06 November 2014

Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini

As salam. Ingat lagi tak bulan September lalu saya telah membuat sempoi segmen "Jom Rumikan Ayat ini"? Hari ini saya baru berkesempatan memilih Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini.

Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini saya pilih dari seramai tujuh (7) orang peserta yang telah sudi menyertai segmen sempoi ini. 

Berikut adalah jawapan yang tepat bagi segmen Jom Rumikan Ayat ini.

Cara membuat jemput-jemput pisang.

  1. Masukkan tepung gandum, pisang yang sudah dilenyek, garam, gula dan serbuk penaik. Gaul sehingga rata dan sebati.
  1. Panaskan minyak dalam kuali.
  1. Masukkan adunan yang telah siap sedikit demi sedikit dengan menggunakan sudu. 
  1. Goreng dengan api yang kecil.
  1. Siap untuk dihidangkan.

Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini, Pemenang Segmen, Cara membuat jemput-jemput pisang, Resepi, Resepi jemput-jemput pisang, berjaya tersenarai ke dalam bloglist blog Kisah Cikgu ieta, bloglist, Blog ieta
Cara membuat jemput-jemput pisang edisi Jawi.

Pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini yang berjaya tersenarai ke dalam bloglist blog Kisah Cikgu ieta ialah.... Saudari Nur As (blog tidak ditemui). Beliau telah menjawab dengan tepat tanpa sebarang kesalahan ejaan. Bagi peserta lain yang tidak berjaya sebagai pemenang Segmen Jom Rumikan Ayat ini, ribuan Terima kasih saya ucapkan di atas kesudian kalian menyertai segmen ini. Inshaa Allah segmen-segmen lain bakal menyusul lagi. Klik SINI untuk melihat senarai peserta dan jawapan mereka.

8 comments:

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.
2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA

AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM


TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *