CARI DI SINI

09 July 2021

Saya hampir mati nyaris hilang nyawa!

Saya hampir mati nyaris hilang nyawa!

 Disebabkan perbuatan guru-guru yang memetik (menyeru dan memanggil) selain daripada Allah. Saya tidak tahu semua itu sebenarnya adalah perkara syirik, saya hampir mati nyaris hilang nyawa!

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, banteras syirik, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, banteras syirik, fahmy adam, coach gila isim, amir shahmi md ali, doktor perawat ilmu tin kosong, scammer

06 June 2021

RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA

RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM PERKARA [SUMBER ASAL]


  Sebenarnya ramai mesej saya hendak tahu macam-macam perkara

 Hendak tahu alam ghaib, hal akhir zaman, hal penyakit, hal peribadi, hal keturunan, hal Dajjal, masalah aniexty, hyperdepresstension, halunisasi, gangguan makhluk ghaib, slipped disc, masalah rumah tangga dan macam-macamlah lagi. Saya faham mereka sakit dan stress. Tapi hidup mesti berdisiplin dan berADAB.



Puteri Nur Cahaya, Cikgu iEta, Life Coaching, Group Coaching, Coaching, Consultant, Personal Coaching, Online Coaching, Kursus, Seminar, Jemputan Motivasi, kisah akhir zaman
Ini antara peserta life coaching online saya.
Lagi testimoni boleh lihat di SINI

13 May 2021

PALESTIN SATU PEMBOHONGAN MEDIA MASSA ATAU PERMAINAN SAHAJA?

PALESTINE SATU PEMBOHONGAN MEDIA MASSA ATAU PERMAINAN SAHAJA?


Pada tahun 2015, saya pernah ada follower seorang yang buat lagu dan beliau dari pihak tentera Zionis. Followers saya ini orang berbangsa Yahudi. Beliau berfahaman Zionis. 

Zionis adalah satu anutan dan kepercayaan kepada bangsa Yahudi. Tetapi tidak semua bangsa Yahudi menganut kepercayaan Zionis. Ada juga berkepercayaan Kristian.


Kami berkomunikasi dengan bahasa perantaraan Inggeris. Saya tanya beliau,

06 August 2020

PERLU KE MINTA IZIN SUAMI?

PERLU KE MINTA IZIN SUAMI?

Uish, usah di argue dengan ayat,

"Saya minta izin suami saya dahulu ya."

Walaupun duit tu hasil kerja dan duit kita, hormat suami dengan minta izin dari suami itulah datangnya keberkatan apa sahaja kita buat tau.

Usahlah mendabik dada sangat menghina sesiapa yang minta izin dari Suami.

Dahulu Cikgu iEta pun pernah bersetuju pada yang sindir-sindir customer ni. Tapi selepas fikirkan, salah satu punca keberkatan dalam berniaga, bekerja dan rezeki tu datangnya dari keizinan dan keredhaan Suami, Cikgu iEta sudah kurang enjoy dengan pendapat itu. Kena jaga oih daulatnya Tuan Suami. 😁

BOLEH KE MENGUMPAT CUSTOMER?

Sebenarnya jugakan, tak elok tau kita mengumpat menyindir customer. Itulah antara puncanya customer akan lagi menjauh daripada kita. Bukan hanya menjauh sebab rupa atau bau sahaja. Mengumpat customer, ini pun antara punca customer menjauh dari kita. Orang akan hilang respect terus. Mungkin juga akan berkecil hati dengan kita.

Tapi kalau kita tu artis, jerung atau otai di laman sosial, its ok. Suka hatilah Nak. Mak tak kisah. 🤣

KENAPA CIKGU iEta TULIS MACAM NI?

Sebab Cikgu iEta pun berniaga. Berniaga ni hobi. Sama dengan menulis. Dua-dua ni hobi. Sebab dari kedua-dua hobi inilah Cikgu iEta selalu dapat duit.

Cikgu iEta pun customer yang berjaya juga tau. Berjaya membeli-belah dari kalangan rakan-rakan di laman sosial Cikgu iEta. Tahu-tahu je terima whatsapp nak beli. Tahu-tahu je terima whatsapp nak belajar. Tahu-tahu je, eh ada dalam group ni. Peduli apa kan? Ada duit, belilah. Ada duit belajarlah. 😆

Sama juga dengan yang join program Cikgu iEta atau membeli produk-produk niaga Cikgu iEta. Kadang diorang tak like tak add pun Cikgu iEta di facebook, tak follow pun di Instagram. Tahu-tahu je terima whatsapp,

"Puan saya dah payment." Hah best gila dapat Customer dan Client macam ni tau. Hehe.

Off course Cikgu iEta sokong pendapat perlu minta izin dari suami. Sebab Cikgu iEta pun buat apa-apa memang dah jadi amalan, minta izin dari suami. Walaupun nak pergi coaching Usahawan, menulis entri Blog, terima Job Client di Blog, buat kursus, terima jemputan Client dan pergi berniaga apatah lagi lah hendak membeli apa sahaja.

Nak makan, nak kencing nak berak tak adalah minta izin. Agak-agaklah pun kan? 😅

Redha Suami adalah syurga dan kejayaan seorang isteri. Pedulilah apa orang nak kata pun. Mesti minta izin. Sebab Cikgu iEta sendiri sangat hormatkan suami. Lebih mudah suami Cikgu iEta izinkan sebab Suami tahu Cikgu iEta mendahulukan dia dan menghormati dia. 😁

Perlu ke minta izin suami? Ya, memang perlu.

SUMBERhttps://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10218353025996855&id=1228493878



AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *