PENGENALAN RINGKAS

Blog Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog Kisah Cikgu ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup juga tips, tutorial blog dan pelbagai lagi panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca.

Terima kasih Follow Instagram Cikgu iEta dan Subscribe Channel Telegram Cikgu iEta dan sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai.

3 Perkara yg DIRASAI Bisa Menghilangkan KESOMBONGAN Manusia yg tiada pada IBLIS

1.SAKIT SAKIT adalah Rahmat dan Kasih Sayang pada Manusia..malah sebagai KIFARAH PENGHAPUS DOSA...Di saat SAKIT manusia selalu INGAT ALLAH..Tp IBLIS TIDAK PERNAH MERASAI SAKIT sbb itu DIA SOMBONG.. 2.FAKIR Manusia yg diuji atas MUSIBAH KEFAKIRAN sentiasa SABAR dan REDHA atas apa yg Allah ujikan..TIDAK BAGI IBLIS SBB ITU DIA SOMBONG. 3.MATI Setiap Manusia akan merasai MATI..Hanya dgn KEMATIAN di Akhirat Nanti Manusia di fitnah dan dianiaya akan MENUNTUTNYA DI AKHIRAT ATAS APA YG ORG TELAH FITNAHKAN DAN YG DIANIAYAI ORG...Akan diungkit2 atas apa yg MANUSIA FITNAHKAN KE ATASNYA..TIDAK BG IBLIS SBB ITU DIA SOMBONG....dgn KESOMBONGANNYALAH IBLIS TIDAK SAKIT,TIDAK FAKIR DAN TIDAK MATI SEHINGGA HARI KIAMAT YG MENENTUKAN KESOMBONGAN...Kita Manusia Alhamdulillah Dapat MENGHILANGKAN SOMBONG Dari 3 ciri Tersebut.
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 orang yang sudi komen:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *