CIKGU IETA

Cikgu ieta berblogging dari tahun 2009. Berkongsi apa sahaja pengalaman Cikgu ieta dan pembaca yang menghantar e-mail atau berjumpa sendiri dengan Cikgu. Suka kongsi panduan dan kisah kehidupan, tips, panduan blog dan macam-macam. Maklumlah Lifestyle Blogger. Bebas menulis apa sahaja. Instagram : https://www.instagram.com/CikguiEta Telegram Channel : https://www.t.me/CikguiEta

5 perkara yang saya rindukan. Cabaran 30 hari, Hari 17.

#kelabbloggerbenashaari, #entrykelabbloggerbenashaari, #cabaran30hari, Cabaran 30 Hari, Entry Kelab blogger Ben Ashaari, Kelab blogger Ben Ashaari, Kisah Cikgu ieta, Blog ieta, 5 perkara yang saya rindukan, rindu, saya rindu, perkara rindu, Arwah emak saya, Arwah adik lelaki saya yang ke tiga, Zaman kanak-kanak saya, Zaman study di Institut Teknologi & Maklumat Cosmopoint, Masakan arwah emak saya, saya

5 perkara yang saya rindukan. Cabaran 30 hari, Hari 17. Mudah sahaja entri cabaran 30 hari pada hari ke 17 ini.

5 perkara yang saya rindukan. Cabaran 30 hari, Hari 17.  Apa yang saya rindukan ya?

5 perkara yang saya rindukan ialah :

1) Arwah emak saya.
Arwah emak saya sangat-sangat saya rindu... Tiada siapa pun yang dapat menggantikannya. Sesungguhnya, saya rindukan arwah emak saya... :'( Moga emak tenang di sana... Aamiin...

2) Arwah adik lelaki saya yang ke tiga.
Arwah adik saya yang seorang ni, di akhir hayatnya sering menalifon saya jam 2, 3 pagi. Rindunya kepada beliau... Moga beliau ditempatkan di kalanan insan-insan yang soleh... Aamiin...

3) Zaman kanak-kanak saya.
Zaman kanak-kanak tidaklah seseronok mana... Cuma rindukan suara arwah emak yang sering menyuruh kami adik-beradik mengaji dan solat. Rindunya saat itu... :'(

4) Zaman study di Institut Teknologi & Maklumat Cosmopoint.
Zaman ni paling seronok... Walaupun beg duit saya pernah disorok oleh rakan sekelas yang dengkikan saya kerana saya aering menjadi tempat rujukan di dalam kelas. ^__^
5) Masakan arwah emak saya
Masakan arwah emak saya memang yang paling... sedap... Tiada tandingannya... Karinya... Laksanya.. perghhhh.... Maaaavvvelesss...

Tak sampai 5 minit pun... 5 perkara yang saya rindukan. Cabaran 30 hari, Hari 17 entri backdated  saya ni. Kebetulan waktu ini, saya free tiada kelas. Bolehlah saya siapkan entri 5 perkara yang saya rindukan. Cabaran 30 hari, Hari 17 ni... Anda pula, rindukan apa? Jom kongsi dengan saya ^__^

#kelabbloggerbenashaari
#entrykelabbloggerbenashaari
#cabaran30hari

Entri berkaitan Cabaran 30 Hari:

  1. 1 Gambar Terbaru dan 5 fakta diri saya.
  2. 5 cara memenangi hati saya
  3. Sesuatu yang menguatkan Saya
  4. Buku Kegemaran Saya
  5. 3 Perkara yang ingin anda katakan kepada bekas kekasih anda
  6. Apa-yang-anda makan hari ini
  7. Sejauh mana pendidikan itu penting bagi anda
  8. 5 lagu cinta kegemaran saya
  9. 5 lelaki yang menarik perhatian saya
  10. Apa di dalam Handbag Saya.
  11. Perkara lucu pada zaman kanak-kanak
  12. 5 whishlist saya.
  13. 5 blog kegemaran saya
  14. Cerita kasut saya
  15. Surat kepada anak-anak ibu
  16. Siapa bagaimana saya 10 tahun lagi.
SHARE

Cikgu ieta Blogger, Social Media Influencer, Coaching Online Smart Trading

  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
  • Image
    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 orang yang sudi komen:

  1. yang penting emak kann??? hargai emak ketika masih ada...

    ReplyDelete
  2. banyak benda sally rindu...terumata kenangan :')

    ReplyDelete
  3. Saya rindu masa remaja hehe....

    ReplyDelete
  4. Bagi saya emak yg paling saya rindu...almost everything related to her. Rindu nak tgk muka dia, rindu masakan dia, rindu berbual dgn dia dan lain2 lagi.

    ReplyDelete
  5. Al Fatihah.. sabar ye...

    ReplyDelete
  6. Rindukan setiap detik yg telah kita bazirkan dengan sia sia..selalu berharap , andai dapat diundurkan masa..

    ReplyDelete
  7. Paling My rindu adalah arwah abah... :'(

    tinggal jejak dr geng2 wassap KBBA lembah klang.. :)

    ReplyDelete

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan link iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.

2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya ^__^

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM

Tulis Cadangan atau pertanyaan Di SINI

Name

Email *

Message *