu tin kosong berrsama sekutunya dan si gila isim gila isim yang perasan dan syok sendiri sahaja menjaja fitnahkan saya sesuka hati sebab mereka itu LEMAH! Lemah akal, lemah tenaga batin dan lemah jiwa mereka! Disebabkan saya menolak ajaran dan amalan sesat mereka, mereka fitnah saya pula. Mereka itu jahil murokkab (tongong, bangang, bahlul, bodoh! )🐷 dan gila isim semuanya!9 FAKTA BIPOLAR DISORDER MOOD

Ini fakta bipolar disorder mood hasil pengalaman saya difitnah sedemikian dari tahun 2020 sehingga ke tahun ini.
 1. Berhati-hatilah mendapatkan rawatan. Jika sakit usahlah buang masa terima rawatan dari Doktor Perawat, Tok Batin, Bomoh dan seangkatannya ilmu alam ghaibnya tin kosong atau kuat berhalusinasi menggunakan kaedah syirik, khurafat dan sesat untuk merawat. 
 2. Pastikan perawat tiada khodam jin dan syaithon. Sebaiknya elakkanlah berjumpa mereka semua itu ya.
 3. Ramai kalangam Perawat ni, mereka berjanji dengan jin (iblis, syaithon dan hantu). Sebab itu sakit tidak sembuh-sembuh atau pun sudah sembuh berulang kembali. Saya pun baru tahu dari Tuan Guru saya bab ini.
 4. Doktor pakar sahaja yang boleh testify seseorang itu gila atau bipolar. Yang lain hanyalah andaian, provokasi disebabkan takut rahsia kerja syirik, khurafat dan sesatnya terbongkar.
 5. Bipolar disorder mood bukan masalah jiwa atau mental jika terdapat gangguan alam ghaib kesan mendapatkan rawatan dengan doktor perawat, bomoh, tok batin atau diganggu sesiapa sahaja yang gila isim, ada makhluk halus, berkhodamkan jin (iblis @ syaithon) pada mereka. Orang melayu sebut hantu. 
 6. Menjadi masalah mental atau tekanan jiwa jika penghidap tidak dapat kawal diri sendiri seterusnya kuat berhalusinasi bercakap atau menulis yang merepek atau bercakap yang merepek tidak ketentuan hala. 
 7. Selalu juga manusia gila isim menakut-nakutkan orang awam disebabkan menerima khabar berita daripada alam ghaib. Itu boleh jadi pula aniexity
 8. Lelaki tidak disebut sebagai Bipolar. Tetapi disebut sebagai gila isim. Bipolar perkataan sains. 
 9. Pesakit berkaitan sihir gangguan perawat bomoh syirik dan khurafat jika dirawat perlu dirawat oleh mereka yang tiada berkaitan dengan gila isim keturunan, gila isim alam ghaib atau gila isim ilmu hakikat dan makrifat. Paling penting perawat tidak ada khodam jin, syaithon (hantu) dengan perawat seperti Amir Shahmi Md. Ali yang mengambil kesempatan tanya soalan tidak bersangkutan langsung dengan sakit pesakit. Bangang syaithon ini!

PENGALAMAN SENDIRI
 1. Pengalaman saya sendiri. Ugutan, tuduhan, fitnah dan tohmahan terhadap saya sebagai bipolar, sesat, wahabi, jin dan sebagainya lagi bermula tahun 2020 dibuat oleh syaithon gondol Amir Shahmi Md. Ali doktor perawat bangang biadap ke atas saya. 
 2. Perbuatan itu adalah jenayah cyberwar, cyberbully dan body shaming biadap perbuatan kerja syirik, khurafat berkhodam jin syaithon, Doktor Perawat Amir Shahmi Md. Ali, Guru Silat Seni Gayung Makrifat bersama sekutunya Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) silat selempang merah.
 3. Ajaran syirik, khurafat dan sesat si gila isim Amir Shahmi Md. Ali semasa kursus, tidak salah minta tolong dari leluhur. Gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib sungguh beliau ini. 🙄
 4. Apa barang mengaku Islam tetapi mensyirikkan Allah❓Apa barang kau mengajar silat seni gayong makrifat tetapi kau buat kursus mendakyah saya dan peserta kursus yang lain kepada ajaran menyimpang aqidah❓ Gila isim❗
 5. Mereka berdua ni nampak seperti hebat tetapi hanyalah jahil murokkab dan ilmu alam ghaib hanyalah tin kosong. Saya pernah berhadapan dengan kedua mereka. Tahulah saya mereka berdua ini bagaimana. Di hadapan Suami saya menikus di belakang mengumpat dan ajak orang ramai pulau saya. 
 6. Semuanya suami saya saksikan berlaku kejadian soal-jawab mereka berdua ni dengan saya semasa di Gunung Ledang kononnya ke sana untuk bermuzakarah. Sebenarnya ritual menyeru jin.
 7. Amir Shahmi Md. Ali pula ambil kesempatan semasa merawat saya sakit slipped disc dengan mencuri rahsia keturunan dan mencuri rahsia alam ghaib. Taksub (obses paranoid) kepada saya hal keturunan, hal akhir zaman dan alam ghaib yang amat gila isim keduanya. Sama seperti mereka yang lain tersebut di bawah ini.
 8. Penyambung fitnah berterusan yang juga gila isim seperti kedua mereka di atas, Motivator Konsultan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) mengaku saya ini keponakan beliau di SK Damansara, Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, yang mendakyah saya ajaran syirik, khurafat watikah perjanjian dengan alam ghaib, guna ilmu pukau, minyak senyonyong dan pelbagai lagi perkara memesongkan aqidah. Hutang sudah selesai bayar setelah saya maki beliau. Fitnah beliau mencari pasal dengan saya terhadap saya sebanyak lima (5) kali belum dihapuskan lagi. Seperti saya sudah ceritakan DI SINI.
 9. Babi sungguhlah Amir Shahmi Md. Ali, Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) tu buat saya ni jadi perantara komunikasi dengan jin! Dahlah tongong, bangang, gila isim keturunan dan gila isim alam ghaib. Ilmu alam ghaib semuanya tin kosong! Sakit pula hati saya dengan depa bertiga dan jin yang  mengganggu saya ni waktu itu bila baca semula perbualan personal dengan mereka semua. Kurang ajar sungguh depa bertiga ni!
 10. Dalang utama tular fitnah saya bipolar pada tahun 2021, si gila isim yang amat perasan, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI), Pemegang Amanah Seni Gayong Fatani Malaysia Putrajaya, pendakyah amalan zikir sirr kaedah meditasi (program sesat gerakan New Age) untuk syok sendiri.
 11. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) bekas client personal life coaching saya, Mohd Arifin (penyebar amalan perang menipu sanad untuk scam duit), Muhammad Anuar Ibrahim (Cikgu Nuar perawat bomoh), Julyana (Lyana) Bajana, ليلي حيليدين gang Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) bersama yang lain berpakat mencemarkan nama baik dan AQIDAH saya pada tahun 2021 dengan menyebarkan perbualan soal-jawab antara Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) dan Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli (Jalak Lenteng XI) dan Wan Amir bersama saya sewaktu saya kekeliruan. Laporan polis DI SINI.
 12. Perbualan yang wujud daripada 'MEREKA KATA' dan perkara 'DIKHABARKAN' itu dimanipulasikan sebagai pengakuan saya. Laporan polis DI SINI.
 13. Perbualan dimanipulasikan sebagai pengakuan itu adalah soal-jawab waktu saya kekeliruan. Kekeliruan saya itu pula hasil kerja syirik khurafat dan sesat Doktor Perawat Amir Shahmi Md. Ali, Guru Silat Seni Gayung Makrifat bersama sekutunya Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) silat selempang merah dan Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya) Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau. Laporan polis DI SINI.
 14. PDRM sifatkan kesemua gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim makrifat ini sebagai psikik dan scammer penunggang agama. Laporan polis DI SINI.

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, Perawat ilmu tin kosong, gila isim
Si gila isim ini semakin gila akibat menganiaya saya. Laporan polis DI SINI

Sekutu si gila isim Amir Shahmi Md. Ali, Nuur Fahmy Nur Masailan (Fahmy Adam) coach gila isim kuat menipu followers dan biadap kepada saya. Laporan polis DI SINI.

Gila isim gila meroyan lagi perasan. Maaf cakap, si tongong bangang ini gila meroyan di facebooknya serupa orang kehilangan dan kematian isteri. Saya tolak amalan dakyah sesatnya difitnah saya dan meroyan hal saya bukan-bukan di facebook lnya. Jahil murokkab pencuri rahsia keturunan ilmu tin kosong rupanya.

Seperti saya sudah ceritakan DI SINI. 

Seperti saya sudah ceritakan DI SINI.

Hadith soheh oleh Nabi Muhammad Rasulullah SAW junjungan mulia diriwayatkan oleh At-Tirmizi. Sumber gambar : page Fattabiouni Malaysia

Ini fakta bukan auta.


FAKTA PERANG LAMAN SIBER
 1. Saya telah dianiaya menjadi mereka di atas penjenayah cyberbully, jenayah body shaming aqidah dan niqab saya di laman sosial facebook.
 2. Peperangan sebenar adalah peperangan siber. Bahasa orang putih, cyberbully cyberwar criminal dan body shaming criminal. 
 3. Peperangan sebenar adalah antara, pihak alam ghaib dengan manusia di alam nyata Atau Alam ghaib dengan manusia melalui alam maya ATAU Peperangan senjata bio weapon technology manusia dengan manusia akalnya tersangkut.
 4. Alam maya juga kita tidak nampak kita tidak kenal betul pun siapa di laman sosial. Ini juga ghaib bermaksud tidak ada maujud di hadapan kita. Kita tidak nampak sesiapa.
 5. Yang tidak diperangi dan tidak berperang sila duduk jauh tepi-tepi. Usah masuk campur hal mereka ini. Beri kata-kata semangat tidak mengapa. Ini bagus. Sayang kamu semua yang beri saya semangat. 😍
 6. Usah sibuk buat provokasi sana sini. Seperti dalam gambar dan ramai lagi sibuk jadi tukang provokasi. Link berkaitan di bawah. Rajin kliklah guna jari jika tiada mouse. 😄
 7. Sudahlah. Stop provokasi saya ya. Rimas sungguh saya. Usah kongsikan apa pun perkara tidak berkaitan dengan diri dan aqidah saya. Beri saya peluang berehat dan saya malas sudah hendak ambil tahu apa sahaja hal mereka. Buang masa saya.  
 8. Terima kasih semua yang mesej measenger saya dan whatsapp saya tanya dan ambil berat hal saya. Allah merahmati kalian semua. Allah melindungi kalian semua. Aamiin.

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, Perawat ilmu tin kosong, gila isim
Dua nama disebut dalam gambar ini, keduanya telah mendakyah, menghasut saya dan telah saya tegur nasihat baik-baik malahan pernah saya marah. Akibat itu keduanya fitnah aqidah saya. Keterangan DI SINI. Laporan polis DI SINI.


RITUAL GERAKAN NEW AGE 

Saya tidak anti pada amalan selawat dan zikir. Saya anti amalan ritual Gerakan New Age. Antaranya meditasi. Meditasi adalah amalan Budha yang sesat-menyesatkan aqidah Islam.

Wujudnya Allah Zahir Pada Manusia, Bipolar, Kesihatan, Bipolar Disorder Mood, Perawat ilmu tin kosong, gila isim, gerakan new age
Di dalam buku ini ada penjelasan amalan ritual Gerakan New Age seperti meditasi, Garfu Tala, Law of attraction dan banyak lagi amalan ritualyang menyesatkan ramai berkaitan ilmu kebatinan. Saya supply buku Tuan Ahmad Iqram Muhammad Noor ini. Ingin tahu lebih lanjut, tekan link INI.


ILMU ESTAKOLOGI DAN AKHIR ZAMAN

 1. Ilmu estakologi dan akhir zaman sudah termaktub di dalam Al-Quran. Sudah ada buku matan Arbaa'iin. Guna sahajalah kitab itu. Tidak perlu kita mencari gali lagi. 
 2. Ebook akhir zaman tulisan Khalid Yahya (Nurani Maarif), Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) menipu berbohong kepada awam beliau yang tulis. Rekrut ahli masuk group tujuan fanatik taksub perkara akhir zaman, keturunan dan alam ghaib.
 3. Nurani Maarif menyatakan kitab hadith lama membosankan sedangkan kitab itu dikarang oleh ulamak muktabar. 
 4. Ilmu yang benar adalah ilmu yang tidak ada unsur syirik, khurafat dan sesat. Contoh hanya Khadijah Amm GISB dan dalilnya hadith dhoif.
 5. Ada 10 soalan saya beliau tidak dapat jawab. 
 6. Rakan admin yang lain buat perkara syirik dan khurafat beliau abaikan. Ustaz apa begitu? 
 7. Beliau berpaksikan kartun yang merupakan jin zaman silam. 
 8. Adakah perlu kita ikut biarkan sahaja perkara syirik berleluasa. Orang begitukah kita hendak ikut? 
 9. Menulis itu biar ikut fakta Al-Quran dan hadith yang soheh bukan merepek ebook akhir zaman langsung tiada ilmiah hanya ikut gerak hati ilhamnya sahaja.


PESANAN SAYA,

 1. Jauhilah apa sahaja perkara syirik, khurafat, memesongkan aqidah dari motivator, penceramah bebas, perawat atau pesilat yang melakukan perkara sedemikian. Lebih-lebih lagi yang gila isim keturunan, gila isim alam ghaib dan gila isim hakikat atau makrifat. 
 2. Semuanya menjurus kepada ilmu sesat memesongkan aqidah sahaja. Akhirnya menghasilkan sihir yang menyakitkan jasad, minda dan jiwa. 
 3. Ingat, mereka semua menipu dan berbuat perkara syirik, khurafat, sihir dan sesat, amalan tidak diterima dek bumi semuanya.


Anda ada apa lagi berkaitan fakta dan mitos bipolar disorder mood? Kongsikan di ruang komen artikel ini ya. Terima kasih sudi membaca. 🥰


Penulis nama pena
Mangsa aniaya biadap PENJENAYAH  Cyberbully dan body shaming AQIDAH mereka tersebut di atas.  
PAGE rasmi saya yang lama, Kisah Cikgu ieta PAGE rasmi baru saya puteri.nurcahaya


Artikel Blog dan perkara berkaitan :

No comments:

Post a Comment

DISCLAIMER

Saya bukan perawat, bukan guru silat, bukan guru kerohanian dan tiada kaitan dengan sesiapa.

Sila bersabar, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.

Saya anti penganiayaan, penipuan (scammer), amalan merepek, amalan syirik khurafat dan ajaran sesat. Semua amalan menyimpang dari agama Islam saya tolak terus. Saya tidak suka perdebatan, perbalahan mencarut dan memaki-hamun. Mereka yang biadap saya tinggalkan terus.

Rules saya :
1) Saya tidak memberi sedekah secara online.
2) Saya tidak berminat mengumpat, cerita hal orang tiada kaitan dengan saya, kondem tanpa dengar hal sebenar, saya tak nak dengar dan saya tak suka.
3) Beri salam senyap dan hendak bersembang kosong adalah dilarang sama sekali.
5) Hendak bimbingan (coaching), ikut rules saya. Lengkapkan borang diberi.

Terima kasih sudi berkunjung. Sila komen untuk saya singgah laman sosial anda pula. Hanya komen berkaitan entri (artikel) sahaja disiarkan. Harap maklum. 😁

Ingin beriklan secara professional? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya. 😁

UNDANG-UNDANG

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUMTulis Cadangan Atau Pertanyaan Di Sini

Name

Email *

Message *