Cikgu ieta berblogging dari tahun 2009. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam lagi. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com?

اَلسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهْ

Segalanya bermula DI SINI
Dari blog INI, saya terjah ke blog INI
tAK KIRA,tak kira
Nak juga joint contest ini...

Suka joint Contest yang ni sebab

1. Dari Contest ini, telah didermakan kepada Palestine melalui Aqsa Syarif yang telah diuruskan oleh geng blogger tuan punya contest ni. 
2. Blogger hebat benashaari antara pengadilnya.
3. Semua penaja adalah blogger yang hebat!


Hari ini juga secara rasminya aku adalah follower ke 1598 blog tuan punya Contest ni. Wa... Dasat tu 1ribu lebih follower... 

Pendapatku tentang blog mksyahir ni kan (Tak sempat abes lagi ku mentelaah blog ini. Baby dah nangis... Hehe...)
1. Header blog ini abstract.
2. Loading ke blog cepat.
3. Sidebar blog ini tersusun dengan kemas.
4. Paling suka ayat ini

2 ayat di atas membuatkan ku tergelak besar. Haha

5. Lagi yang membuatkan ku tergelak besar sampai nak terguling-guling, kat sini
ayatnya memang KELAKAR. I like it!
6. Lagi tergelak baca Cerpen 3 suku yang mencuit hati kat SINI (Siap aku bookmark lagi page blog nih, bila senang2 nak baca lagi. Bleh hilangkan steresss...)

Pehtunye, rasa tak tergamak la pulak nak kritik atau kutuk blog mksyahir nih. Sebab followernya mengalahkan aku... Hehe... Tapi ikhlas dari ku ya. Kritikan membina yang bukan kutukan
1. Background hitam menyuramkan lagi suasana blog.  Cuba kasi ceria lagi ha...
2. Apa kata follower gadget tu diletakkan disidebar. Sebab bila buka blog, ia lambat appear. Ia akan jadi hitam, pehtu putih than baru appear kesemua follower tu. Tak syantek gitu.... Cer letak kat bawah atau atas gadget nih.
3. Memandangkan Widget surah adalah himpunan ayat-ayat al-quran, sebaiknya ia ditempatkan paling atas sekali sebagai memuliakan ayat suci tersebut dan bagi memudahkan sesiapa yang bertandang ke blog membacanya juga sebagai satu medium da'wah.

Sekian sahaja pandangan dan kritikan bermotifkan cadanganku untuk blog mksyahir. 
Terima kasih...


Button G+ dan para sponsor semua dahku tekan :)

"Hyper Contest - Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com" ini telah disponsor oleh blogger-blogger awesome broframestone.comhyebro.combabyaimacomel.blogspot.commizruha.comarjunapopkorn.blogspot.comzestpurple.blogspot.comfuh.mywww.yanty.mybelognanabyte.blogspot.comdenaihati.comkhaiartzfar.blogspot.comciktom.comphat.myqueachmad.com dan di adili oleh benashaari.com dan mksyahir.com
SHARE

Cikgu ieta Blogging Marketing Management Expert & Freelance Speaker

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 orang yang sudi komen:

  1. temkiu temkiu sudi join..insyaAllah akan dipertimbangkan :)

    good luck ye...

    psstt: gelak tu cover sikit, nanti jiran call dokter sakit jiwa :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe...tulis je gelak besar tp control lg... tp mmg MK Syahir pnya tulisan buat sy tergelak besar, nak wat camne...

      Delete
  2. goodluck yah, lisa pun ada join contest ni, hehe

    ReplyDelete
  3. datang sini... saya pon join jugak huhu .. gud luck ye http://mawardiyunus.blogspot.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog.html

    ReplyDelete
  4. I wish u all da best .
    Dari segmen yang sama Hyper Contest-Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com, gud luck!

    Entry Terbaru:
    Cabaran SEO Blog 3 Dalam 1 Happy New Year 2013

    ReplyDelete
  5. datang dari contest yang sama :)
    http://www.honey-yeo.com/2013/01/hyper-contest-ada-apa-dengan-blog-mk.html

    ReplyDelete
  6. dah baca entry hyper contest Ada Apa Dengan Blog Mksyahir.com buat kali ke-2 untuk sesi pemilihan sortlist :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sejak bersalin, lama dah tak jengah GA yg ni... huhu...hampir terlupa...Trm kasih ingatkan :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *