KISAH KUMPULAN AJARAN SESAT PEMESONG AKIDAH

KISAH KUMPULAN AJARAN SESAT PEMESONG AKIDAH. [Sumber asal]


Untuk makluman, Jabatan Agama Islam minta saya buat laporan lengkap. Hampir siap lagi 5%. Perkongsian saya sebelum saya tahu siapa sebenarnya kumpulan ajaran sesat Gerakan New Age dan Gerakan Missionary Kristian memesongkan akidah dan merbahayakan negara ini :

Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Gila isim tu merbahaya tau.


Saya mendoakan semoga mereka semua Allah berikan taufiq dan hidayah insaf dosa besar mereka mensekutukan Allah SWT, menganiaya dan menzalimi saya.

Entri Blog saya ini selepas saya faham apa yang telah berlaku terhadap diri saya mangsa aniaya dan mangsa kezaliman kumpulan ajaran sesat gila isim semuanya. Saya doakan mereka semua tu Allah beri taufik dan hidayah semula. Saya tidak dendam. Saya sudah maafkan. Tetapi selagi mereka tidak buat seperti amaran telah saya whatsapp, telegram kepada mereka semua, saman tetap saman.


GOLONGAN SYAITHAN Syaithan / Syaithon / Setan adalah merujuk kepada sikap atau perangai untuk manusia dan jin. Gelaran macam muslim mukmin itu untuk orang Islam. Sebab itu Almarhum Tan Sri P.Ramlee buat filem,
Kenapa kau tak turun lagi syaithon...?" ada filemnya dialog begini.
Jadi, usah peliklah bila saya nyatakan GANG GILA ISIM penjenayah cyberbully body shaming akidah, minda dan jiwa saya yang PDRM sendiri maklumkan kepada saya mereka adalah psikik scammer penunggang agama, kumpulan ajaran sesat, kumpulan pemberontak militan negara semuanya golongan setan laknatullah. Oleh sebab syaithon, maka tidaklah ianya makhluk yang nampak. Gila pula tu. Maka saya tunggu apa kata lawyer saya perlu saman atau tidak setan-setan di dalam senarai nama di bawah dalam perkongsian saya ini. 🤭😌


SIAPA SAYA?


Saya seorang penulis nama Pena, Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta, suri rumah sepenuh masa. Multitasking. Freelancer. Lifestyle Blogger. Marketer. Content creator. Penulis berpengalaman Social Media Coach. [Artikel penuh Siapa saya?]



FOUNDER :

  1. Dunia Niaga iEta Enterprise, 

  2. Rahsia Social Media.

  3. Rahsia Likes Free Tanpa Ads dan 

  4. Rahsia Carian Google.



LULUSAN :

Pondok 4 Thanawi, Graduate Institute of Information Technology Cosmopoint (KLMU) dan Siswazah  Universiti Teknologi Malaysia (UTM) Space jurusan Sains serta Pendidikan (Pengajian) Islam.



MANTAN :

  1. Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan.

  2. Guru Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), meletakkan jawatan sebab urusan perniagaan. 

  3. Penolong Guru Besar SRIP meletakkan jawatan sebab sambung belajar. 

  4. Pegawai Perkhidmatan Pendidikan, Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI). Meletakkan jawatan dari JAWI sebab sakit kronik slipped disc. Sembuh dengan izin Allah tanpa suntikan steroid, voltaron dan tanpa pembedahan. 



PENCAPAIAN : Antaranya,

  1. Penerima Anugerah Perkhidmatan Cemerlang (APC) pada tahun 2016. 
  2. Ringkasan Pengajaran Harian (RPH) Terbaik di peringkat sekolah selama tiga (3) tahun berturut-turut.
  3. Ketua Jambori pasukan beruniform Unit Amal Nisa' Wal Banat Negeri Selangor, Kelolaan Ustaz Masridzi Sat (Kini Naib Pengerusi PEMBELA 2022, Perkida).
  4. Naib Johan Syair anjuran DMP Negeri Selangor.
  5. Naib Johan Syarahan Bahasa arab antara firqah di pondok, Penang.



PENULIS ANTI 

  1. Ajaran sesat (sihir, syirik, khurafat) oleh doktor Perawat Guru Silat Seni Gayong Makrifat, Guru Silat Seni Gayong Malaysia dan Harimau, Coach pengamal silat selimpang merah, tenaga pengajar Silat Seni Gayong Fatani Putrajaya dan tenaga pengajar Silat 7 langkah gila isim lagi kurang ajar semuanya.

  2. Kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan, gang preppers) teori konspirasi pelampau pemberontak negara, gang gila isim PARANOID perkara akhir zaman teori konspirashit, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi dan menakut-nakutkan awam. PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama.



PENULIS BUKAN :

Bukan Motivator, bukan fasilitator, bukan Guru Silat, bukan perawat, bukan guru ilmu kebatinan dan kerohanian sesat Gerakan New Age. Bukan gang paranoid teori akhir zaman teori konspirasi pelampau merbahayakan akidah dan kehidupan, gila isim halusinasinya sampai ke mati, sesat-menyesatkan dan menakutkan awam.


MAKSUD TONGONG


Menurut kamus dewan, tongong [bahasa percakapan] bodoh, bingung, dungu, pandir, tolol;


Contoh seperti meramal masa hadapan untuk menakutkan awam dengan teori akhir zaman teori konspirasi oleh si gila isim kuat berhalusinasi.



MAKSUD KUMPULAN AJARAN SESAT


  1. Ajaran Sesat bermaksud semua perkara berkaitan perbuatan, amalan sihir, syirik, khurafat dan amalan kerohanian kebatinan memesongkan akidah.
  2. Kumpulan Ajaran Sesat bermaksud pengamal ilmu kebatinan dan kerohanian sesat Gerakan New Age dan seangkatannya, ejen Gerakan Missionary Kristian, penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampaupemberontak negara, gila isim PARANOID perkara akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat kuat berhalusinasi, kuat meramal, mendakyah ajaran amalan sesat dan kuat menakut-nakutkan masyarakat awam secara online khususnya.
  3. Mereka ini adalah psikik scammer penunggang agama.



MAKSUD GILA ISIM

Gila isim bermaksud :
  1. Gila nama, gila glamour, gila berebut kuasa, pangkat, takhta, harta dan wanita. 
  2. Terjadi akibat belajar ajaran sesat, menyebar amalan sesat dan salah beramal amalan sesat. 
Gila isim menjadikan makhluk manusia itu ahli kumpulan ajaran sesat yang gila isim.

Contoh gila isim. Sebab itu saya kuat ketawa. Gelihati. 🤭🤣 Di bawah ada lagi.


Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Mereka yang kurang ajar, sesat dan gila isim memang akan meroyan bila dinasihatkan dan disebut bab ini.


Ada seekor tu, guna fake account nama Arepai San Dieago. Merata-rata mencari saya untuk mengorek rahsia dari saya, memaki-hamun, mencarutkan saya. Bila diberitahu apakah yang sesat (sihir, syirik dan khurafat) bengap pula tu. Tidak faham langsung bab adab dan akidah. 

Ada juga berkumpulan menyebarkan fitnah tentang saya. Saya sudah malas kisahkan. Biarkanlah. Mereka penat mereka senyap. 

Siapa yang biadap saya sekolahkan adab. Siapa maki saya, saya maki balik. Siapa mencarutkan saya, saya carutkan balik. 

Baru sekarang mereka terbuka mata dan tahu siapa saya. Saya anak ahli silat. Pantang saya orang biadap, kurang ajar dengan saya dan keluarga saya. Apa, ingat saya ni tunggul mereka hendak berkurang ajar dengan saya? Saya memang block terus golongan gila isim kurang kasih sayang biadap ni. 



KEBATILAN GERAKAN NEW AGE

Sebelum saya cerita selanjutnya, saya mahu pembaca tahu. Inilah antara amalan kebatinan dan kerohanian malahan sihir yang sesat-menyesatkan akidah umat Islam. Saya tolak ini semualah saya difitnah dan menjadi mangsa kezaliman dan penganiayaan kumpulan ajaran sesat sehingga ke saat ini.

Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Selain bimbingan Tuan Guru Tauhid saya (dahulunya askar), saya baca buku ini. Buku ini ditulis oleh seorang pengkaji fahaman dan ajaran sesat tetapi masih tidak mentauhidkan Allah dengan sebenarnya. Inilah antara buku yang memberi kefahaman dan merungkaikan siapa mereka sebenarnya yang telah melakukan ritual seru, panggil dan puja jin KHIANAT, ZALIM, MENGANIAYA SAYA menjadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan jin hingga saya terperangkap ke dunia alam sebalik mata dan TERkeliru menerima khabar dan cerita dari jin. Mereka fitnah saya demi menutup kebatilan sesat Gerakan New Age mereka dakyah dan sebarkan. 

Di dalam buku ini ESQ 165 dinyatakan pada mukasurat v (5) telah diharamkan oleh Pejabat Mufti pada tahun 2010. Doktor perawat Guru Silat Seni Gayung Makrifat SESAT Amir Shahmi Md. Ali, poliklinik Zainee, penyebar amalan ESQ 165 masih ahli dalam Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia. PDRM maklumkan lahanat ini psikik scammer penunggang agama. Beliau bersama Muhd Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam), silat selempang merah bersama beberapa orang lain lagi yang seangkatan spesis gila isim juga sebarkan perkara dinyatakan di dalam buku ini melalui kursus, seminar marketing, program silat, program bisnes guru dan program motivasi mereka. Mereka berselindung di sebalik profession professional berimejkan suci. (Rujuk senarai nama di bawah).


Ustaz, Ustazah, ahli silat, Motivator, Coach, Trainer, penceramah bebas, pengacara bebas, antara idola yang dijemput ke sekolah, ramai mengamalkan amalan sesat ni. Saya kenal mereka. Tetapi malas hendak bising jadi saya tulis artikel Blog  terus. 

Alhamdulillah ramai lagi membaca tulisan saya walaupun tanpa suara. Bab akidah ni ramai meroyan bila saya suarakan. Ekeke. Oh ya, saya sudah tidak berniaga buku ni. Sudah sub ke kedai. Siapa hendak, kontaklah nombor tertera utu ya. Saya betitahu sahaja. Cuma saya ingin nyatakan,

Firman Allah SWT bermaksud,

Dan orang-orang Yahudi dan Nasrani tidak akan rela kepadamu (Muhammad) sebelum engkau mengikuti agama mereka. Katakanlah,

“Sesungguhnya petunjuk Allah itulah petunjuk (yang sebenarnya).”

Dan jika engkau mengikuti keinginan mereka setelah ilmu (kebenaran) sampai kepadamu, tidak akan ada bagimu pelindung dan penolong dari Allah". QS. Al Baqarah (Sapi Betina) – surah 2 ayat 120 [QS. 2:120]



Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Setelah saya faham. Saya wajib sebarkan supaya saya tidak dikekang dengan kekangan api neraka kelak. Hadith nabi tu.

Taufiq dan hidayah milik Allah. Saya tidak ada daya upaya memberi kesedaran ataupun memberi kefahaman. Itu semua kerja Allah SWT. Saya hanya kongsikan sahaja. Anda percaya atau tidak terpulang. Saya cerita kebenaran dari pengalaman saya sendiri sahaja hadap puak kumpulan ajaran sesat laknatullah 'alaihim cuba mendakyah memesongkan akidah saya.

Amalan kebatinan dan kerohanian Gerakan New Age adalah amalan sesat malahan amalan sihir moden dijenamakan baru oleh pendakyah amalan sesat ini. Ramai pengikut dan kawan-kawan mereka tahu, ikut sahaja membabi membuta-tuli. Bila diberitahu, marah, meroyan malahan tidak ambil peduli. Biarkan kumpulan ajaran sesat itu sesatkan lebih ramai lagi. Tidak ambil peduli samalah seperti bersetuju dan bersekongkol dengan mereka. Kumpulan ajaran sesat ini, PDRM nyatakan kepada saya sudah lama. Mereka adalah psikik dan scammer penunggang agama. Maaflah. Saya maki sebahagian mereka personally selepas saya tahu siapa mereka. Saya mengaku saya panggil mereka lahanat babi syaithon laknatullah 'alaihim disebabkan perangai masing-masing lebih lahanat, lebih teruk dari babi yang mulia bijak ketepikan halangan di tengah jalan dan mereka sama biadap dengan jin bangsa iblis syaithon kafir laknatullah yang sudah memang telah berjanji menyesatkan makhluk manusia. Dahulu saya lemah-lembut mudah percaya. Merekalah yang buat saya bijak memaki, menghamun dan mencarutkan sesiapa sahaja yang biadap dan cuba mengganggu saya. Hahaha!

Akidah tidak penting". Antara kenyataan Ir. Kazren Jusri Abdul Karim psyco terapist, Timbalan Pengerusi Kumpulan Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia selepas saya maklumkan dalam pertubuhan itu ada makhluk bangsat gila isim pemesong akidah dan menganiaya saya. 

Si jahil bertambah jahil akibat tidak faham adab dan akidah ini, tidak mahu faham dan malas cakna isu semasa. Pada mereka, kawan tetap kawan biarpun jelas, nyata mereka itu kumpulan ajaran sesat memesongkan akidah ummat Islam sedunia. Sudah heboh di laman sosial facebook dan twitter puak gila isim itu siapa, report polis pun sudah ditunjukkan bila Zack Zawani Coach penipu juga pengadu-domba minta bukti. Beliau sudah lama tahu Amir Sahmi Md. Ali dan Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam) fitnah saya  tetapi turut sama fitnah lagi saya. Mereka yang mengaku kawan ni, masih di bawah kepompong taksub dan bengap minda mereka. Begitulah ciri-ciri jahil murokkab dan benak mata hatinya. Biarlah. Esok lusa kena pada keturunan mereka, pada masa itu barulah menyesal. Menyesal kemudian tiada gunanya. Sekaran ni, bila siapa pun mengadu lagi hal mereka, saya akan cakap,

Lantak hangpalah hendak jadi apa, hendak sesat atau murtadkah. Adaku kisah..... Lantak hanglah. Kahkahkahkah! Kita jaga akidah kita cukuplah". Ya. Saya sudah bosan dengan gang kumpulan ajaran sesat gila isim semuanya ni.



DOSA BESAR SYIRIK MENDUAKAN ALLAH. [Keterangan lanjut baca DI SINI]

Tidak kenal Allah pun jadi syirik. Bila solat tapi masih ingatkan selain Allah SWT pun jadi syirik. Menyatakan diri hebat pun sudah jatuh syirik. 

Soalan untuk nitizen yang asyik like, komen dan kongsikan apa sahaja tanpa tabayyun (semak) terlebih dahulu kesohehan apa yang ditonton dan apa yang dibaca, masing-masing yakin pasti ahli syurga. 

"Antara dosa dedah aurat, dosa ikhtilat dan buat maksiat, dengan dosa besar syirik menduakan Allah, mana lebih berat jika sanggup menghina, mengumpat, mengata, mengeji, jenayah cyberbully dan body shaming hamba Allah yang sedang  kekeliruan hasil perbuatan sesat (sihir, syirik dan khurafat) penunggang agama di mana saat itu beliau kurang ilmu berkaitan." 🤭

Tanpa sedar sudah turut menjadi gila isim sama seperti kumpulan ajaran sesat itu semuanya kerana like, comment dan share apa sahaja perkongsian kumpulan ajaran sesat segelintirnya demi meraih followers sanggup menipu.

Jika bijak pasti boleh jawab. Hidup tu, usah jadi nitizen macai cybertroopers yang lapar perhatian hingga sanggup berbohong di khalayak awam. Bila saya serbu sekolahkan adab semua sentap. Hati-hati. Penulisan tidak berakal akibat berdusta dan taksub boleh menyebabkan murtad kerana bersepakat dengan kumpulan ajaran sesat. Semuanya tergantung amalan, tidak ke syurga tidak ke neraka. Merangkak di akhirat mencari saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta  mangsa kezaliman mangsa aniaya mereka semua.

Terima kasih saya ucapkan kepada semua netizen baik dan netizen nakal yang mengikuti kisah saya menjadi mangsa aniaya, buli siber mereka semua. Moga Allah merahmati kita semua. 


ANTARA KOMEN NETIZEN
👤"Otak depa tu dah shot". 
27/08/2021, jam 5:41 petang Pak Wan Ngimau ahli kumpulan silat whatsapp saya. Rajin beliau menasihati saya supaya bersabar. Kini senyap seribu bahasa. Saya hanya ketawa besar. Biarlah. 🤣 

👤: "Jika 95% orang benci kita maknanya kita yang bermasalah". 

Saya : Eh, memanglah. Masalah saya ialah, jika siapa pun anda, jika anda salah anda tetap salah. Saya tidak akan membodek anda punya walau siapa pun anda. 🤭😂🤣🙄



KUMPULAN AJARAN SESAT PEMESONG AKIDAH
  1. Ini bukan kisah mencari dan membuka aib silap sesiapa. Ini kisah kumpulan ajaran sesat yang cuba mendakyah saya menjadi pemberontak negara, ikut sesat dan gila isim seperti mereka semua.
  2. Belajar menjadi manusia yang menggunakan otak dan letak diri anda di tapak kasut saya. Artikel ini bukan tujuan mencari simpati sesiapa. Saya doakan moga pembaca, pengikut senyap saya, netizen, anak cucu isteri, suami, kaum keluarga dan keturunan anda yang membaca, tidak terkena dan terjebak dengan kumpulan ajaran sesat yang semakin berleluasa merebak hasil perbuatan takdubkan sesiapa.
  3. Akibat minat mendalam dengan ilmu marketing, mencari punca kenapa saya sakit kronik Slipped disc, mencari sebab kenapa Almarhum Abah saya sakit dan tolak dakyah ajaran amalan sesat mereka, saya dianiaya difitnah dizalimi dengki khianat guru-guru silat (kategori motivator, konsultan, coach, doktor perawat, tok batin dan bomoh) kumpulan ajaran sesat jadikan saya perantara mereka berkomunikasi dengan jin bangsa iblis laknatullah 'alaihim menyebabkan saya terperangkap di alam separanormal, setahun lebih lamanya, terkeliru dengan perkhabaran dan cerita diterima hingga hampir mati nyaris hilang nyawa dan menjadi mangsa aniaya jenayah cyberbully body shaming akidah, niqab, minda dan jiwa mereka kumpulan ajaran sesat.
  4. Alhamdulillah saya tidak tersesat kebatilan Gerakan New Age didakyah mereka dan dengan izin Allah telah diselamatkan oleh Tuan Guru Tauhid saya dahulunya seorang askar.
  5. Ini adalah kisah melibatkan akidah. Bukan sekadar jenayah cyberbully dan body shaming terhadap akidah, minda dan jiwa untuk menutup perbuatan batil kumpulan ajaran sesat lakukan. Tetapi cubaan membunuh saya. Alhamdulillah Allah selamatkan saya. InShaaAllah banyak lagi saya akan bongkarkan berdikit-dikit dan berulang-kali bila ada perkara berbangkit dan berkait dengan saya yang diganggu mereka berkaitan. 
  6. Lebih-lebih lagi bila gang  'kumpulan ajaran sesat penganut akhir zaman (ilmu fitan @ preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi pelampau, yang gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi dan kuat menakut-nakutkan awam' ramai cuba korek rahsia tidak sepatutnya diambil tahu dan akhirnya mereka menjadi bertambah gila isim kuat meroyan sebab tidak puas hati saya tegur mereka jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu.
  7. Mereka juga tidak puas hati sebab saya block mereka yang gila isim keturunan leluhur (jin alam ghaib). Kita ini Islam, mereka merepek-repek ajak taksubkan bukan-bukan.  Kacau saya, hendak sangatkan? Memang mendapatlah semuanya saya sekolahkan adab pakej maki percuma. 
  8. Biar seluruh dunia tahu siapa  'kumpulan ajaran sesat penganut akhir zaman (ilmu fitan @ preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi pelampau, yang gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi dan kuat menakut-nakutkan awam'. Menurut PDRM mereka ini adalah Psikik Scammer Penunggang Agama. Jadi faham-faham sahajalah kan makhluk jenis ini tahap gilanya macam mana. 🤭
  9. Baru-baru ini ternampak seorang di Instagram follow dan like posting saya. Saya semak dan nampaklah gambar beliau kongsikan kisah 'kumpulan ajaran sesat penganut akhir zaman (ilmu fitan @ preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi dan kuat menakut-nakutkan awam', manusia yang bijak pandai menangani isu semasa tanpa berprasangka. 
  10. Saya biasalah. Sayakan suka ketawa. Jadi saya ketawa besar baca bab chemtrail ni. (Lihat gambar di bawah). Sebab saya pernah terkawan, didakyah mereka. Dan saya sudah terkenal di kalangan mereka sebagai penyebar ajaran sesat. Saya ketawa bila tahun ini saya sudah dapat jawaban kenapa kumpulan penjenayah cyberbully body shaming akidah, minda dan jiwa saya ini sebar fitnah viralkan saya hingga mereka sanggup menjadi munafik berdusta tentang saya kepada awam. 
  11. Rupanya merekalah penyebar ajaran amalan sesat kebatilan Gerakan New Age sedunia. Paling dahsyat Gerakan Missionary Kristian pun ada. 
  12. Tahun 2020 saya masih tidak tahu lagi mereka ini kumpulan ajaran sesat dengan pelbagai karaktor tersembunyi. Tahun 2022 baru saya tahu setelah saya berguru Tauhid dan membaca buku apakah perkara Tersesat Kebatilan Gerakan New Age.
  13. Apa yang pasti mana-mana kumpulan yang ada Doktor Perawat guru silat Seni Gayung Makrifat sesat itu (rujuk laporan polis di bawah),  pasti pemesong akidah, menyesatkan orang pemikiran juga ada. Sesiapa sahaja akan disesatkan secara halus malahan disokong oleh para pentaksub. 
  14. Hanya sebab takut saya bongkarkan kebatilan mereka lakukan maka difitnahnya saya bermula tahun 2020 sehinggalah sekarang ini. 
  15. Mereka yang gila isim dan penyebar ajaran sesat, saya mereka fitnah dan heret orang ramai pulau saya. Modus operandi mereka semuanya sama sahaja. Bunuh pembongkar kebatilan mereka lakukan dan tidak sependapat dengan mereka. Saya tetap bongkarkan saya ni mangsa aniaya dan kezaliman puak kumpulan ajaran sesat berselindun di sebalik program rawatan, motivasi dan kumpulan silat. 
  16. Saya pun sudah hafal modus operandi cara gerak kerja mereka semua. Sebab itu bila ramai tag saya, saya ketawakan sahaja. 
  17. Syukur Alhamdulillah saya tidak tersesat akidah hanya pernah terkeliru sahaja. Tuan guru Tauhid saya ambil saya berguru dengannya disaat saya difitnah teruk pada tahun 2021. Masa itu barulah saya tahu banyak perkara kumpulan-kumpulan ajaran sesat ini amalan kebatinan dan kerohanian mereka amal, buat dan sebarkan adalah bertumangkan hasutan jin bangsa iblis laknatullah'alaih. Orang silat sebut khodam. Hahaha. Mistik misteri ni tidak ramai yang faham dan boleh terima. Akalnya tidak sampai ke tahap itu lagi mungkin juga tiada berpengalaman sendiri. Ada juga yang tidak tahu mereka itu bawa ajaran sesat. Ada juga yang tidak sedar mereka hanyalah menjadi alat si gila isim Doktor Perawat guru silat Seni Gayung Makrifat sesat. Otak sudah tertutup supaya terima sahaja amalan memesongkan akidah  termasuklah ESQ 165 yang telah diharamkan pada tahun 2010 oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan.
  18. Mereka ini ramai. Antara modus operandi mereka, mendekati saya, menjadi munafik pura-pura baik dengan saya, mendakyah saya samada menjadi pemberontak negara atau pun mendakyah saya ajaran amalan kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age
  19. Sudah pastilah sebagai orang Islam yang dihantar kedua orang tua saya bersekolah di pondok ini tolak semua dakyah mereka yang obseskan perkara alam ghaib yang tidak nampak di mata kasar dan zahir. Bila saya malas melayan atau sudah dapat apa dihajatkan. Berpakatlah mereka fitnah saya. Rukun iman, Sifat 20 pun tidak dihadam tidak difahamkan, taksub mereka perkara yang bukan-bukan. Gila isim kuncu-kuncu jin iblis berperangai syaithon laknatullah 'alaih. 
  20. Tular di merata laman sosial puak ajaran sesat taksubkan chemstrail. Tidak ada kaitan pun dengan saya. Tetapi seorang ahli teori konspirasi barangkali telah ikut instagram saya dan like perkongsian-perkongsian saya. Saya semak akaunnya, jumpa ini. Ianya Kelakar. Hendak menguji saya barangkali. Bab akidah bukan faham pun. Buang masa saya. Saya sudah block akaun begini. Bercakap dan menulis tanpa dalil naqli saya malas percaya. 



TERBUKA HIJAB

Ada yang tag saya berkaitan terbuka hijab, saya tiada komen. Hanya yang pernah melaluinya sahaja akan faham perkara itu. Syarahnya pula panjang. Saya bukanlah orang yang layak membicarakannya. Jadi saya tidak mahu bahaskan ia. Itu kurang adab sebenarnya  Jika kurang berilmu usah mempertikai ilmu orang lain. Menjadi ilmu tin kosong apabila tidak faham ilmu berkaitan apa dibicarakan tetapi hendak juga bercakap, komen dan menulis tentangnya. Saya kongsi apa pengetahuan saya sahaja.



TENTANG KASYAF : PENDAPAT DR. YUSUF AL-QARADHAWI [Sumber rujukan  : Hakikat kasyaf]

Menurut Dr. Yusuf al-Qaradhawi, 
  1. Setakat ini tidak diketahui ada ulama’ yang menafikan secara mutlak berlaku ilham dan kasyaf kepada orang-orang tertentu. 
  2. Seterusnya beliau menambah bahawa kedua-duanya bukan menjadi sumber syarak. 
  3. Walau bagaimanapun kasyaf adalah termasuk dalam karamah daripada Allah, ia boleh diterima asalkan tidak menolak atau merosakkan kaedah agama dan hukum syara’ yang diijma’kan ke atasnya, sebagaimana yang dijelaskan dengan dalil-dalil. 
  4. Yang merosakkan kaedah hukum syara’ bukanlah sesuatu yang benar, bahkan tidak lebih dari khayalan atau waham atau bisikan syaitan.

PENGETAHUAN SEDIA ADA DI PONDOK

Di pondok, saya belajar ilmu agama antaranya, Tafsir Al-Quran, Adab, sejarah Islam (Tasyrik), Fiqh, Tasawuf, Balaghah, Qawa'idul Arabiyyah, Mantiq dan banyak lagi sehingga empat (4) Thanawi. Kebanyakan kitab dalam bahasa arab. Pernah Ustaz beritahu, kasyaf ialah pandang tembus. 



HALUSINASI
  1. Jika dari bisikan jin bangsa iblis dan syaitan, ia disebut sebagai halusinasi. 
  2. Jika ada orang sesuka-hati mengaku kasyaf mata, atau mengandaikan orang itu kasyaf orang ini kasyaf, ketahuilah, mereka adalah dari gang 'kumpulan ajaran sesat penganut akhir zaman (ilmu fitan, estakologi @ preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, suka meramalkan sesuatu perkara dan kuat menakut-nakutkan awam'. 
  3. Mereka telah ditipu jin bangsa iblis yang suka menyamar. 
  4. Mereka berbangga bercerita kepada khalayak awam mereka itu kasyaf.  
  5. Saya baca saya ketawa dan senyap-senyap saya unfriend unfollow mereka. 
  6. Ilmu saya tidaklah tinggi mana. Tetapi saya cepat faham, oh ini halusinasi. 
  7. PDRM yang terima laporan saya pun bijak tahu itu adalah halusinasi.
  8. Alhamdulillah saya tidak berhalusinasi. Saya hanya terkeliru akibat termasuk ke alam separnomal hasil perbuatan biadap kurang ajar si gila isim lahanat, bangsat, gila babi ketua kumpulan ajaran sesat Amir Shahmi Md. Ali, Nuur Fahmy Nuur Masailan (Fahmy Adam). Individu ajaran sesat taksubkan leluhur jin Abdul Malek Abdul Halim (Cikgu Malek Wirajaya), Syed Mohammed Hussein Syed Abdul Hamid mengaku wali, Mohamad Safari Changloon dan Sobri Abdullah. Mereka buat ritual seru leluhur jin jadikan saya ini perantara mereka berkomunikasi dengan leluhur jin. Gila isim gila babi haram jadah mereka semua ini.



TUAN GURU SAYA PESAN

  1. Ilmu dari firasat atau ilham tidak boleh guna pakai. 
  2. Gerak hati pun tidak boleh diguna pakai.

Pengetahuan saya perolehi hasil saya pernah terjebak, terkursus dan dianiaya,
  1. Mata hati disebut juga sebagai Pancaindera ke 6  dan Pineal gland. 
  2. Pineal gland tidak perlu dibiarkan orang membukanya.
  3. Pineal gland tidak perlu belajar menguruskannya. 
  4. Mata hati, yang boleh diterima. Tetapi WAJIB berpaksikan Al-Quran dan hadith. 
  5. Jadi usahlah merepek sebagai kasyaf itu kasyaf ini. Halusinasi sahaja semua tu. 
Serius saya tidak tahu kursus dianjurkan oleh lahanat pengkhianat agama, bangsa dam negara si gila isim Amir Shahmi Md. Ali itu ajaran sesat hinggalah saya berguru dengan Tuan Guru Tauhid saya. Mengucap panjang bila saya menemui bukti demi bukti beliau pemuja jin bangsa iblis ditaksubkan sebagai leluhurnya.


AJARAN SESAT 
  1. Dalam Islam, ilmu buka dan urus pancaindera adalah dilarang mengajar dan mempelajarinya. 
  2. Dalam Islam, meditasi, yoga, bibliomancy (garpu tala), Neuro Language Programming (NLP), Hipnosis, Aura, Reiki, Meditasi, metafizik penomboran, Horoskop, Law Of Attraction, semua amalan kebatinan kerohanian Gerakan New Age, kepercayaan taksubkan penyelamat akhir zaman dan ilmu tanaffas yang disalah-gunakan (sesat), adalah dilarang beramal dan ianya memesongkan akidah.
  3. Ilmu diajar dan didakyah oleh segelintir Guru bisnes, Guru silat, Guru ajar silat, kumpulan Motivator, Fasilitator, Coach, Pscyco Terapist, Penceramah bebas dan Trainer adalah ilmu yang memesongkan akidah yang terdapat di dalam Gerakan New Age.
  4. Guru ajar silat Seni Gayung Fatani Putrajaya mendakyah zikir sirr menggunakan kaedah meditasi amalan Gerakan New Age untuk syok sendiri kepada saya. Mereng sudah akhirnya.
  5. Latihan buka, hidupkan dan urus pancaindera.
    1. Doktor perawat Guru silat seni gayung makrifat sesat mengajar ilmu urus pancaindera. Tujuannya mencari tahu hal ehwal keturunan alam ghaib (jin) yang ditaksubkan sebagai leluhur.
    2. Guru Seni Silat Sendeng  Gelanggang Kunyit Putih sesat juga membuat latihan buka pancaindera sedangkan Arwah Hj. Hamid tidak benarkan guna pakai.
      1. TIDAK PERLU belajar buka, uruskan dan buat latihan hidupkan PANCAINDERA kerana  ianya memang sudah ada secara semulajadi dalam diri kita semua manusia. Hanya ianya aktif atau tidak itu sahaja terpulanglah kepada individu empunya diri. 
      2. Tidak perlu dikaji, diurus, dibuat latihan buka pancaindera dan dipelajari pun. Ajaran sesat lagi bodoh sungguh mereka ini memperalatkan kanak-kanak atau wanita dan pesakit yang mereka rawat untuk membuka rahsia alam ghaib sebenarnya.
      3. Pancaindera, pineal gland dan disebut juga sebagai mata hati adalah urusan Allah. Adakah orang-orang silat sesat ini mahu mendahului urusan Allah? 
Cukuplah bertauhidkan kepada Allah SWT dan  ajaran silat dengan mentauhidkan Allah sebagai pembimbing diri kanak-kanak perempuan ditunjukkan video. Mentauhidkan Allah SWT itulah sebaik-baik ilmu berguna. Mereka yang menulis mempertikai bila saya menegur jika tanpa akal hanya menzahirkan kurangnya akal. Kembalilah kepada Allah SWT. Hadam dan fahamkan Sifat 20 dengan sebaiknya. Tiada itu semua hancur, ditipu oleh jin penyamaran belaka. 


HAKIKATNYA,
  1. Orang kasyaf tidak mengaku di khalayak awam dirinya kasyaf. 
  2. Orang kasyaf tidak fitnah orang mata keluar api, tidak tohmah orang ada jin atau setan pada orang lain.
  3. Orang kasyaf, dia jaga pandangan matanya. 
  4. Orang kasyaf tidak mengadu-domba, mengumpat dan provokasi  sini sana.
  5. Orang kasyaf, tidak bermegah-megah.
  6. Orang kasyaf zuhud dan qana'ah.
  7. Orang kasyaf kuat zikrullah tidak berbangga-bangga di khalayak awam akan amalannya.
  8. Orang kasyaf jari dan mulutnya dijaga.
  9. Orang kasyaf tidak memaki-hamun saya tohmah, fitnah, mencarutkan saya sesuka-hati mereka tanpa sebab dan alasan yang munasabah. Bila saya sekolahkan adab dan maki balik tahu pula sentap! 🤣
  10. Ternyata kumpulan ajaran sesat ini gila. Gila isim akibat perbuatan sesat (sihir, syirik dan khurafat) mereka lakukan tanpa sedar atau dengan sedar.


SENARAI PENJENAYAH CYBERBULLY DAN BODY SHAMING.

Alang-alang menyeluk pekasam, biar sampai ke pangkal lengan. Alang-alang nama pena saya diaibkan difitnah seluruh dunia, biar seluruh dunia tahu siapa mereka semua.
  1. Ini perang siber! Ada senarai nama saya terjumpa pada penghujung tahun 2021. 
  2. Mulanya saya simpan sahaja. Bulan lapan 2022 saya terjumpa semula, saya perhatikan, semua mereka ini bermasalah dan mencari pasal dengan saya. Kecuali nombor yang bernama Mubammad Syarifullah saya tidak kenal tetapi ejennya pernah menyerang telegram saya semasa penyangak nombor satu Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) masih menjadi client personal coaching mencuri rahsia dan mendakyah saya jadi sepertinya, pemberontak negara. Setelah saya menelitu screenshot yang diberikan kepada saya, saya dapati Lily Heylidin adalah orang yang pernah menyamar sebagai Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren) untuk mengorek cerita dan rahsia dari saya. Jadi saya decide kongsikan teruslah di sini kesemuanya.
  3. Senarai nama kumpulan ajaran sesat saya jumpa dalam group otai di facebook. Salah seorang adminnya kenal saya melalui perkongsian fitnah saya penyebar ajaran sesat oleh gang 'Kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam'. 
  4. Jelas nama semuanya. Saya edit cantumkan bawa ke blog saya. Tapi tidak lekat pula. Sebenarnya saya pun sudah malas hendak ulang banyak kali nama mereka semua. Bosan. 🤣 Seorang sahaja saya tidak kenal. Lain semua penjenayah cyberbully body shaming akidah, minda dan jiwa saya, kuat berbohong, munafik belaka. Jangan main-main, bukti semua lengkap mereka itu kumpulan ajaran sesat.
  5. Semuanya pernah berkontak dengan saya. Kecuali Mubammad Syarifullah. Ada yang pernah menjadi friendlist saya di facebook. Saya unfriend mereka sebab nampak berhalusinasi teruk benar. Ada yang pernah sekumpulan group whatsapp dengan saya. Perawat, bomoh, doktor perawat, ahli silat yang gila isim pun ada. Nama beberapa orang terkemudian saya sendiri didakyah dan difitnah termasuk nama orang-orang TAMRIN sahaja tiada di situ.
  6. Muhammad Anis Hassan (Haniz Zerstoren), bekas peserta personal life coaching saya. Memang terlalu ramai mesej messenger saya mengadu kepada saya dan beri screenshot perbuatan pengakuan gila isim ni di facebook peribadinya, saya ketawakan sahajalah sebab pada saya itulah balasannya kerana menuduh di sisi saya jin ifrit. Saya sudah lama block beliau. Saya buat posting awam. Ketawakan si gila isim ni dan sekutunya. Jadi beliau sakit hati bila saya ketawakan dia mengaku sebagai Fata Attamimi (PDRM anggap Imam Mahdi). Gila isimnya tu sama dengan gila isim meditasi, Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli, guru ajar silat seni gayung fatani Putrajaya. Dua ekor ni mendakyah saya jadi pemberontak negara. Tapi Tengku Azrul Hamdi Tuan Zolkapeli, guru ajar silat Seni Gayung Fatani Putrajaya gila isim kuat perasan nak mati. Menjadi dalang utama konspirasi fitnah, jenayah cyberbully dan body shaming saya sebab sakit hati amalan meditasi Gerakan New Age sesat dia direject. BERSAMBUNG EDIT KELAK.
  7. Maka diarahlah kawannya si gila isim nombor 9 jadi balaci dia kongsikan perbualan dia dengan saya dan si tongong nombor 1 dengan saya yang dimanipulasikan seolahnya saya ni mengaku. Gila isim teruk betul-betul tongong mereka ni. 
  8. Si gila isim pengadu-domba nombor 2, sememangnya janda yang sedang lapar dan kemarukkan perhatian. Dia punya dengki sungguh dengan saya, ke sana ke sini diadu-domba burukkan saya. Saya biarkan dan ketawakan sahaja. Orang gila kan, mana boleh dilayan. Saya tahu kisah dia dan nombor 1 tu semuanya A2Z. Dua orang ahli dalam kumpulan mereka sendiri mengadu domba kepada saya. Tapi hal peribadi mereka malaslah kan saya kongsikan kepada awam. Biarlah. Sekarang ni yang tahun lepas mereka semua berpakat fitnah saya, sudah jadi kes polis. Jenayah cyberbully dan body shaming akidah, niqab, minda dan jiwa saya. Ini yang menjadi perbualan ramai sehingga ke saat ini. 
  9. Nombor 3 saya mula nampak beliau posting merepek ajak orang masuk hutan, saya terus unfriend dia. Dia block saya. Dia serang messenger saya sebab salah faham. Semua pernah friendlist saya dahulu tu kecuali nombor 7 Guru ajar silat Pencak pukulan 13, saya suruh dia nasihat si nombor 3, rupanya dia pun sama hampeh juga. Bangga tayang di perkongsian nombor 9 sudah maki saya babi. ORANG SILAT JENIS SESAT MEMANG KUAT MEMAKI RUPANYA. MENCARUT PUN BIASA. Itu yang semuanya berkomplot buat jenayah cyberbully body shaming saya. Akhirnya saya jumpa senarai ini. Gang gila isim kuat rupanya. Kahkahkahkah!
  10. Nombor 4, bomoh perawat juga gila isim sibuk hendak scan (menelek) saya. Kantoi mengaku dia hanya hendak tarik pelanggan daripada posting si gila isim sesat nombor 1.
  11. Nombor 5 perawat yang jahil bab akidah pernah sekumpulan dalam kumpulan adminnya nombor 13 dan 14 pada tahun 2020. Guna nama perempuan ingatkan perempuan rupanya jantan. Galak sama mengumpat jenayah body shaming aqidah saya pada perkongsian fitnah si gila isim nombor 1. Akhir tahun 2021 baru tahu dia siapa daripada follower nombor 9 yang juga spy, pengadu-domba ahli kumpulan nombor 1. Juga kawan baik kepada nombor 8.
  12. No. 6 tu pula berpakat dengan nombor 15. Nombor 15 buat kumpulan silat tarik crowd dari kumpulan facebook persilatan Melayu, agenda utamanya hendak menganiaya saya disamping memburukkan kewibawaan ahli silat yang lain dan mencampur-adukkan silat dengan perkara mistik. Ditegur, terus meroyan juga sama dengan nombor 6. Terbukti bila menjerit-jerit kepada Suami saya tanpa sedar dia mengaku fitnah saya pada tahun 2021 yang lalu, rakaman perbualan menjadi bukti di mahkamah nanti,
    • "Ya saya mengaku memang saya beritahu dalam group Puteri isteri Tuan Mengajar tak betul, Puteri tak betul, sesat, mengaku Dewataraya, Puteri Bunian, Iblis, tunggu laporan jabatan agama biar jabatan agama tangkap, bawa ajaran sesat! Kita tengok siapa kena tangkap!". Jeritnya bila suami saya minta dia masukkan kembali ke dalam kumpulan ajaran sesatnya dan minta maaf dari saya di dalam kumpulan 'Ku Cari Guru demi pusaka' nya itu. 
  13. Pusakanya itulah jin bangsa iblis. Itu yang ditaksubkannya sangat. Pakai kopiah, orang silat tapi sesat! Gila isim. Dia yang bertanya dalam kumpulan, tetapi dia yang meroyan dalam kumpulan. Cakap terus dengan saya dan suami saya semasa sesi zoom tidak berani jantan dayus kurang kasih sayang bini ini. Saya tegur usah dicampur-adukkan silat dengan perkara mistik. Diblocknya saya dan sama seperti si gila isim nombor 13 dan 14 modus operandinya. Keluarkannya saya dari kumpulan akibat takut saya bongkarkan perkara sesat dibawa ke dalam kumpulan. 
  14. Senghaja saya masuk kumpulan nombor 15, suami saya suruh. Tujuan utama saya untuk ambush nombor 6 si gila isim jahil murokkab pembawa ajaran amalan meditasi sesat Gerakan New Age. Sebelum tu saya ambush dia dalam group whatsapp Info XTVT Fatani putrajaya. Setiausah kick saya sebab dia pun sama juga. Gila isim. Sudah saya maki nombor 6 ni. Puas hati saya. Hahaha. 
  15. Nombor 8 tongong, bakal si nombor 1 yang selalu nombor 1 minta saya tengokkan kononnya minat sungguh dengan Megat Aminuddin Guru Silat di Hulu Kelang tu. Apa barang itu pun hendak minta saya telek? Itulah saya sudah katakan. Nombor 1 memang gila isim obseskan saya kerana pada fikiran tongongnya saya ni suka bicara hal alam ghaib. Nombor 8 tidak tahu fitnah dia bawa itu sebenarnya sudah lama menjadi kes polis, saya diugut dan difitnah pengerusi TAMRIN dan presidennya. Nombor 8 sanggup menjadi balaci nombor 1 turut sama fitnah saya dalam perkongsian di facebook nombor 1 dan nombor 9, si gila isim fitnah, maki, hamun, mencarut dan ada ayat-ayat mengugut bunuh dan sihir saya. 
  16. Dua (2) ekor lagi iaitu dinyatakan olrh Ustaz Hafiz Hiew dari kumpulan Lariba adalah pastor Malaysia. Keduanya ejen bisnez MLM Gerakan Missionary Kristian tiada dalam senarai ini. Mereka ada ilmu hipnosis (pukau) boleh arahkan Motivator, fasilitator dan Trainer jahil bab akidah di dalam kumpulan Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia melalui nombor 14 yang masih menyebarkan ilmu ajaran sesatnya. Rujuk SINI, laporan polis dan pautan artikrl blog di bawah.
  17. Nombor 10, laporan polis yang kedua di atas atau DI SINI (klik). Mengaku tukang santet dan pernah masukkan saya ke group sesatnya asyik memikirkan perkara mistik dan misteri di facebook. Betapa gila isim dan sesatnya 'Kumpulan ajaran sesat penganut akhir zaman (ilmu fitan @ preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi dan kuat menakut-nakutkan awam' ini. Laporan polis di atas.
  18. Nombor 11 dahulunya gang dengan nombor 3 dan nombor 9. Beliaulah orang yang pertama membawa ajaran sesat selawat untuk cuci ruh dan bersihkan dosa. Kantoi terus bila mengaku sendiri semuanya tanpa disedarinya kepada saya.
  19. Penjahat bertopengkan manusia nombor 13 dan nombor 14 syaithon laknatullah yang jadikan saya perantara gang mereka berkomunikasi dengan leluhur jin bangsa iblis pada tahun 2020 sehingga saya termasuk ke alam separanormal (sebahagian diri di alam ghaib dan sebahagian diri di dunia nyata) hingga saya keliru mendapat pelbagai khabar dan cerita daripada jin yang mengaku leluhur. Semasa ini saya belum tahu itulah alam ghaib dan leluhur itu adalah jin. Rujuk laporan polis di bawah dan tekan perkataan sini 👉 'Kumpulan psikik scammer penunggang agama'. Tiada paksaan membacanya.
  20. Nombor 16, gila isim keturunan dan perawat tidak mengaku perawat. Kontak saya kononnya nak bantu selesaikan masalah kekeliruan saya. Rupanya gang kawan nombor 6. Menuduh di dalam kereta saya penuh setan. Sembang kari kuat. 10 soalan saya tanya berkaitan apa ditulis pada perkongsian dia, satu pun tidak berjawab. Diamanahkan usah sebar perbualan semasa saya mencari jawaban akibat kekeliruan, sama sahaja seperti nombor 1 dan nombor 6, sudahlah gila, ajak ramai turut gila bersamanya. Tongong sungguh akibat terlalu mengkaji hingga menjadi gila isim otaknya si nombor 16 taksubkan makam. 🤣 Pernah telefon saya tetapi saya tidak angkat. Orang gila isim buat apa dilayan kan? Kau dah sebar perbualan soal-jawab saya dengan kau, kau fitnah saya, kau berani call saya lagi? Jantan kemaruk kurang kasih sayang bini ni sama sahaja perangainya dengan kawannya si gila isim nombor 6. Buat posting asyiklah mengumpat mengeji mengata saya. Followers ramai tapi kuat berbohong. Gila isim rupanya.  

Jika perlu baru saya buat artikel lain. Khusus senarai nama kumpulan ajara sesat sahaja. Saya pun sudah malas hendak ulang banyak kali nama mereka semua. Bosan. Ini kali saya kongsikan semuanya sekaligus.

Gila isim nombor 16 call saya pada 3/11/2021 jam 10:16 pagi. Masa dia call ni, saya sedang drive. Suami saya di sebelah. Saya tunjuk kepadanya. Beliau pesan, block terus jangan layan orang gila isim tu. Memang sudah lama saya block di whatsapp dan facebook. Yang kongsi screenshot pun saya block. Rimaslah baca. Buat serabut kepala dan buang masa. Toksid wajar diblock seumur hidup.


KISAH SI GILA ISIM
  1. Pada awal tahun 2021 ada seekor ketuanya (Rujuk senarai nama di atas tadi). Nombor satu (1) ni, mabuk ketum gila isim keturunan alam ghaib kalut mengaku dirinya pewaris Raja Zulqarnain, mencari tahu daripada saya siapa Dewataraya. Beliau mengaku dari kecil dijaga naga. Hingga ke saat ini sibuk mencari Trisula sejenis senjata iblis. Beliau juga mengaku apabila beliau ada persoalan, beliau akan segera memanggil 'Ratu Tinta Sakti'nya. Gila agaknya panggil seru jin ifrit. Ramai betul diserunya pada masa itu termasuklah yang bernama Hang Tuah dan Dewataraya yang juga jin bangsa iblis laknatullah'alaih. 
  2. Maka keluarlah emoji mata besar seperti disebarkan kepada awam manipulasi seolahnya saya mengaku semua perkara tidak masuk pada akal Mukmin Muslim. Setelah menyedari beliau  kuat berhalusinasi dan obseskan alam sebalik mata keturunan jin, terus saya keluarkan beliau dari menyertai personal life coaching saya.
  3. Paling kelakar lagi, beliau juga telah mengaku kepada saya, dalam satu malam pada bulan sepuluh (10) tahun 2021 beliau akan bertukar menjadi makhluk besar yang menakutkan. Gorila agaknya. Kahkahkahkah! 
  4. Tidak pastilah saya sudah bertukarkah belum kerana sudah lama saya mem'block' akaun facebook beliau dan semua sekutu jahat 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' dari bergentayangan lagi kisah mereka di timeline saya. 
  5. Akibat beliau menuduh di sisi saya adalah jin ifrit, beliau semakin gila isim apabila mengaku sebagai Fata At-Tamimi (Imam Mahdi) iaitu penyelamat akhir zaman yang dinanti. Banyak aduan dari orang ramai saya terima sehingga saya jadi rimas. Akhirnya semua yang mengadu-domba saya block terus kesemuanya. Hilanglah serabut hal dia yang tiada memberi faedah langsung kepada pengukuhan akidah saya. Orang sudah kurang ajar, orang sudah pilih jalan sesat dan biadap melakukan jenayah cyberbully body shaming akidah, minda  dan jiwa saya kenapa perlu saya ambil tahu lagi? Buang masa baik saya fokus anak-anak dan suami saya. Play victim munafik yang gila isim ni tolak ke tepi.
  6. Pada tahun 2022 ini, nombor 1, ketua 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' telah mengaku kepada awam, isterinya (nombor dua (2) si janda pengadu-domba dengkikan saya tu dicari pihak darkside untuk mengubah jalan cerita akhir zaman. 
  7. Sebelum itu dalam personal life coaching beliau dengan saya pada tahun 2021, beliau yang amat taksubkan alam sebalik mata dan alam kayangan mengaku keris dari kayangan disimpan oleh perempuan gila (nombor 2) yang telah menjadi isterinya. 
  8. Mananya tidak nombor 2 itu saya kategorikan sebagai gila isim juga? Mengaku kepada awam dirinya itu kasyaf mata dan berlawan dengan Annubis. Sebab itulah saya unfriend makhluk kuat berhalusinasi ini. Maka sakitlah hati. Meroyanlah dia menghasut orang sana sini ibarat betina gila kematian laki mengadu-domba si pesilat seni Gayung Fatani Putrajaya (nombor 6) yang turut gila akibat saya menolak amalan meditasi sesat Gerakan New Agenya. Memang dia janda pun. Lapar perhatian. Sebab itu dia rela menjadi pengadu-domba. Mantan nombor 1 si nombor 8 dimaklumkan kepada saya sakit. Sakit apa tidaklah saya selidik. Akibat perbuatan si gila isim nombor 2. Pengadu saya sudah block. Rimas baca hal mereka. Tapi ghibah itu memang lazat berghizi lagi berkhasiatkan. Saya bongkar kaw kaw punya. 😋
  9. Bermula pada penghujung tahun 2021 ahli kumpulan ajaran sesat ini sibuk menghasut menakut-nakutkan awam dan pentaksub mereka berkaitan bahan kimia Chemtrail. Tahun ini mereka dengan gampangnya berterusan menakut-nakutkan awam lagi hidupkan lagi budaya chemtrail. Siap jual besar-besaran di Shopee. Beberapa kali lalu di timeline facebook saya semuanya saya block. Saya malas ambil peduli.
  10. Ada juga yang kalut ajak orang ramai masuk hutan beramai-ramai. Sebelum itu mereka kalutkan teori konspirashit lembu merah. Itu semua hanyalah kuncu-kuncu seorang perempuan (nombor tiga (3)) juga gila isim gang 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' yang sudah lama mengaku beliau pemilik naga emas menegakkan daulah (negara pemerintahan) Nusantara. Berselindung di sebalik kumpulan zikir, tasawuf, selawat untuk cuci ruh bersihkan dosa. Hahahaha. Memang kumpulan ajaran sesat ini gila isim lagi tongong dan amat kelakar. 
  11. Mereka sanggup buat apa sahaja hatta membunuh guna ilmu hitam pun sanggup mereka buat. Screenshot dari pengadu kenyataan bertulis nombor satu (1), nombor tiga (3) dan nombor empat (4) di facebook masing-masing adalah bahan bukti. 
  12. Kamu semua hendak ghibah, tohmah, fitnahjenayah cyberbully dan body shaming saya suka hati kamulah. Keluarga saya, suami, ibu-bapa dan anak saya kamu semua jangan masuk campurkan ke dalam urusan kau berkomplot dan berkonspirasi menjatuhkan saya. Lahanat sangat! Aku malas nak tunjuk kurang ajar aku sahaja? Tapi kalau kau dah main keluarga dan emak bapak aku, kau siapa pun, aku langgar punya! Gang gila isim ini teramat gila isim, sehinggakan sanggup mencuri maklumat SSM saya, buat fake page memaki-hamun di page itu seolahnya saya. Rujuk laporan polis di bawah.
  13. Bermula tahun 2020, tahun 2022 inilah barulah saya faham lebih jelas siapa puak lahanat 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' ini. Lambat saya tahu kerana sebelumnya tidak berjumpa senarai nama di atas dan belum baca buku Tersesat Kebatilan Gerakan New Age.

Sebab itu saya maklumkan kepada PDRM, mereka ini semuanya saling berkait. Jahat gila isim nak mati mereka semua ni. Membunuh cara halus pun mereka sanggup. Saya sudah lama block mereka semua. Toksid belaka. Skodeng pun saya tidak ingin. Tapi gang mereka rajin beri info. Pun saya sudah block. Malas sungguh hendak ambil tahu. Biarlah. Cuma senarai nama ini juga saya akan bawa ke Jabatan Agama Islam dan mahkamah sivil beserta beberapa nama lain lagi bersama laporan polis yang ada. (Laporan polis di bawah).

Hati kalau dah benak asyik bergelumang dengan perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat) memang susah menerima nasihat." Ini ayat Suami saya.

Saya yang dahulunya tidak pandai memaki, menghamun dan mencarut sudah pandai semua tu. Semuanya disebabkan lahanat itu semua memulakannya. Ini perang siber! Tuan Guru saya cakap saya terlampau lemah-lembut. 

Depa tu lah lahanat. Depa tu gila!" Hang tu lembut sangat. Cuba hang maki sikit depa semua tu!" Lembut bicara Tuan Guru dengan saya. Sekali lagi, Tuan Guru saya dahulunya seorang askar dan pemain tekpi. Juga bukan sebarangan orang.


Saya maki pun sudah sebahagiannya. Tidak diturunkan juga posting fitnahkan saya. Jadi ke jabatan agama dan mahkamah sivil sahajalah jalannya. 

Jika akidah anda diganggu, anda diugut bunuh dan keluarga anda diganggu, adakah anda diam sahaja? 

Orang waras sahaja yang faham kenapa saya maki dan carutkan mereka semua. Saya memang tidak berlemah lembik dah dengan penjenayah cyberbully body shaming akidah, niqab, minda, pengkhianat agama dan diri saya seperti mereka semua ini. Tunggu saman menjelma. Di akhirat sana semuanya tergantung tidak akan ke mana-mana. Masih mencari lawyer Civil lawyer dan syariah lawyer pun tidak semua bijak dan faham bab akidah. 

Terima kasih semua yang komen pada posting berkaitan menyebabkan keluarnya senarai kumpulan ajaran sesat di atas. Syukur Alhamdulillah ia juga menjadi bahan bukti untuk saya kemukakan kepada mahkamah dan jabatan agama Islam beserta semua laporan polis yang ada. Apa pun, dengan izin Allah SWT, saya tidak akan jatuh akibat ditohmah dan tidak akan tumbang akibat dipulau dan difitnah. 😘😊



FAKTA ASAS ILMU MANTIQ

Halal + haram = HARAM. 
Pegangan Sesat + Islam = Sesat.
Hak + batil = Tetap batil.

Pegang asas ilmu mantik ini, asas sifat 20 dan ayat-ayat Allah SWT melarang berkompromi dengan munafik, pemesong agama sahaja cukuplah. Saya yakin  InShaaAllah hanya yang dapat taufik dan hidayah akan faham apa saya tuliskan. Jika sesat kembalilah ke pangkal jalan. Murtad merugikan pengakhiran bawa penyesalan.

Sesat dan neraka itu pilihan. Ianya sudah jelas. Jika itu sudah pilihan, biarkan. Saya tetap menulis nyatakan apa perkara scam, sesat (syirik, dan khurafat) telah dilakukan disebarkan.


PERKARA MUDAH SAHAJA 

Baru-baru ini kawan saya Motivator maklumkan, produk bisnes MLM Gerakan Missionary Kristian itu sudah dapat sijil patuh syariah dan team syariah pastor Malaysia bersorak gembira sakan.

Bila saya dimaklumkan oleh rakan-rakan saya atau netizen maklumkan kepada saya gerakerja pendakyah ajaran sesat Gerakan New Age, Gerakan Missionary Kristian yang merbahayakan negara dan kumpulan ajaran sesat yang seangkatan kumpulan sesat ini, saya hanya jawab,

Biarlah. Kalau semua masuk syurga kosong pula neraka. Haram + halal tetap haram. Batil dan hak tidak Allah benarkan bercampur. Jika bercampur sesatlah mereka. Kita ni, berpegang kepada surah Al-Kaafiruun cukuplah. Kenapa perlu stresskan diri memikirkan apa sahaja bukan bidang kuasa kita? Relax sudahlah. Kalau mengganggu kita, report polis. Saman. Itu makanannya. Cari lawyer yang faham bab adab dan akidah dan bukan kawan kepada pemesong akidah.  😊

Saya rujuk rakan saya pegawai JAWI dan Jakim yang juga bapa anak murid saya. Beliau jawab, 

[21/08, 10:16 am] Ustaz I****l: 
Waalaikumussalam
Allahu
Tanam dlm hti kebencian
Itu serendah iman

Saya juga kongsikan artikel Blog ini kepada beliau.

Biaq pi lah depa ramai-ramai nak murtad. Nanti takdak pula orang masuk neraka. Penuh pulak syurga". Ketawa saya dengarkata-kata Tuan Guru saya.

Tuan Guru saya lagi sempoi. Dahulunya askarkan. Memang sempoi. Relax sahaja. Samalah dengan Suami saya. Cool man. 😂




LAPORAN POLIS

Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Laporan polis telah saya buat kerana kumpulan ajaran sesat ini sentiasa mengganggu kehidupan saya, fitnah, jenayah cyberbully body shaming, manipulasi perbualan antara nombor satu (1) dengan saya dan antara guru ajar Silat Seni Gayung Fatani (nombor enma (6) kurang ajar dengan saya. Inilah bahayanya bila saya peminat silat. Terjebak dengan mereka yang gila isim rupanya.

Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Ini jelas sikap munafiq nombor 1, ketua 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam'. Dengan saya ayatnya begitu. Dengan gangnya berapi-api tohmah, fitnah, memaki-hamun, mencarutkan saya dan ugut saya. Berani di facebook dan group sesatnya sahajalah. Kena maki dengan saya, menyorok di posting bini serupa takdak te**q. Banyak lagi. Cukuplah ini sebagai bukti biar pentaksubnya baca. Hahaha. 🤭

Penipu, pembongak ulung alam maya


Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Dalang utama fitnah saya pada tahun 2021 yang lalu lagi gila isim, nombor satu (1) dan nombor enam (6). Nombor sepuluh (10) hanyalah macau balaci tukang ampu sahaja. Sama dengan nombor lapan (8) dan nombor sembilan (9). Masa buat report ni belum tahu nama penuh si tongong Guru ajar silat seni Gayung Fatani Putrajaya (nombor 6) itu lagi. Mereka ajak pula pentaksub tolollwers mereka turut sama jadi gila isim seperti mereka. Guru ajar Silat Seni Gayung Fatani Putrajaya kurang ajar tu dengar cerita, telah dipanggil Bukit Aman. Kahkahkahkah! Saya masih kekal di rumah saya dan menguruskan rumahtangga saya. Tiada saman, tiada PDRM atau Jabatan Agama Islam angkut saya ke mana-mana. KeMALUan apa bossku? Hahahaha! 🤭

Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Nombor 9. Titik permulaan saya buat laporan polis kegiatan 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam'. Mangkuk ayun penyebar amalan perang cuba scam duit saya ini, kawan merangkap macai Guru ajar silat Seni Gayung Fatani Putrajaya (Nombor 6). Beliau jugalah balaci janda laparkan perhatian naga emas ketua kumpulan cuci ruh bersihkan dosa (nombor 3).


Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Sambungan laporan polis. Selawat untuk cuci ruh dan bersihkan dosa. Jelas sesat-menyesatkan awam 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' ni. Ini pun pentaksub tololwers gila isim juga ikut seperti dipukau barangkalilah. Nombor 11 sebelum kantoi dengan saya beliaulah pemula ajaran sesat cuci ruh bersihkan dosa ni, beliau maklumkan, nombor tiga dan kawan baiknya juga gila isim kuat kabel kerabat. Orang PKPD mereka lepas keluar. Saya hendak juga jumpa kerabat mana yang tongong hilang akal tu. Setakat kabel kerabat apalah hendak diagungkan? Mati meninggal ke dalam tanah juga. Conversation whatsapp ada. Saya tidak padam.

Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Macai kepada nombor 3 dan balaci kepada nombor 6, iaitu nombor 9 si gila isim mangkuk hayun kuat berhalusinasi ni masih lagi menipu tolollwers yang percayakan cerita halusinasinya memang gila isim juga sama dengan beliau ni. Otai beri gambar ni semalam 22/8/2022.

Meramal sesuatu yang buruk bakal berlaku adalah ciri-ciri ajaran sesat Gerakan New Age.



Nombor, rujuk senarai nama 'Kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan, gang preppers) teori konspirasi pelampau pemberontak negara, gang gila isim PARANOID perkara akhir zaman teori konspirashit, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi dan menakut-nakutkan awam' di atas. Sesungguhnya gila isim kuat berhalunisasi itu real guys. Dia punya ramalan tu, buat kaklong kawasan ni ketawa sampai sakit rahang. 🤭🤣


Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Saya masih diganggu. Ini laporan polis terhadap ketua 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' telah saya buat.


Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Sambungan laporan polis. Ketua 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam'. Bukti besar ni. Screenshot dalam channel telegram saya.



Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Si lahanat bangsat gila isim nombor 14 Doktor Perawat Guru Silat Seni Gayung Makrifat sesat Gombak dan si lahanat nombor 13 Coach Networking Branding hackers (Shah Alam), admin 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam'. Bangsat berdua ni, tahun 2020 buat ritual panggil, seru, puja leluhur jin peralat saya sebagai bahan perantara mereka berkomunikasi dengan jin. Dua ekor jantan dayus takutkan bini gila isim kuat berhalusinasi.


Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Laporan polis terkini. Bacalah sendiri. Malas nak ulas lagi.


Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah, kumpulan ajaran sesat, ajaran sesat, gila isim, gang akhir zaman, gang preppers, gang konspirashit, gang bangang, gang halusinasi, gang gila isim, kumpulan gila isim
Sambungan laporan polis terkini.


Laporan polis berkaitan yang berkait dengan kumpulan ajaran sesat didalangi oleh mereka yang fitnah saya pada tahun 2020 dan 2021 tetap saya laporkan. Antaranya lagi,
  1. Kumpulan Persilatan Melayu menyebarkan program sesat dalam kumpulan.
  2. MT dan AJK Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia scam duit keahlian, bersubahat menyebarkan ajaran amalan sesat dan segelintirnya memang pengamal amalan sesat Gerakan New Age.

Pengadu domba dari Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia pun saya sudah block. Apa barang sanggup duduk dalam kumpulan itu demi job. Sudah tahu wujud perkara ajaran program sesat-menyesatkan tapi bersekongkol lagi dalam kumpulan itu. Mengadu-domba pula kepada saya. Jahil murokkab dan munafik sungguh konsultan dan semua yang seangkatan dengan mereka ini. Bertambah hilang hormat dan kepercayaan saya terhadap golongan Motivator, Fasilitator, Konsultan, Coach, Guru tahsin guru AlQuran dalam kalangan mereka ini. iewww. Nak muntahlah. 🤢🤮


FAKTA ILMU
  1. Ramai orang berilmu tetapi kurang berADAB. Mereka mahu kita berADAB dengan mereka tetapi mereka sendiri pun tidak berADAB dan berAKHLAQ dengan kita. Yang lawaknya, bab akidah, Tauhid yang asas Sifat 20 pun gagal difahami, menjadi ilmu tin kosong hendak bercakap bab adab, bab motivasi, bab agama dan menasihati saya. Memang saya ketawakan sahaja berdekah-dekah puak jahil murokkab bercakap tidak serupa perbuatannya ini.
  2. Dalam kumpulan ajaran sesat ini, segelintirnya nampak sahaja berpakaian smart, berjubah, berfurdah, bertudung labuh, bertali leher, bersongkok, berserban, berkopiah, bertanjak, berbaju silat tetapi perangai mereka lebih samseng dari segala samseng, lebih jahil agama dari orang yang memang jahil sebab tidak belajar agama dan mereka ini lebih kafir dari orang kafir. Serupa sahaja attitude dan minda mereka seperti orang yang tidak beragama. Lebih munafik daripada Abu Lahab. Minda mereka minda kelas bawahan, minda jamban.
  3. Contohnya, Pengerusi TAMRIN, sanggup minta CEO bisnes MLM Gerakan Missionary Kristian turunkan visi dan misinya menyebarkan program, mengajar mubaligh kristian dan menyalurkan dana kepada Gerakan Misionary Kristian. Eleh, sedangkan pangkat Dato' pun orang boleh beli, sijil halal pun kartel boleh beli, inikan pulalah sijil patuh syariah team syariah dibayar. Kahkahkahkah! Orang Melayu yang buta mata hati, benak pemikiran, janji daftar percuma, akidah tergadai pun tidak mengapa. Hanya demi mengejar pangkat, harta dan nama. Sila rujuk surah Munaafiquun, Al-Zalzalah, Al-Kaafiruun dan Al-Ikhlas. Tapi benak mata hati, yang Islam diketepi yang haram dan memesongkan akidah jugalah mereka taksub agungkan pilihan di hati. 
  4. Lagi contoh, Pengerusi trainer, MT dan AJK Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia pula, bersetuju dengan si gila isim Doktor Perawat guru silat Seni Gayung Makrifat sesat dan Coach terkenal dalam kalangan student yang jelas nyata menyebarkan ajaran amalan kebatinan kerohanian sesat Gerakan New Age. 
    • Akidah tidak penting"  ini antara kenyataan Timbalan Pengerusi,  psycho terapist  di dalam Pertubuhan Motivator Fasilitator Malaysia.
  5. Semua mereka berpakat meroyan ketakutan bila saya nyatakan kebatilan amalan kerohanian dan kebatinan Gerakan New Age disebarkan dalam kalangan mereka kepada awam. Saya dikeluarkan, wang keahlian seumur hidup belum dipulangkan. PDRM maklumkan mereka ini scammer penunggang agama. Mereka masukkan program mereka ke sekolah-sekolah, jabatan awam dan swasta, program bisnes, program silat untuk mendakyah ajaran amalan sesat Gerakan New Age atau Gerakan Missionary Kristian yang merbahayakan negara.
  6. Ini pesanan, 
    1. Usah kelentong sayalah bab alam ghaib, usah cakap bab adab, bab agama, bab social media dan usah menasihati saya jika sendiri pun tidak beradab, tidak berakhlaq, tidak ada kefahaman tauhid mendalam sebenar-benar tauhid. Saya tidak perlukan nasihat dari orang yang sama seperti 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' ini. Ustaz, ustazah, dan seangkatan mereka termasuklah Peguam yang berkontak dengan saya pun belum tentu faham bab akidah. 
    2. Selepas saya tahu, wujud dua kumpulan ajaran sesat lagi, ahlinya sendiri mengaku dan saya melihat sendiri bagaimana ahli pelbagai kumpulan ajaran sesat ini bawa ajaran sesat mereka. Perangkap sudah mengena. Makan diri kelak masing-masingnya. Tidak di dunia, di akhirat sana. Rujuk surah Al-Zalzalah lah ya. Rujuk pautan perkongsian saya di bawah untuk pengetahuan am anda sahaja. Terang mata hati, InShaaAllah faham apa saya kongsi.


TIPS DI LAMAN SOSIAL.

  1. Jenayah cyberbully body shaming apa pun, termasuklah akidah, ugut bunuh, ganggu keluarga, maki-hamun mak bapa kau, provoke orang pulau kau, kau jangan balas tau. Laporkan sahaja kepada polis. Endingnya tu, nanti kau jangan lupa saman mereka semuanya tau. 
  2. Lebih-lebih lagi 'Kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan, gang preppers) teori konspirasi PELAMPAU PEMBERONTAK NEGARA, gang gila isim PARANOID perkara akhir zaman teori konpirashit, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi dan menakut-nakutkan awam seperti kisah saya ni. PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama.
  3. Tidak perlu dakwah kumpulan ajaran sesat ini. Mereka telah semakin benak hati, cakaplah apa pun, sudah sesat yang mereka pilih. Biarkanlah. Doakan sahaja moga beroleh taufiq dan hidayah Allah SWT. Siapalah kita untuk mengubah manusia? Kita ini hanyalah hambaNYA juga.
    • Eh, suka hati akulah nak maki mereka pun. Kau pernah rasa apa aku rasa? Tak kan? Tak ada baik kau diam.
      🙄" Ayat ini sesuai untuk netizen gila isim sibuk masuk campur hal orang dan pemalas ambil tahu kebenarannya, tetapi serupa orang suci dan amat sibuk membawang. Adaku kisah? 🙄👎
  4. Ketahuilah, jika kamu share di SocMed, netizen jenis gila isim ni, diorang manalah faham, diorang pula yang akan jadi gila isim meroyan sibuk judge kau macam-macam dan kecam kau seolahnya diorang tu SUCI dalam debu. Seolah-olah confirm ahli syurga tidak pernah buat dosa. Diorang ni, bab adab dan akidah bukan faham pun. Bukan pernah rasa pun bagaimana HAMPIR MATI NYARIS HILANG NYAWA akibat perbuatan sesat (sihir, syirik dan khurafat).
  5. Bab akidah asas sifat 20 pun mereka tidak faham, aurat dan solat pun masing-masing tunggang-langgang, kalutlah hendak perli-perli smash orang. Acah-acah suci. Dia polis kah, dia peguamkah, Ustaz, Ustazah, Guru puisi atau guru bahasa sekalipun, tidak semua mereka ni faham bab adab dan akidah. Setakat saya jumpa, special branch InShaaAllah mereka faham. Jadi sebarkan melalui medium lebih global. Seperti blog dan seangkatannya. Jangan lupa share. Faham tu tau.
  6. Saya cuma hendak anda semua faham, bila saya beritahu, gang 'Kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan, gang preppers) teori konspirasi pelampau pemberontak negara, gang gila isim PARANOID perkara akhir zaman teori konspirashit, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam', PDRM maklumkan mereka ini psikik dan scammer penunggang agama dan otai-otai di fb maklumkan mereka ni gang 3 serangkai (taksub akhir zaman + konspirasi + fitan, nusantara, estakologi dan fahaman bumi leper), FITNAH saya dari tahun 2020 sehingga saat ini sebagai pembawa ajaran sesat sedangkan mereka itulah pembawa ajaran sesat, mereka itulah LAHA**T, gila isim gila bab*🐷 TERIMA SAHAJALAH. Ini lengalaman saya. Usah banyak soal dan korek rahsia saya lagi. Bila saya sekolahkan adab dan maki carutkan balik, tahu pula masing-masing pakat meroyan serupa kurang kasih sayang laparkan perhatian. 🤭



MEDITASI DAN YOGA TELAH DIFATWAKAN MENYIMPANG DARI AKIDAH

1) Pendakyah ajaran amalan sesat semakin berleluasa. Meditasi dan yoga keduanya antara amalan kerohanian dan kebatinan sesat Gerakan New Age.

2) Program kursus perubatan Quantum Sufi antara silibusnya ESQ 165 dibawa oleh Doktor perawat guru silat seni gayung makrifat, bersama sekutunya Coach Networking branding kursus Neuromarketing dan bisnes guru yang lain pengamal silat selempang merah gila isim adalah psikik scammer penunggang agama, pengkhianat agama, bangsa dan pemberontak negara. Mereka berdua ini penyebar fitnah terhadap saya bermula tahun 2020 lagi.

3) Program ESQ 165 telah difatwakan menyimpang akidah oleh Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada tahun 2010. Saya tolak program-proram ini menjadi punca saya difitnah sebagai penyebar ajaran sesat dan semua perkara tidak masuk akal mukmin muslim. Mereka melakukan jenayah cyberbully body shaming akidah, minda dan jiwa saya dari tahun 2020 sehingga 2021 sehingga saat ini perkongsian fitnah masih tidak dipadamkan lagi. Mereka adalah kumpulan ajaran sesat gila isim yang taksubkan akhir zaman teori konspirasi dan alam ghaib.

4) Report polis sudah saya buat. Akaun facebook saya ini pun mereka ganggu. Sudah  banyak kali dihack. Sampailah sekarang ini ada sahaja lagi gangguan daripada puak gila isim ini. Mereka ini gila isim akibat belajar, mengajar, mendakyah ilmu, amalan sesat Gerakan New Age dan lain-lain perkara sesat (sihir, syirik dan khurafat) bertujuan menakut-nakutkan awam.

5) Kalangan pentaksub yang otak sudah hilang barangkali turut jadi gila isim sama seperti mereka semua memaki-hamun, mencarutkan saya. Pentaksub dan penjilat itu semuanya adalah kategori netizen macai cybertroopers keyboard warrior. 

6) Yoga dan meditasi memang sudah difatwakan memesongkan akidah termasuklah NLP, hipnosis (pukau moden), aura, reiki dan banyak lagi. Tetapi kumpulan penceramah bebas, pengacara bebas, motivator, fasilitator, konsultan, coach bisnes atau motivasi dan ahli seni bela diri termasuklah beberapa individu followers ramai kebanyakannya tidak tahu atau sudah tahu tetapi sebab ajaran sesat (sihir, syrik dan khurafat) itu telah menjadi amalan darah daging mereka, maka berterusanlah mereka menjadi pengamal dan pendakyah ajaran amalan sesat memesongkan akidah Gerakan New Age ni. Banyak dah tular dibawa oleh mereka di sini bermula dari sekolah rendah lagi. Semuanya pendakyah ini berguru dengan cendikiawan sesat menesongkan akidah dari Barat. Saya pernah didakyah dan pernah TERjebak dengan kumpulan ajaran sesat Gerakan New Age dan Gerakan Missionary Kristian ni. Menasihat dan menentang mereka, saya difitnah sebagai pembawa ajaran sesat, wahabi dan pelbagai lagi perkara tidak masuk pada akal mukmin muslim. 😊 

7) Memaafkan itu cakapnya mudah pada yang tidak berada di tapak kasut saya hampir mati nyaris hilang nyawa akibat perbuatan keji doktor perawat dengki khianat dan dalang utama fitnah saya guru ajar silat seni gayung fatani putrajaya bersama sekutunya bekas client personal life coaching saya dengan yang lainnya. Tetapi ingat, semua yang like, comment dan share perkongsian fitnah jenayah cyberbully body shaming saya itu, (senarai nama di pautan entri Blog usah sibuk menasihati saya lagi), penyebar fitnah dan semua penjenayah cyberbully body shaming akidah, minda dan jiwa saya, yang sakit akan semakin sakit dan yang gila isim akan semakin gila isim. Merangkak kesemuanya di akhirat nanti mencari saya. 🤭

8) Saya nama pena Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta suri rumah sepenuh masa, multitasking person. Penulis berpengalaman Social Media Coach akan terus menulis siapakah anda semua psikik scammer penunggang agama gila isim pengkhianat agama, bangsa dan negara. Hahaha 😘


PERKEMBANGAN TERKINI,
  1. Hobi saya menulis. Seronok menulis ni. Saya suka menulis dalam Blog-blog saya. Blog ni dunia yang global. Seluruh dunia boleh membaca. Saya tidak menjual ilmu saya. Saya tidak hidup dari hasil coaching, seminar, kursus dan tidak menerima sebarangan jemputan kolaborat dan sebarangan peserta untuk kesemua program saya selepas tahun 2021. 
  2. Saya suka kongsi info, tips laman sosial dan tips bisnes pengalaman saya sendiri. Saya suka jenaka dan pemandangan indah. Pada saya, kita hidup mesti gembirakan hati sendiri dengan apa jua cara kita suka nikmati sebelum kita mati. 
  3. Atas saranan Suami, saya fokus menulis termasuklah menulis ebook, fokus urusan hantar ambil anak-anak bersekolah dan suami ke pejabatnya. Alhamdulillah wang ringgit, makan, minum pakai cukup Suami saya sediakan. 
  4. Alhamdulillah, buku Antologi Puisi 'Lukisan Kata di Kanvas Jiwa' sudah siap. Terdapat tiga (3) puisi saya bersama 28 orang penulis seluruh Malaysia. Stok terhad untuk dua (2) orang sahaja. Peminat puisi amat digalakkan memiliki buku ini. Berminat mesej sahaja Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta (Sila klik).
  5. Saya sedang siapkan ebook berkaitan 'Gila Isim' dan 'Kumpulan ajaran sesat'. Kebatilan dan kesesatan akan terus hidup tidak akan lupus. Begitu juga senarai nama ahli 'kumpulan ajaran sesat penganut teori akhir zaman (ilmu fitan dan preppers) teori konspirasi pelampau, pemberontak negara, gang gila isim, paranoid akhir zaman teori konspirasi, gila isim alam ghaib, gila isim keturunan ghaib, gila isim makrifat sesat, kuat berhalusinasi, kuat meramal dan kuat menakut-nakutkan awam' ini. Akan tetap kekal dalam laporan polis, Jabatan Agama Islam, mahkamah dunia dan akhirat nanti. 
  6. Review (promosi) produk atau syarikat saya sudah kurangkan. Jika ada hanya dengan rakan-rakan terdekat saya sahaja.
  7. Alhamdulillah saya baru 33 tahun   di dalam bidang  pemasaran. Kini perkongsian hal-ehwal bloggingsocial media dan zero cost online marketing saya secara percuma sahaja, boleh follow laman-laman sosial dan blog saya seperti tertera di bawah. 
  8. Bermula tahun 2022 ini, saya mula tidak ambil peduli siapa pun yang mesej saya masalah mereka. Masalah saya lebih besar dari masalah mereka. Saya hampir mati nyaris hilang nyawa hasil perbuatan terkutuk nombor 13 dan 14 dan dua orang lagi tiada dalam senarai di atas. Bila saya sudah tahu punca masalah dan tahu mereka itu kumpulan ajaran sesat, saya sudah mula boleh handle semua masalah yang melanda saya. Masalah hanyalah ibarat sebesar kuman tidak memberi efek kepada AKIDAH saya.
  9. Saya mula tinggalkan masalah orang yang berkaitan dengan sakit, misteri dan mistik. Saya hanya fokus urusan keluarga. Jaga hati, perasaan dan minda saya sendiri sahaja. Ya  saya tiada sahabat sejati. Suami saya itulah sahabat sejati saya. Alhamdulillah saya bahagia dan aman dengan anak-anak. Suami dan Tuan Guru saya banyak bantu dan bimbing saya supaya tidak gila isim berhalusinasi seperti mereka. Menggila tidak mengapa. Jangan jadi gila isim seperti mereka sudahlah ya. 
    • Hang tu bukannya sakit. Hang diganggu". Makluman Tuan Guru saya ini amat menggembirakan jiwa saya. Syukur Alhamdulillah. 🥰

Ini hanyalah sebahagian KISAH KUMPULAN AJARAN SESAT PEMESONG AKIDAH mendakyah saya ajaran amalan sesat Gerakan New Age, Gerakan Missionary Kristian hingga tergamak hati mereka mengikut hasutan iblis syaithon melakukan fitnah besar-besaran kepada saya. Melakukan jenayah cyberbully dan body shaming terhadap saya yang telah berlaku sepanjang saya berada di laman sosial facebook, laman sosial lain dan pernah saya sendiri TERjebak tanpa senghaja Siapa pernah dipukau dan dianiaya pasti faham cerita saya ini. Pendedahan ini akan bersambung lagi jika saya rajin, ada mood menulis dan ada perkara berbangkit. Saya sudah pernah mengamuk di laman sosial saya. Sudah pernah mengamuk di dalam group mereka. Tindakan drastik akan saya buat lagi terhadap kumpulan ajaran sesat ini berterusan tanpa belas kasihan. Nantikan. Terima kasih sudi baca hingga ke penghabisan. Komen membina saya publish. Komen toksid menghina saya abaikan dan tepis. Sambungan DI SINI dan DI SINI.


PERKARA BERKAITAN :
  1. Siapa Blogger Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta?
  2. Asas sifat 20 
  3. Cubaan provokasi.
  4. 6 ghibah yang diperbolehkan menurut Imam Nawawi.
  5. Dosa besar syirik menduakan Allah.
  6. Aqidah bukan perkara mainan
  7. Psikik Scammer Penunggang Agama
  8. Bahagian jahil ramai selalu keliru
  9. Fahaman Bahaiyyah mengelirukan pemikiran 
  10. Laporan polis gang scammer penunggang agama
  11. Ghibah dan fitnah amat lazat 😋 
  12. Kau jangan ambil kerja tuhan 
  13. Usah terlalu paranoid iaitu taksub
  14. Paranoid dan saman
  15. Amalan Garfu Tala
  16. Inilah sepatutnya yang perlu diambil tahu
  17. Kasyaf
  18. Penipu, pembongak ulung alam maya
  19. Selamatkan aqidah dari Gerakan Missionary Kristian
  20. Fakta amalan sesat Gerakan New Age
  21. Himpunan pautan artikel Blog
  22. Fakta dunia realiti bukan fantasi halusinasi
  23. Mitos, kekeliruan dan salah faham.
  24. Kisah kumpulan ajaran sesat pemesong akidah
  25. Pengalaman bekerja, berniaga dan membimbing usahawan
  26. Akibat dan sebab ajaran sesat diharamkan
  27. Usah sibuk hendak menasihat saya lagi

Comments