Cikgu ieta berblogging dari tahun 2009. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam lagi. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI

Memperkenalkan “FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI”FAZS adalah sebuah kumpulan Vokal Islamik yang menyanyikan lagu-lagu berbentuk ketuhanan, kerohanian, kemanusiaan dan sebagainya.
Mendengar FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI menyanyikan beberapa buah lagu yang dimuatnaik ke dalam blognya membuat saya teruja untuk mengetahui lebih lanjut bagaimana kumpulan ini mula bertapak ke arena hiburan. Saya mula mengenali salah seorang vokalis FAZS ini ketika sama-sama menerajui Kem Rakan Al-Quran tempoh hari. FAZS sudah bertapak di arena hiburan sejak tahun 2001 sehingga kini. Kumpulan ini juga pernah bekerjasama dalam pembikinan single  di bawah naungan SYARIKAT BESTARI TERBIT SDN BHD yang dikeluarkan pada tahun 2007. Single tersebut dimuatkan dengan dua (2) buah lagu iaitu :

1-BERMULALAH PERJUANGAN
2-MUSAFIR DI AIDILFITRI.

FAZS terdiri daripada lima (5) orang ahli iaitu :

1-MUHAMMAD AMINUDDIN BIN SAHAWALUDIN
2-MOHD SOLAHUDIN BIN OMAR
3-MOHD SALAHUDDIN BIN MAJID @ SAIDI
4-MUHAMMAD YASSER BIN ABD MANAF
5-MOHD ZULHILMI BIN MOHD YUSOF

FAZS MUSLIMEEN YOUTH GROUP, muzik, FAZS, HIBURAN, LAGU, BAND VOKAL ISLAMIK KONTEMPORARI, SYARIKAT BESTARI TERBIT SDN BHD, lagu-lagu berbentuk ketuhanan, kerohanian dan kemanusiaan, kerohanian, MOTIVASI, perkhidmatan P.A. System, konsert, konvensyen, program motivasi, pendidikan, perkhemahan ibadah, lagu-lagu yang berteraskan ketuhanan, kerohanian dan kemanusiaan, hiburan islam, Review band Islam,

Selain hiburan kontemporari, FAZS menerima jemputan sebarang majlis yang berbentuk kerohanian, motivasi dan sebagainya lagi. FAZS juga menyediakan perkhidmatan P.A. System untuk semua majlis  samada konsert, konvensyen dan yang seangkatan dengannya.

Manakala bagi urusan mengadakan program motivasi dan pendidikan atau perkhemahan ibadah untuk pelajar-pelajar Sekolah Rendah, Sekolah Menengah dan Institut Pengajian Tinggi.  

Motto FAZS ENTERTAINMENT : BERAMAL KERANA ALLAH ADALAH CITA-CITA TERTINGGI KAMI...

Untuk itu,  FAZS masih membuka peluang yang ada untuk meneruskan usaha mereka dalam memperjuangkan lagu-lagu yang berteraskan ketuhanan, kerohanian dan kemanusiaan. Kepada anda semua, mereka amat mengalu-alukan tunjuk ajar dan apa juga yang dapat membantu mereka untuk menjadikan FAZS terus bertapak dalam industri seni dengan identiti mereka sendiri.

Mari berhibur dengan FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI. Untuk menghubungi mereka, boleh layari FANPAGE (sila klik) mereka ataupun hubungi MOHAMAD ROSHARIZAN ROZLAN @ A.YOB ditalian 019-3090539 atau ZOULHILMY  ditalian 014-7217436 atau e-mail kepada zulhilmiyusof@handypro.biz. Selamat berhibur dengan lagu-lagu dari FAZS : KUMPULAN VOKAL ISLAMIC KONTEMPORARI. 

Teruskan berkata-kata yang baik,kerana di situ ada rahsia yang dapat mengubah seseorang berhijrah ke arah yang positif..kata-kata yang buruk menyebabkan hati semakin tidak tenteram malah semakin berfikiran negatif.. (IBNU SAIDIEYA)

SUMBER1 
SUMBER 2

Entri berkaitan :
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 orang yang sudi komen:

  1. Alhamdulillah .. dah banyak jugak band islamik sekarang ni .. seronok mendengar lagu islamik .. :))))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah jika seronok dengan muzik begini :)

      Delete
  2. okay, nak try dengar lagu dorang.. :)

    ReplyDelete
  3. dh byk band yg wujud...bgus la jika utkebaikan terutma utk ank muda,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. band ni sangat bagus sebab salah sorang vokalisnya kawan sy. ekeke...

      Delete
  4. Belum perah dengar lagu dari kumpulan FAZS. Tq memperkenalkan nt sy cari dan dengarkannya.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sy pun baru tau kwn sy tu vokalis kumpulan ni PCL... Sama2... Mudah2an mmberi manfaat utk semua :)

      Delete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *