KISAH CIKGU IETA

Cikgu ieta Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan. Mula menulis di blog dari tahun 2006. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam lagi. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. �� Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan

Kemelut yang melanda jiwa dan akal sesetengah manusia ketika ini ialah boikot atau tidak dan suka tapi terpaksa boikot. Jadi, ingin saya kongsikan "Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan" yang pernah saya belajar dulu.

boycott, Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, Hadith Hassan soheh,Sabda nabi s.a.w, Hadith, boikot, terpaksa boikot, Tinggalkan perkara yang meragukan, Blog ieta, Tinggalkan perkara yang meragukan, Isu semasa, #please... #keep #pray4Ghaza, #pray4PalestineNSyiria, #pray4MH17, #pray4MH370, #SaveMalaysia & #SaveAllMuslimInTheWorld, Boikot Israel, Boikot produk Israel
Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, Berfikirlah sebelum publish sesuatu di alam maya...

Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan.

Sabda nabi s.a.w yg bermaksud :
"Tinggalkan apa yang membimbangkan kamu kepada apa yang tidak membimbangkan kamu" Hadith Riwayat At-Tirmidzi / At-Turmudzi.

Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan ini merupakan Hadith Hassan soheh. Keterangan hadith ini bermaksud : Tinggalkan perkara yang engkau ragu dan ambillah perkara yang engkau tidak ragu. 


Nah... mudah je kan? Kalau dah ragu-ragu, tinggalkan sahaja...

boycott, Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, Hadith Hassan soheh,Sabda nabi s.a.w, Hadith, boikot, terpaksa boikot, Tinggalkan perkara yang meragukan, Blog ieta, Tinggalkan perkara yang meragukan, Isu semasa, #please... #keep #pray4Ghaza, #pray4PalestineNSyiria, #pray4MH17, #pray4MH370, #SaveMalaysia & #SaveAllMuslimInTheWorld, Boikot Israel, Boikot produk Israel
Terbaik dan amat mudah difahami dari Afdlin Shauki. Saya setuju dengan kata-kata beliau ni.

Kembali kepada Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan, sesungguhnya... Islam itu mudah... Usah menyesakkan minda dengan perkara yang sudah jelas dan terang dinyatakan melalui Hadith : Tinggalkan perkara yang meragukan itu. Namun jangan pula kita terlalu mempermudah-mudahkan ia sehingga mempertikaikan hukum Allah dan mencari gaduh berkaitan isu boycott ini melalui status kita di laman-laman sosial yang ada... Dunia dihujung jari... boleh search apa sahaja maklumat yang kita inginkan.


Entri berkaitan :
Berfikirlah sebelum publish

Sumber : E-Hadith


#please... #keep #pray4Ghaza, #pray4PalestineNSyiria, #pray4MH17, #pray4MH370, #SaveMalaysia &  #SaveAllMuslimInTheWorld

SHARE

Cikgu ieta Blogging Marketing Management Expert & Freelance Speaker

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 orang yang sudi komen:

  1. setuju.. jangan nyusahkan benda yang sebenarnya mudah

    ReplyDelete
    Replies
    1. Life is easy if you make it easy kata pepatah omputih tu ada benarnya kan Suria? ^__^

      Delete
  2. Hi friends, any time is a good time for a
    great cup of coffee. I hope you enjoy and share my original coffee
    time jazz with your friends. https://youtu.be/GPE9A0x5exs #coffee  
    #coffeelovers   #coffeetime  #coffeetable   #cafe   #café   #caffè
      #caffeine

    ReplyDelete
  3. I really like it when individuals come together and share thoughts.
    Great website, stick with it!

    ReplyDelete
  4. Thank you for writing this awesome post. I'm a long
    time reader but I've never left a comment. I've bookmarked
    your blog and shared this on my Twitter. Many thanks
    again for a quality article!

    ReplyDelete
  5. For most recent information you have to pay a visit internet and on world-wide-web I found this web
    page as a finest web site for latest updates.

    ReplyDelete
  6. Fine way of describing, and pleasant paragraph to take data
    about my presentation focus, which i am going to deliver in university.

    ReplyDelete
  7. It's very easy to find out any matter on web as compared to textbooks, as I found this paragraph at
    this web site.

    ReplyDelete
  8. Hi there mates, how is everything, and what you would like to
    say concerning this piece of writing, in my view its genuinely remarkable for me.

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *