30 October 2013

Bila tiada air

Hurmmm... Pelbagai rumours yang saya dengar bila di kawasan tempat tinggal saya tiada air baru-baru ini. Memang susah bila tiada air...

Antara rumours yang saya dengar bila tiada air...

Macik 1: Orang atas cabut tangki SYABAS sebab ramai tak bayar bil. 

Makcik 2 : Sebab kita tak undi BN. Orang SYABAS cabut meter air. Tapi ada orang dah buat report, jumpa YB kawasan dan YB dah berjumpa Menteri Besar Selangor. Nanti diaorang bincang macamana. 

Saya bayar bil air. Jiran-jiran saya penyokong tegar BN. Logikkah rumours di atas tu, bila tiada air sebahagiannya berkata sebegitu?

Update 1.48 pagi 31/10/2013 : Maghrib tadi, ada ahli jawatankuasa penduduk datang collect RM50 dari setiap rumah di kawasan ini untuk diserahkan kepada pihak berkaitan bagi menyelesaikan masalah meter air yang dicabut oleh pihak SYABAS. Beliau meminta agar kami menyimpan bekalan air kerana esok air akan tiada lagi... Semua wang yang dikutip akan diberi kepada SYABAS untuk menyelesaikan masalah berkaitan. 

Terima kasih kepada ahli jawatankuasa penduduk yang cepat bertindak sewaktu ketiadaan air.

BUAT DUIT DENGAN BLOGGING

2 comments:

 1. oh, tolong jangan main isu politik bab2 air ni

  saya yang dok putrajaya pun ada gangguan air apa. Sah2 BN punya kan

  ReplyDelete
  Replies
  1. Ini isu semasa. Lately mmg selalu takde air.... ramai yg merungut. Dlm entri ni hanya 2 tu sahaja sy paparkan. Just pertanyaan buat yang membaca UNTUK DIFIKIR2KAN. Mana tahu jika pihak berkenaan ada yang terbaca... boleh buat something yg dapat membantu rakyat marhaen... Terima kasih berkunjung :)

   Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.
2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM


TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *