PENGENALAN RINGKAS

Blog Kisah Cikgu ieta adalah penjenamaan semula bagi Blog ieta. Blog ini memaparkan pelbagai pengalaman penulis dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan penulis, panduan dan kisah hidup manusia biasa dan kalangan guru. Juga tips, tutorial blog dan pelbagai panduan. Sesekali hal-ehwal bisnis, resepi dan isu-isu semasa dipaparkan untuk bacaan dan rujukan pembaca. Terima kasih sudi berkunjung. Kunjungan dan komen anda amat dihargai :)

Bila tiada air

Hurmmm... Pelbagai rumours yang saya dengar bila di kawasan tempat tinggal saya tiada air baru-baru ini. Memang susah bila tiada air...

Antara rumours yang saya dengar bila tiada air...

Macik 1: Orang atas cabut tangki SYABAS sebab ramai tak bayar bil. 

Makcik 2 : Sebab kita tak undi BN. Orang SYABAS cabut meter air. Tapi ada orang dah buat report, jumpa YB kawasan dan YB dah berjumpa Menteri Besar Selangor. Nanti diaorang bincang macamana. 

Saya bayar bil air. Jiran-jiran saya penyokong tegar BN. Logikkah rumours di atas tu, bila tiada air sebahagiannya berkata sebegitu?

Update 1.48 pagi 31/10/2013 : Maghrib tadi, ada ahli jawatankuasa penduduk datang collect RM50 dari setiap rumah di kawasan ini untuk diserahkan kepada pihak berkaitan bagi menyelesaikan masalah meter air yang dicabut oleh pihak SYABAS. Beliau meminta agar kami menyimpan bekalan air kerana esok air akan tiada lagi... Semua wang yang dikutip akan diberi kepada SYABAS untuk menyelesaikan masalah berkaitan. 

Terima kasih kepada ahli jawatankuasa penduduk yang cepat bertindak sewaktu ketiadaan air.

BUAT DUIT DENGAN BLOGGING
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

Hai. Saya Cikgu ieta. Saya seorang Suri Rumah juga Blogger, Stokis produk Supplement B'Heavendan Supplier beberapa produk bisnes lain. Bisnes saya banyak. Kini saya lebih fokus kepada Supplement B'Heaven dan Personal Coaching Blogging Basic hingga Advance disamping train Dropship dan Agent² saya. Saya merupakan Affiliate Kelas Online Instagram Advance Ebook Saka 4.0 milik Sifu Ajim Aura. Saya mengajar Kelas Blog dan Teknik Penulisan secara Personal Coaching One to One dan Group Coaching secara Online. Saya Leader kepada beberapa Group Laman Sosial dan Admin beberapa Group Di Telegram dan WhatsApp. Ada 5 orang anak. Suami Pembantu Tadbir di Syarikat Semi Government. Saya Phrolapse Intervetebral Disc (Slipped Disc) bermula 17/4/2017. Kini Suri Rumah sepenuh masa. Bermula 14/9/2017, saya nekad meneruskan kerjaya sebagai Full Time Blogger (Social Media Influncer). Saya juga seorang Motivator Nasihat Niaga. Jemput join Channel Telegram : T.me/cikguieta T.me/mindaniaga

 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
 • Image
  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 orang yang sudi komen:

 1. oh, tolong jangan main isu politik bab2 air ni

  saya yang dok putrajaya pun ada gangguan air apa. Sah2 BN punya kan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini isu semasa. Lately mmg selalu takde air.... ramai yg merungut. Dlm entri ni hanya 2 tu sahaja sy paparkan. Just pertanyaan buat yang membaca UNTUK DIFIKIR2KAN. Mana tahu jika pihak berkenaan ada yang terbaca... boleh buat something yg dapat membantu rakyat marhaen... Terima kasih berkunjung :)

   Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *