CARI DI SINI

09 July 2021

Saya hampir mati nyaris hilang nyawa!

Saya hampir mati nyaris hilang nyawa!

 Disebabkan perbuatan guru-guru yang memetik (menyeru dan memanggil) selain daripada Allah. Saya tidak tahu semua itu sebenarnya adalah perkara syirik, saya hampir mati nyaris hilang nyawa!

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, banteras syirik, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, banteras syirik, fahmy adam, coach gila isim, amir shahmi md ali, doktor perawat ilmu tin kosong, scammer
Ini guru sesat lagi menyesatkan ramai. Fahmy Adam, sudah ke dalam Atomy Gerakan Missionary Kristian terus. Amir Shahmi Md. Ali ilmu sudah bercampur dengan yang bathil. Followers pentaksub masih tega ikut mereka berdua walaupun saya sudah berpesan. Ada yang siap block saya sebab taksub melampau batasan.

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, banteras syirik, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, banteras syirik, fahmy adam, coach gila isim, amir shahmi md ali, doktor perawat ilmu tin kosong, scammer
Seriously saya tidak takut langsung dengan kedua mereka ni ibarat syaithon bertopengkan manusia ini. Report polis pun sudah saya buat. Jika mereka benar, kenapa bila polis telefon Syaithon betopengkan manusia mastermind menjatuhkan saya, Amir Shahmi Md. Ali beliau tidak terus saman saya? 😌😏


 Masih terbayang kejadian semuanya. Suami saya memimpin tangan saya pada waktu itu mata saya buta, hati saya celik dan telinga saya mendengar semuanya dengan jelas sekali. Alhamdulillah dengan izin Allah saya selamat akhirnya.

  Inilah gang akhir zaman mabuk hendak tahu rahsia. Penipuan (scammer) aqidah. Scammer bukan sahaja berkaitan duit ringgit. Tetapi scam jiwa, minda dan aqidah juga kategori scammer. Orang yang tidak melalui pengalaman hampir tercabut nyawa akibat hasad dengki, syirik, khurafat dan kesesatan tidak akan faham. Mulalah berkata yang bukan-bukan.

 Ini cara saya membela diri saya. Cara orang lain terpulanglah ikut cara dia. Yang penting 2021 tahun PEMBONGKARAN. 😌 


Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim
Ini kenyataan saya hendak beritahu awam,
"Ada aku kisah?". 🙄

   Sebab itu saya suka sebar kongsi perkara berkaitan scammer ni. Mudahan jadi panduan kepada yang melaluinya. Tapi, bila ramai mesej saya tanya macam-macam, takkanlah larat saya hendak entertain seorang-demi seorang. 

   Saya minta mereka isi sahaja borang dan tunggu que sampai giliran saya bantu selesaikan apa jua permasalahan. Melalui borang diisi itulah saya siapkan sistem pemfailan saya. Kerja mesti professional beb. 😊

  Sekali lagi saya ingin berpesan, jangan berkawan dengan saya, nama pena di SocMed Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta dan jangan follow saya kerana saya ini suka kongsikan kebenaran, banteras scammer, syirik, khurafat dan kesesatan.

  Saya tidak suka berbalah dan bergaduh tapi dengan scammer dan mereka yang biadap dan kurang ajar dengan saya, saya paling suka cari gaduh. Caranya? Saya share viralkan hal mereka itu sampailah sebelum qiamat.

  2021 memang saya bongkarkan semuanya sebab selama ni saya sudah jenuh diamkan dan share dalam channel Telegram sahaja. 2021 ni BONGKAR dan VIRAL terus.

  Jadi jangan buat hal biadap, kurang ajar, tidak beretika dan buat hal mencari pasal dengan saya. Setakat mesej begini, 

Tak percaya ke? 

Mudahnya nak murtadkan orang?

 

 Amboi terasa pula ke? Saya tulis umum untuk bacaan followers saya perkara membatalkan aqidah. Meroyan dah kenapa? Ini mesej dari perempuan. Seorang Suri Rumah. 


  Seorang lagi Suaminya, si bomoh pencabul penipu scammer pula telefon saya, 


Abang dah terpadamlah nombor telefon suami kau. Kau ingat sikit anak kau ramai. Dah suntik vaksin ke belum?

  
  Eh, eh.... Hendak cakap, kau cakaplah sahaja kepada Suami aku. Kenapa aku pula kau hendak sound? Tidak berADABnya makhluk jenis Perawat (bomoh) dan keturunan mereka ni.


 Begitulah antara mereka berhati busuk pertikai apa sahaja yang saya tulis. Saya tidak layan dan saya sudah tidak hairan. Kalau layan, ayat saya tegas dan garang. Ada orang kata kasar. Baik saya abaikan atau saya block terus. Saya sudah berulang kali beritahu, 

Tak suka mute atau unfriend sahaja". Skodeng lagi laman sosial saya buat apa? Kan? 🤭


  Berbalik kepada ramai orang mesej saya, tahukah Tuan Puan, ada orang kehidupannya lebih bermasalah daripada saya. Tetapi dia tiada tempat hendak meluahkan perasaan kepada sesiapa. Bila Allah gerakkan dia membaca tulisan saya, dia ingin bertanya dan banyak terbuku di hatinya Alhamdulillah berkongsi dengan saya dia rasa lega. 


Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim


  Sebenarnya Tuan Puan, kehidupan saya baik sahaja selepas semua kejadian sudah terjadi ke atas diri saya. Alhamdulillah walau disakiti dan tersakiti, sekejap tidaklah lama sekalipun untuk pulih itu memang ambil masa juga.

 Syukur Alhamdulillah saya sihat walafiat. Slipped Disc saya sudah sembuh. Selsema pun sudah sembuh. Itu bukan selsema biasa-biasa. Jika ada lagi selsema berlaku, saya sudah tahu apa solusinya. 

   Hanya asma tinggal sedikit saki-baki lagi. Memasak yang simple sebagai tanggungjawab dan lakukan kerja rumah sama sahaja seperti orang lain bila kesihatan mengizinkan. 

  Saya banyak menulis. Saya suka menulis dan sesekali saya melukis. Saya tidak pernah minta sesen duit pun dari sesiapa. Suka laman sosial saya, follow. Tidak suka dialu-alukan unfriend unfollow. Hidup ini simple. Saya pun buat begitu juga. Jangan tak tahu. 😁


 Alhamdulillah, pada 6/7/2021, selesai kerja saya membasuh tiga orang biadap supaya beradab. Seorang lelaki, dua orang perempuan. Sebelum itu pada 5/7/2021, seorang lelaki telah saya basuh juga. 🤭

  Hidup kita ini, jangan biadap (kurang ajar tu kasar sikit bahasanya) dan berlagak tidak tentu arah. Malu nanti kena belasah. Habis semua rahsia diri itu terbongkar. Saya hormat siapa yang hormatkan saya. Itu ajaran Almarhum Abah dan Almarhumah Emak saya.

  Jadi, siapa pun kita itu, mesti jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut. Kau buat, kau dapat imbal balasannya balik semula. Tiada belas kasihan saya kerjakan dengan cara saya. Cara logik di akal tidak bergantung dengan Jin khodam dan syaithon. 

 Pergantungan kepada Jin khodam dan syaithon itu adalah perbuatan menduakan Allah. Bahasa Arab syirik istilahnya. Beramal apa pun jika ada pergantungan kepada selain daripada Allah adalah sia-sia belaka amalan anda.


  Alhamdulillah pada 7/7/2011Selesai sesi Life Coaching 4/2021 kali ke 2 untuk peserta dari Johor. Selesai siapkan RESIT onlineSelesai emailkan kesemuanya. Semuanya online belaka hanya di hujung jariku jua. Gambar tak ada. Syukur Alhamdulillah Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta ini sihat seadanya. 🥰


Jadikan iktibar kisah saya ini. 

  
  Video ni siap semalam 13/7/2021. Ia rangkuman scammer tersohor Malaysia. Ada seorang lagi scammer Motivator Konsultan saya tidak kongsikan di dalam video ni. Artikel akan datang pula saya kongsikan nanti 



PART 1 : MAKLUMAN UGUT, FITNAH DAN PENGANIAYAAN

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, banteras syirik, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, banteras syirik, fahmy adam, coach gila isim, amir shahmi md ali, doktor perawat ilmu tin kosong, scammer
Ini report polis berkaitan 2 scammer, Doktor Perawat, Amir Shahmi Md. Ali dan Coach Fahmy Adam hackers gila isim. Ternyata kedua-duanya gila. Gila harta, gila kuasa, gila pangkat dan gila nama. Teruskan membaca mudahan kalian faham apa maksud saya.


  Saya ditemani suami saya semasa buat report. Terpulanglah apa tanggapan kalian. Saya hanya menjelaskan untuk bersihkan nama saya. Mereka berdua telah fitnah, tohmah dan ajak orang ramai pulau saya melalui group whatsapp.

  Suami saya telah mengharamkan saya berhubung dengan kedua penjahat ini. Saya telah block keduanya since mereka remove dan block saya, tuduh dan fitnah saya macam-macam di dalam whatsapp group dan facebook mereka. 

  Nampak sangat mereka takut kecut perut dengan saya yang bukan-bukan sehingga umpama meroyan, sejak itulah suami saya telah haramkan saya dari berhubung dengan mereka dan saya juga telah putuskan hubungan komunikasi dengan mereka. 

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, banteras syirik, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, banteras syirik, fahmy adam, coach gila isim, amir shahmi md ali, doktor perawat ilmu tin kosong, scammer
Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat ilmu alam ghaib tin kosong sesat lagi menyesatkan ramai. Dayus takutkan isteri. 🤭

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, banteras syirik, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, banteras syirik, fahmy adam, coach gila isim, amir shahmi md ali, doktor perawat ilmu tin kosong, scammer
Fahmy Adam Coach gila isim ilmu alam ghaib tin kosong sesat lagi menyesatkan ramai. Takut isteri. 🤭

  Saya ingat lagi tahu kesemuanya. Mereka berdua ni mengaku bermasalah dengan isteri masing-masing semasa pertemuan di Gunung Ledang. Saya bongkar kesemuanya terus dalam perkongsian saya ini. Padan muka. Buat lagi saya kan? 😎

  Amir Shahmi Md. Ali beritahu kami semua,

Saya hairan kenapa sampai sekarang isteri saya tak pernah cakap sekali pun dia cinta saya". Kah kah kah ini Kelakar. Kau dah ada anak kot. Itu pun tak boleh selesaikankah sendiri. Kenapa perlu saya pula beri punca permasalahannya pada hari itu.

  Lalu saya nasihat mereka semua berkaitan hal rumahtangga. Fahmy Adam beritahu,

Huh, isteri saya susah. Mana mahunya dia mendengar kata". Eh eh. Kata pandai ilmu Metafizik penomboran (istilah Barat ajaran New Age) dan pandai ilmu hikmah. Itu pun saya juga hendak selesaikan? 

  Bermula 15/9/2020, Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam bukan lagi guru saya dan saya bukan lagi murid mereka berdua. Saya sudah tiada hubung kait dengan mereka semua yang biadap kepada pada saya.

  Saya tidak halalkan semua video dan gambar saya yang diambil samada dengan senghaja semasa saya di alam separanormal akibat alam ghaib yang dipetik (seru dan panggil) oleh Amir yang saya sendiri tidak inginkan sewaktu kursus dan sesi rawatan. Saya juga tidak halalkan gambar saya yang diambil secara curi oleh Amir dan telah disebarkan untuk tujuan sebaran fitnah. 

  Jika mereka berdua ni jujur, berani dan ikhlas, mereka tidak akan remove saya dari group berbayar dan block saya di media sosial. Fahmy Adam siap padam semua conversation di Telegram. Takut lah tu. Takut rahsia mereka  terbongkar. Hendak buat press conference pun saya tidak takut. Suami saya pesan, jangan jentik, berperang pun dia sanggup.

 Moga tidak ada yang terjebak dengan scammer seperti mereka berdua ini.

MAKLUMBALAS MANUSIA YANG BERAKAL

  Selepas saya dikeluarkan dari group VIP Ebook Akhir Zaman  atas sebab saya menyeru ahli jangan taksub, jauhi syirik dan jangan menipu, saya terus kongsikan semuanya secara broadcast kepada 500 lebih ahli group.

  Ini antara maklum balas manusia yang berakal.

[9/20, 2:04 AM] +60 13-656 ****: Waalaikumussalam.. Moga dimudahkan sgala urusan puan ya. Slip disc puan ok dah?" Tanya Salah seorang dari ahli group.

 

Aamiin. Terima kasih Tuan. 😊
Alhamdulillah Slipped Disc saya sudah pulih sepenuhnya Dengan Izin Allah. Pendamping saya dari kecil itu telah kembali ke tempat asalnya selepas Amir pasang lagi lagu Majapahit. Tetapi bukan Amir yang berjaya keluarkan. Selepas dia panggil Kakaknya bernama Linda datang, kakaknya itu berada di hadapan saya barulah dampingan saya itu berjaya keluar. Amir tiada ilmu mana pun. Tin kosong sahaja."
Jawab saya.

  Masa ni, malah saya tahu perkara ini adalah perkara mistik dan bukan boleh cerita kepada semua orang. Manalah saya tahu pendamping itu sebenarnya adalah Qarin. Saya jujur sahaja beritahu kisah saya. 


USAH TAKSUB DAN DENGAR SEBELAH PIHAK.


  Saya cerita kejadian yang sudah berlaku. Tuan Suami saya ada saksikan semua ya. Usahlah taksub sangat. Fahamkan cerita. Saya ini mangsa. Usah mudah percaya terpedaya kata Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam scammer tu. 

  Fahamkan cerita baru sibuk hendak suruh saya belajar balik sifat 20. Saya belajar di sekolah pondok dan kitab saya belajar adalah yang sama dengan si Fahmy pengecut dan bongkak tidak boleh menerima teguran itu. Cuma saya menadah kitab itu dalam bahasa Arab. 

  Seumur hidup sayalah, Tauhid silibus Jabatan Agama Islam (JAIS) itulah pegangan saya. 'Aqidatun Naajiin kita saya belajar semasa di pondok. Sehingga ke hari ini, saya amat anti kepada perkara syirik (menduakan Allah), sesat dan khurafat.

  Kalian boleh nilai sendirilah dari perkongsian saya. Ada ka saya berkhodamkan Jin Syaithon seperti Amir Shahmi Md. Ali ilmu bathil tin kosong tu?


KRONOLOGI RINGKAS

  Saya belajar hal ehwal marketing sebelum kejadian ini dengan Fahmy Adam yang merupakan salah seorang  Admin dalam Group VIP Ebook Akhir Zaman dan saya juga Peserta Kursus Perubatan Melayu Nusantara Quantum Sufi Islamik, Amir Shahmi Md. Ali.

  Semasa berkursus ada sesi diminta seru leluhur di alam ghaib dan dibawa ke alam ghaib. Tidak salah meminta bantuan leluhur di alam ghaib kata Amir Shahmi Md. Ali.


AMIR SHAHMI MD. ALI DAN FAHMY ADAM TELAH BERPAKAT. 

  Selepas menyertai Kursus Amir Shahmi Md. Ali, saya jatuh sakit Slipped Disc semula. Sebab pernah sakit pada tahun 2017 dahulu, jadi saya putuskan kali ini buat rawatan Islam pula. Saya ikutlah pendapat Fahmy Adam, dapatkan rawatan dengan Amir Shahmi Md. Ali.

  Semasa sesi rawatan ada dipasang lagu Majapahit. Rupanya Muzik Majapahit itu kaedah petik iaitu memanggil dan menyeru alam ghaib. Jelas sudah ada jin khadam dan syirik. 🤦‍♂


KENAPA MUZIK MAJAPAHIT ITU SYIRIK?

  Kerana Amir Shahmi Md. Ali memasang Muzik Majapahit itu setiap kali sesi rawatan. 
Muzik Majapahit itu adalah memetik, menyeru dan memanggil Jin. Ini perlakuan syirik.

  Cubalah kalian lihat wajah semua penari-penari yang menarikan tarian Majapahit di Indonesia. Wajah mereka sangat garang dan pergerakan mereka semua dikuasai oleh Jin. Apabila dipanggil memanglah semua Jin yang mari merasuk asyik menari masing-masing. 

  Saya pernah baca cerita, Pelakon Maya Karin antara penari yang automatik menari bila Muzik dialunkan. Dia sangat cantikkan? Itulah anugerah Allah kepadanya.

  Berbalik kepada kisah saya,  bila dipasang Muzik Majapahit, maka terpanggillah pendamping yang bermustautin sudah lama dari kecil lagi ke dalam jasad saya ketika itu. Apabila diperdengarkan kepada saya maka saya bersilat dan menarilah jari-jemari saya mengikut rentak alunan Muzik Majapahit itu. Sekarang tidak adalah lagi. Saya sudah berada di alam nyata. Sudah tiada pengaruh alam mistik.

  Kisahnya bermula pada 26/8/2020, Amir mula whatsapp saya lagu Majapahit dan meminta saya menghayati Muzik itu. Amir memasangnya setiap kali sesi rawatan. Sewaktu rawatan, saya dalam keadaan paranormal (separa sedar). Waktu inilah Amir bertanya macam-macam tentang salasilah keturunannya. Antara soalan, rujuk report polis tertera.

   Amir  yang merawat saya, kerap ajak ahli group ke Melaka dan Johor. Dalam group kursus dia ajak semua peserta Kursus juga. Kononnya hendak bermuzakarah. Sebenarnya itulah sesi menjemput Jin dari alam ghaib dia lakukan. Saya ni salah seorang mangsa dia. Sebab itu saya marah sangat pada Fahmy Adam dan Amir Shahmi gila ni.

 Bila saya dapat kesan mereka ini mempergunakan saya yang sakit slipped disc dan ahli group VIP Ebook Akhir Zaman untuk mengetahui Rahsia kerajaan nusantara lama dan perkara ghaib. Mereka berdua goyah. Terus mereka remove saya dari group, block dan mulakan kerja fitnah dan tohmah saya.

  Sudah Amir petik, seru alam ghaib memanglah yang dari alam ghaib yang muncul. Alhamdulillah yang mendamping saya sedari kecil keluar. Mereka berdua itu menuduh saya sesat walhalnya maaf cakap, Amir dan Fahmy Adamlah yang semakin sesat lagi menyesatkan orang ramai.

 Logikkah saya minta Amir bertanggungjawab supaya tutup balik apa yang Amir sudah petik, seru dan panggil, dituduh, difitnah dan ditohmahnya saya ni  sebagai sesat dan Bipolar disorder mood? Sebenarnya Amir takut dan tidak ada ilmu berkaitan alam ghaib. Memang sungguh kurang ajar Amir dan Fahmy ini.


BERADAB DALAM PENULISAN.

  Saya train jaga adab kepada semua peserta program coaching saya dan saya setuju di laman sosial mesti beradab dalam penulisan.

  Saya jika orang biadap, aniaya saya dan buat perangai kurang ajar kepada saya, saya marah direct sahaja. Memang saya maki terus sahaja. Saya memang tidak suka mencarut. Almarhumah emak saya tidak ajar saya mencarut. Perli sinis siapa yang biadap tu normally direct terus. Bagi emoji begini 🙄😒😡💩🐷🐽🐖🐗🐽 cukuplah. 😆

  Tak kiralah dia Motivator tersohor Malaysia ke, dia resign awal government umur 30 tahun ke, Sifu ke atau doktor perawat ke. Lagi-lagi kalau scammer. Kalau dah biadap, aniaya dan fitnah buat perangai dengan saya, saya memang kata bodoh dan pengecut sahaja. Saya tak bagi muka punya. Siap saya bongkar semua penipuan dan kejahatan kesemua mereka lakukan.

  Orang hormat kita, kita hormat orang. Orang biadap takkan kita diamkan sahajakan? But politely mannerlah kan. Lagipun buat apalah nak malukan diri sendiri maki hamun di SocMed? Berdosa. Malulah. 🙈

  Setakat sebut bodoh tu apa ada hal? Almarhum Tan Sri P. Ramlee dan Ustaz Azhar Idrus pun sebut bodoh juga. Dah memang bodoh nak buat bagaimana? Mengaku sahajalahkan?😄😅

  Contohnya macam ni. Done second step. Bongkar dan bantah scammer halus lagi licik dalam Atomy 

   Contoh lagi kisah yang sedang kalian baca ni lah. Ada saya mencarut? Tak ada pun. Saya perlekeh Dan mencerca sahaja kejahatan mereka ni semua. Peduli apa saya. Gila kau hampir hilang nyawa kau senyap sahaja? 

  Halamak. Kalau dah asalnya Blogger. Mesti tulis panjang gila. 😌


AMIR SHAHMI MD. ALI DOKTOR PERAWAT SCAMMER.

   Baiklah. Mari sambung kisah saya hampir nyaris hilang nyawa. Amir Shahmi Md. Ali ni, Doktor Perawat, guru silat dan pengasas Akademi Nur Sufi mengajar ilmu yang bathil

   Ada yang tanya saya lagi,

Amir Shahmi Md Ali (Ahli MOFA, Guru silat, pemilik Akademi Nur Sufi, Doktor Poliklinik Zainee) dan Fahmy Adam dah buat apa?

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Doktor Perawat Amir Shahmi ilmu tin kosong ajaran sesat gila isim, Fahmy Adam Coach gila isim
Suami saya arahkan block Mamat gila ni. Polis pun minta saya jauhi Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat tin kosong ni.

   Begini kisahnya. Amir Shahmi bin Mohd Ali gila isim ni beroperasi di Poliklinik Zainee. Boleh google cari. Serbu dan bagi penyepak kepada dia bagi pihak saya ya. Saya sudah banyak kali sepak dia dah cara senyap. 🤭

  Saya pernah berkursus dengan Amir Shahmi bin Mohd Ali ni, tajuk kursus, 'Kursus Perubatan Islam Nusantara Quantum Sufi Islamik'. Pergh! Nama Kursus sikit punyalah gempak? 

  Dia pernah beritahu kepada saya, nama Kursus tu belasah bagi je nama apa. Biar nampak gah. 
Tidak salah meminta tolong leluhur (makhluk ghaib). Ini antara ajarannya dalam Kursus.

  Selepas berkursus dengan Amir Shahmi bin Mohd Ali ni sakit slipped disc saya berulang semula dan Fahmy Adam rekmen dalam group Ebook Akhir Zaman minta saya dapatkan rawatan dengam Amir Shahmi bin Mohd Ali ni pada bulan 8 tahun 2020.

  Saya tak adalah hendak ke doktor lagi sebab masa sakit pada tahun 2017 tu, saya sudah ke Hospital dan berjumpa Doktor pakar Ortopedik HKL yang mengesahkan saya ni Slipped Disc. Saya menerima rawatan fisioterapi di HKL tetapi sakit tidak juga sembuh. 

 Alhamdulillah akhirnya saya self healing (pulih sendiri). Dengan izin Allah, bulan 11 saya sembuh. Kali ini kononnya hendak dirawat secara Islamlah pula. Atas rekmen Fahmy Adam, saya pun dapatkan rawatan dari Mamat bernama Amir Shahmi bin Mohd Ali ni. 

  Semasa sesi rawatan memang Amir Shahmi bin Mohd Ali pasang muzik Majapahit. Muzik ni Tuan, Puan, Cik, Encik Dato' dan Datin semua, adalah Muzik menyeru dan memanggil alam ghaib disebut juga alam kayangan. Ala, macam muzik tarian kuda kepang dan ulik mayang tu lah. 

   Amir Shahmi bin Mohd Ali ni selalu share  muzik Majapahit personally kepada saya. Hendak korek rahsia Majapahit sebenarnya.


MULAKAN PEMBONGKARAN 

  Kisah ini saya sudah tulis di Social Media saya sebenarnya. Rujuk kisahnya DI SINI ya. Saya akan salin semula kesemuanya ke dalam Blog ini sedikit demi sedikit. Akan saya videokan juga. 

  Mungkin ada yang tidak percaya atau anggap saya Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta ni merepek. Saya berusaha membersihkan kembali nama saya yang telah difitnah. Ianya tak akan pernah selesai selagimana mereka tidak padam posting fitnah mereka di media sosial dan dalam group facebook, telegram dan group whatsapp. InShaaAllah compile kan ke dalam ebook pula selepas ini. 

  Semoga semua followers saya ambil iktibar dari apa telah terjadi pada saya dan saya amat berharap kalian jauhilah perkara syirik. Sebab syirik merbahayakan minda dan jiwa. Berlaku pada saya hingga hampir hilang nyawa saya.

 Selepas itu saya ada kongsikan pula DI SINI. Banyak gila pautannya. Sebab itulah saya suka menulis dalam Blog. Boleh menulis banyak sekaligus. Rajin saya muatkan ke dalam Blog ini perlahan-lahan ya. Ini penjelasan saya.

   Mohon bertenang kisah ini agak mistik. Tujuan saya agar anda semua jauhi syirik dan apa jua berkaitan syiah. Syirik merbahaya dan pernah hampir meragut nyawa saya. Syiah pula pemahaman bukan Ahlus Sunnah Wal Jama'ah. 


AMIR SHAHMI BIN MOHD ALI DAN FAHMY ADAM BUAT APA?

  Apa Amir Shahmi bin Mohd Ali Dan Fahmy Adam sudah buat kepada saya hingga saya marah sungguh dengan mereka kan? Ini kisahnya.
 
1) Amir telah aniaya, fitnah, tohmah dan mengaibkan saya.

2) Amir merawat dengan cara petik (panggil dan seru) Katanya leluhur di alam ghaib. 

Tidak salah meminta bantuan dari leluhur. Tidak syirik" katanya.

  Kalian fikir sendirilah. Bolehkah kita minta bantuan selain dari Allah sehingga mengkucar-kacirkan kita? Sedangkan kita sepatutnya minta bantuan hanya dari Allah S.W.T. 

3) Amir ni bukan sahaja Guru dan perawat gila merepek tetapi telah menuduh minda saya ni  rosak. Tuduh pula saya ni Bipolar dan ajak orang ramai pulau saya pula. 

4) Walhalnya Amir takut saya bongkarkan rahsia dia dan isterinya dan ahsia dia mengajar ilmu bathil. Walhalnya juga dia ni tidak tahu pun kaedah merawat sakit slipped disc saya. Sudahlah tu, biadapnya dia buat posting di Facebooknya pula beritahu awam saya ni Bipolar. Memang kurang ajar! 🙄

5) Amir BIADAP! Kerana dia telah memperalatkan saya yang sedang sakit kronik Slipped Disc waktu itu untuk mencuri tahu rahsia keturunan dan susur galur dia. 

6) Amir guna kaedah keji, pasang muzik Majapahit (seru alam ghaib) untuk korek rahsia kisah dan sejarah kuno zaman purbakala lama sewaktu merawat sakit Slipped Disc saya. 

  Sudahlah BIADAP‼️ Ambil gambar curi saya sedang berjalan dengan Tuan Suami saya dan ambil video curi sewaktu berkursus‼️ Saya minta padam dan buang dia buat bodoh. Memang dia ni berniat jahat dari awal lagi sebenarnya terhadap saya.

7) Amir hanya tahu petik (panggil dan seru) melalui lagu Majapahit yang dia whatsapp secara peribadi kepada saya tetapi dia hanyalah TIN KOSONG kerana tidak berani menutup balik hingga selesai. Saya ni hampir hilang nyawa! bersusah-payah saya dan suami saya selesaikan sendirian.


Antara soalan semasa rawatan, 
Betul ke Puteri Gunung Ledang cintakan Hang Tuah?" Rujuk report polis di bawah ni.

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim
Sila zoom out untuk bacaan yang jelas.


  Semua soalan ni diajukan di hadapan Tuan Suami saya. Dan saya masih ingat semua soalan diajukannya itu sehingga ke hari ini. Gila rasanya dia ni? Saya sakit kronik Slipped Disc yang amat, ditanya soalan tiada kaitan langsung dengan penyakit saya. Suami saya pun naik hairan. Tapi awalnya memang kami tidak tahu taktik keji si tin kosong ni sebenarnya hendak mencuri rahsia sahaja. 

  Sebab itu saya viralkan Amir Shahmi Md. Ali ilmu tin kosong ni PENCURI.

8) Amir Shahmi bin Mohd Ali memang BIADAP sebab soalan ditanya tiada kaitan langsung dengan saya yang sedang sakit kuat Slipped DiscAmir Shahmi Md. Ali,  Guru Doktor Perawat gilapencuri rahsia kerajaan yang sudah lama runtuh dengan caranya yang KEJI‼️ 

9) Amir Shahmi bin Mohd Ali sudah buat saya ni hampir hilang nyawa kerana muzik digunakan telah buatkan saya ni berada di alam paranormal selama saya dirawatnya sehingga hampir 2 bulan lamanya. SUNGGUH BIADAP‼️

10) Semasa di Gunung Ledang, mereka semua tu kononnya hendak bermuzakarah, saya pergi ke sana untuk meneruskan sesi rawatan sebenarnya tapi bila dijemput oleh Amir Shahmi bin Mohd Ali saya Dan suami pun joinlah sekali. Anak saya yang bersekolah Tahfiz pun ada menjadi saksi. 

  Manalah saya ni ada ilmu tahu kejadian masa akan datang pada masa tu. Selepas saya sedar dari pengsan (kembali ke alam nyata), sebentar sahaja. Selepas tu saya dalam keadaan sedar tidak sedar lagi. 

  Amir tanya saya lagi sambil melihat handphonenya.

  1. Jambatan emas tu di mana?
  2. Apa yang ada di Gunung Ledang tu?
  3. Bila Kerajaan Majapahit bermula? 
Gambar bukti pertemuan di Gunung Ledang. Gambar banyak. Ada masa saya upload lagi.

11) Amir gunakan kursus dan title Doktor Perawat dia tu untuk korek rahsia Kerajaan Majapahit dan rahsia susur galur keturunan dia melalui peserta dan pesakit dia. Saya ni antara mangsa dia.

12) Amir ajar peserta semasa kursus perubatan, tidak salah meminta bantuan dari leluhur dan tidak syirik dan Solat cukup dengan berselawat.

13) Saya sudah pun buat report polis kerana Amir telah fitnah, aib tuduh saya. Saya juga tidak takut membongkarkan cara dan kaedah rawatan syirik Amir ni kepada jabatan agama jika dipanggil. 

14) Begitu juga dengan Fahmy Adam yang telah ugut saya, tuduh saya sesat, tuduh saya Jin Siti jenar dan menuduh saya Wahabi sedangkan saya ini berpegang kepada Al-Quran, Hadith, Ijmak Ulamak dan sunnah Nabi. Sangat kurang ajar!

15) Amir Shahmi Md. Ali, Guru, Doktor Perawat dan Guru Silat yang tidak beradab, SCAMMER telah berpakat dengan Fahmy Adam yang gila isim jual dadah (ganja) dan garam Syiah telah menganiaya dan menjatuh kredibiliti dan mengaibkan saya.

16) Mereka juga curi rahsia keturunan ahli-ahli group WhatsApp VIP ebook akhir zaman yang merepek tidak berilmiah. (Sekarang group itu atas nama VVIP Panji Akhir Zaman di Telegram). 

17) Ebook Akhir Zaman bukan Fahmy Adam yang tulis tetapi dia mengaku di dalam group dan Facebook dia, dia yang tulis. Duit berkepuk rupanya selama ini hasil penipuan rupanya. 😳


TUDUHAN TAUHID 3 SERANGKAI


Tauhid
1) Rububiyyah.
2) Uluhiyyah
3) Asmak Was sifat
Ini sudah lama ada dalam silibus sekolah. Kamu bijak kamu buat silibus tengok? Buatlah. Kondem silibus JAIS. Memang itulah pecahannya saya belajar dalam Silibus Sekolah Rendah pun. 

Apa masalah entah mereka ni? Dah tu hendak fitnah Ustaz Ustazah semua tidak betulkah? Gila isim dan taksub sungguh mereka ni. Kalian dapat ijazah dari siapa dan bersanad sangatlah tu aqidah terpesong taksub pada metafizik penomboran dan ibu duit? HEBAT SANGATKAH kamu sehinggakan Atomy Gerakan Missionary Kristian pun kamu sapu masuk demi kerana duit sudah tidak kenal dan tahu halal, haram Dan syubahah? [SUMBER ASAL]

   Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEta ni, belajar kitab Hidayatuss Salikin juga tetapi dalam bahasa Arab di Pondok dahulu. Tok Guru saya masa di Pondok dahulu ada juga yang kasyaf tapi tidak adalah pula saya ni hendak berlagak dan mempersendakan fahaman orang lain. 

    Inilah dianya Fahmy Adam gila isim yang ramai follow.  Taksub benar beliau dengan fahaman tertentu sampai menuduh orang lain sesat dan wahabi. Ahli group dan followers digula-gulakan dia dengan ilmu ebook akhir zaman yang mengarut tu. Kemudian dia salahkan KPM pula. LOL. 🤭
 
  At the end of year 2020, Fahmy  berkompromi terus dengan Gerakan Missionary Kristian (GMK) melalui Bisnes MLM Atomy bersama Mentornya Tengku Asmadi (DTA). Dahsyatnya GMK, pemikiran mereka yang hebat-hebat benar-benar sudah dikuasai hinggakan haq dan bathil pun tidak dapat mereka nilaikan lagi. 

   Sebab itu usah mudah menghukum orang syirik, sesat, wahabi, freemason, yahudi, iluminati dan dajjal bagai... Sekarang? Yang asyik sebut macam itulah telah terjerebak terus ke dalam Gerakan Missionary Kristian taksub terus tidak sedarkan diri. 😢


Nai Gat Chau Nazeman PENGAMPU

Nama dia ni panjang gila. Nama Salasiah keturunan dia khabarnya. Berlagak dan taksub! 😏

Tahu kenapa saya tulis hal mamat ni? Ada ahli group Coach gila isim, Fahmy Adam whatsapp saya, (lelaki pun kuat mengumpat mengadu-domba) beritahu saya, si gila isim keturunan, Nai Gat Chau Nazeman ni meroyan share screenshot teguran saya ke dalam group merepek VVIP Panji Akhir Zaman, Fahmy Adam di Telegram dia tu. Bijak. Patutlah ramai ahli group dia subscribe channel saya. Marketing free nampak? Alhamdulillah. 🤭

Maaflah ya. Jika orang tu tidak gila, dia hanya meroyan meradang dan marah panas baran dengan saya sahaja. Dia tak share glamourkan saya menegur sikap dia ke group yang saya tidak ada kena mengena. Ini pun contoh gila isim juga. Meroyan tidak ketentuan hala. 🤣

    [SUMBER] Si Nai Gat Chau Nazeman kaki ampu Fahmy Adam dan taksub keturunan. Tidak beradab, kuat meroyan Dan panas baran bila ditegur usah asyik taksub. Mudah benar semua hal keturunan di biarkan selongkar ke dalam group. Spy ramai dalam tu. Orang hendak mencuri rahsia pun dibiarkan sahaja. Eh, salasilah keturunan bukan sewajarnya dikongsi kepada awam tahu?
 
  Bermegah dengan keturunan lagilah Allah tidak suka. Saya sudah menegur dia meroyan marah maki-hamun saya. Lepastu screenshot bawa masuk ke dalam group Fahmy di Telegram dia meroyan. Lantak hanglah labu sayong. Dia tidak tahu Fahmy Adam mengutuk mengumpat dia semasa di Gunung Ledang pada 6/9/2020. Diberitahu, memaki-hamun saya pula. Sejenis gila isim juga ni. Gila taksub pada keturunan. 🤦

  Bab aqidah kena jelas. Tetapi Fahmy Adam ni, dia berkompromi dengan syirik dan syiah tidak mengapa. Dasar gila isim. Garam Syiah dan ganja cannabis semua dia belasah jual dalam group. Lihat? Siapa yang takut dan mula mengugut? Saksi dalam group tu ramai. 
  
  Saya langsung tidak takut. Malahan selepas saya dikeluarkan, seorang silent reader WhatsApp saya menyatakan tidak patut Fahmy keluarkan saya dari group berbayar itu. 
 
 Belum saya dedahkan conversation personal betapa tidak beradab dan takutnya dia dengan saya lagi. Pengecut penakut sungguh bila ditegur jauhi syirik dan perkara berkaitan Islam terus meroyan ugut, fitnah, tohmah dan ajak orang ramai pulau saya. Tapi hanya berani di WhatsApp, Facebook dan Telegam sahajalah. 
  
  Di Gunung Ledang pada 6/9/2020 haritu, berhadapan dengan saya serupa tikus pengecut! Diri dia pun saya buang entah apa di bahu dan di kepalanya. Suami dan anak lelaki saya menjadi saksi. Sudahlah keris di tangan dia tu pun tanya saya

Boleh saya simpan keris ni?". Lelaki apa ini semua tanya saya seorang perempuan? 🤦🥴

 Ijazah apa benda entah sanggup berkompromi dengan syiah dan perbuatan syirik? Ijazah hebat sangatlah tu sampai sanggup berkompromi dengan Gerakan Missionary Kristian melalui Bisnes MLM Atomy? 🙄

  Dasar kuat temberang followers. Itupun ramai followers masih taksub lagi. Buta mata hati sudah kesemuanya akibat TAKSUB! 🤦‍♂

   Dalam group VIP Ebook Akhir Zaman tu, tidak pernah langsung saya share berkaitan tauhid 3 serangkai seperti ditohmahkan. Fahmy Adam. Tetapi dia siap ugut saya lagi PDRM pantau. Saya ni, tahu pun tidak apa itu Tauhid 3 serangkai. Jahilnya Mamat bernama Fahmy Adam buta mata hati termakan hasutan Doktor Perawat Tin Kosong Amir Shahmi Md. Ali. 

  Tauhid yang saya belajar 6 di SRA silibus JAIS dan Aqidah Ahluss Sunnah Wal Jama'ah itulah yang selama ini Puteri Nur Cahaya ni berpegang. 


   Walhalnya, Fahmy Adam kenal saya sudah lama. Kami di bawah satu majikan yang sama cuma berlainan jabatan. 2020 tu, boleh pula dia berpakat  dengan Amir Shahmi Md. Ali menganiaya saya. Dua jantan dayus, pondan dan bachul sungguh mereka semua ni melawan saya seorang perempuan yang sakit kronik Slipped Disc semasa itu. 

  Ugut saya konon? Akhirnya nama dia saya report PDRM pada 17/9/2019. 26/2/2021 saya email laporan kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan. 🤭



BERHATI-HATI MEMILIH GURU

[SUMBER] Nai Gat Chau Nazeman ni memang kuat mengampu. Guru, kalau tidak beradab. Memang wajar tolak terus. Saya tidak akan follow ajarannya sampai bila-bila. Ilmunya pun saya buang terus. Hendak murid sahaja beradab. Tapi Guru sendiri biadap. Adaku kisah Guru seperti Fahmy Adam tu? Kaya-raya pun hasil menipu buat apa? 😄

Saya seru jauhi syirik pun takut? Kompromi dengan Syiah tak apa? Takut, fitnah dan tohmahannya tu yang bukan-bukan. Apa benda yang followers Fahmy Adam ni  taksub kepada Fahmy ni sangat entahlah? 🤷🏻‍♂️🤭

Saya Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan JAWI, MAIWP. Resign akibat kronik Slipped Disc. Gambar ni nak bagitau, sebaliknya dia sendiri yang mempersenda alim ulamak, menuduh sesat, wahabi, freemason dan iluminati kepada ramai tokoh agamawan. 

Sebab itu saya kata, usah mudah menghukum. Allah lebih mengetahui segalanya. Saya seru ahli group Ebook merapu ni jauhi syirik je pun. Terus dikick, diugut, difitnah, ditohmah dan diminta ahli group pulaunya saya ni ha. Taksub dan takut yang bukan-bukan. Lot Of Laugh sangat. 😄


SILENT READER BERADAB DAN PEKA.


Tuan Saifudin Bahar, ahli group. Silent reader. Orang pertama yang prihatin saya diremove dari group berbayar VIP Ebook Akhir Zaman, Coach Gila isim, Fahmy Adam. [SUMBER].

Tuan Saifudin Bahar, manusia pertama yang prihatin saya di remove dari group VIP Ebook Akhir Zaman, Coach gila isim, Fahmy Adam. Sebelum ni saya tak pernah pun tahu ada perbezaan rupanya bab Tauhid ni. Beliau yang prihatin inilah beri pencerahan kepada saya. Syukur Alhamdulillah. [SUMBER].

Betul kata Tuan Saifudin Bahar ni. Kita dah beli ebook. Dah bayar. Fahmy Adam sekejap tutup ruang chat dah kenapa kalau tidak mahu beri kebebasan bersuara kan? Ebook pun si Khalid Yahya punya mengaku dia punya. Sudahlah Ebook pun tin kosong. Tiada ilmiah langsung  Entah apa entahlah perangai mereka ni pelik? 🥴 [SUMBER].

Seriously saya tidak sangka beliau silent reader dan amat prihatin kepada saya yang telah dianiaya oleh si sewel Fahmy Adam dan Amir Shahmi Md Ali tu. I is terharu. [SUMBER].

See? Beliau beritahu saya, mereka. Jantan-jantan tu mengata saya. Saya dulu kurang prihatin kepada pendapat ahli yang lain. Kononnya hanya hendak dengar kata-kata dan input dari Guru sahaja. Hormat Gurulah sangat. Rupanya? Guru-guru itulah yang berpakat menjatuhkan, menganiaya dan mengaibkan aku! Kurang ajar! Sebab tu kita di dalam apa jua pun, Biarlah bersederhana. Jangan taksub. 😎 [SUMBER].

Lihat. Beliau pun bijak dan berakal dari si Fahmy Adam yang otaknya sempit. Diseru jauhi syirik terus meroyan. 😎

Sebab itulah saya selalu berpesan, jaga adab, jangan taksub, jauhi syirik, jangan menipu dan jangan mencarut.
 Keterangan ringkas bergambar Fahmy Adam start meroyan dalam group, SINI, SINI dan SINI [SUMBER].


  Nanti ada masa saya share Fahmy Ad meroyan dalam whatsapp personalnya selepas saya tanya kenapa takut sangat saya ajak ahli group jauhi syirik sampai remove saya dari semua group VIP termasuk group Telegram. 

  Hanya sebab termakan hasutan Amir Shahmi Md Ali dia telah meroyan sedemikian rupa. Mungkin gila isim rasanya. Ya lah asyik sebut di facebooknya orang tu orang ni freemason, iluminati dan dajjal wahabi. Lepastu tuduh saya pula tu. Dia sahaja yang hebatkan? 

2021 saya jumpa akhirnya kenapa Fahmy Adam meroyan berkaitan Freemason Dan Iluminati ni. Betullah ada Menteri penganut Freemason, kepercayaan Iluminati tapi usahlah taksub menakutkan orang ramai melampau-lampau melebihi dari menjaga aqidah bertaut dengan perkara syirik. 


SIAPA SYEIKH SITIJENAR?

  Ini salasilah Syekh SitiJenar. Beliau Waliyullah yang dihina oleh bekas guru saya, Amir Shahmi Md. Ali dan Fahmy Adam. Mereka berdua ini biadap kerana menuduh, fitnah dan tohmah diri saya dan Waliyullah ini macam-macam. 

  Sejak mereka berdua mula aniaya, menuduh, fitnah dan tohmah saya, Tuan Suami mengharamkan saya dari berhubung dengan kedua mereka. Maka mereka bukan lagi Guru saya dan saya putuskan saya bukanlah murid mereka. Guru beradab kita julang. Guru biadap tidak perlu dipandang. Semua ilmu mereka sudah saya lupuskan dari ingatan.

   Cuba kalian letak diri kalian ditempat saya, jika Datok nenek Moyang atau Ibu Bapa kalian dihina, disindir, disinis dan dituduh sesat, wahabi dan Jin. Sedangkan awam mengetahui Datok nenek Moyang atau Ibu Bapa kalian itu bagaimana perilaku mereka semasa hidup rajin kuat beribadah. Kalian akan senyap serupa pengecutkah? Walau pun Datok Nenek Moyang sudah tiada, kedua jantan jahat ni tidak berhak langsung menghina mereka semua. 


GILA ISIM MEROYAN BILA DIAJAK ORANG JAUHI SYIRIK

   Pada 15/9/2020, saya telah menyeru, ajak ahli group VIP Ebook Akhir Zaman menjauhi perkara syirik. Saya telah dikeluarkan dari semua group Fahmy Adam. Saya diugut, dituduh, difitnah, ditohmah sebagai sesat, wahabi, Jin Siti Jenar  dan dikeluarkan dari group dan Fahmy Block Facebook saya. Dia takut sebenarnya guys. Sejenis kuat meroyan rupanya bila diminta jauhi syirik. 🤭😌

  LOGIKKAH saya minta Fahmy dan ahli group menjauhi syirik tapi dituduhnya saya ni sesat siap ugut saya ini?

  LOGIKKAH saya seru jauhi syirik dituduh sebagai sesat dan Bipolar disorder mood?

  Sebab itu saya kata Amir dan Fahmy Adam berdua ni aniaya dan fitnah saya hidup-hidup.


BERANI KERANA BENAR TIDAK SALAH BANTERAS AMALAN SYIRIK.

  Fikir-fikirlah kenapa saya begitu berani banteras perkara syirik? Kenapa polis sendiri minta saya jauhkan diri dari mereka berdua? Saya sihat molek je ha. Solat mengaji memasak semua saya buat. Yang mengaku Doktor, Amir Shahmi Md. Ali dan yang mengaku Coach, Fahmy Adam yang gila isim. Mereka yang takut dan kecut perut dengan saya. Saya ni perempuan. Mereka berdua jantan. Takut pula dengan saya. Kelakar yang amat. 🤭

  Asalnya di dalam group itu buka sesi perbincangan sebaliknya menuduh saya yang bukan-bukan. Taksubnya amat berlampauan.

  Elok orang tidak tahu, sudah jadi semua tahu apa itu Tauhid 3 serangkai.


📣 BANTERAS SYIRIK 📣

وَمَا خَلَقْتُ الْجِنَّ وَالْإِنْس إِلَّا لِيَعْبُدُونِ

Bermaksud,

Dan tidaklah Aku menciptakan jin dan manusia melainkan untuk beribadah kepada-Ku (saja)” Adz-Dzaariyaat: 56.

   Hah, mana ada ayat Allah ini suruh taksub dan bersekutu dengan perkara syirikkan? Beribadah hanya kepada Allah sahaja. Fahmy Adam punyalah takut dengan Freemason, Iluminati dan Dajjal. Tabiat menuduh saya ni sesat, wahabi dan jin Syeikh SitiJenar. Syirik dan Syiah dia kompromi? Ramai pula tu pentaksubiyyahnya. Golongan professional pula tu. LOL. 🤭🙄


APA ITU TAUHID 3 SERANGKAI?

  Sebenarnya, Tauhid 3 yang dibawa oleh Syeikh Siti Jenar itu lebih kepada untuk membanteras Syirik. Sifat 20 nya tetap sama cuma dibahagikan kepada 3 sahaja. 

  Kerana pada zaman itu banyak perkara khurafat dan syirik berlaku. Syirik ini yang melibatkan aqidah. Malangnya Syeikh Siti Jenar dituduh sesat oleh ramai. Di tuduh saya ni sesat dan Wahabi pula oleh dua orang gila isim itu.

  Saya telah difitnah oleh Guru-Guru saya sendiri. Mereka siap provoke ahli group VIP Ebook Akhir Zaman dan group Kursus, jangan layan saya dan kalau boleh block sahaja. Pulau sayalah tu. Sangat sengal dan biadap sungguh mereka berdua itu. 

  Walhal Ebook Fahmy semua saya bayar. Kursus dan rawatan dengan si Amir Shahmi Md. Ali pun saya bayar. Tiada yang percuma pun tau. Sesen pun tidak dipulangkan. Oleh sebab mereka telah menganiaya saya, saya haramkan setiap sen duit saya beli Ebook dari Fahmy Adam atas apa telah diugut dan difitnahkan. Semua screenshot dan feedback ahli yang baik saya simpan sebagai bukti.


PENAFIAN!

  Saya tidak menyebarkan Tauhid 3 serangkai kepada awam. Semasa saya di alam separanormal sebab perkara syirik yang dilakukan oleh Amir Shahmi Md Ali di dalam group Rahsia Nusantara yang diwujudkan oleh Fahmy Adam yang saya juga dilantik sebagai admin, ada saya kongsikan tetapi saya tidak tahu langsung pun itu adalah Tauhid 3 Serangkai. Kenapa Amir dan Fahmy Adam tidak menegur saya terus pada masa itu? Suami saya pun berada di dalam group itu apa?

  Dari zaman sekolah Rendah Agama lagi sudah saya dan ramai lagi tahu berkaitan pembahagian Tauhid ni. Silibusnya ada di dalam Kitab Zaadul Muta'allim keluarkan Jabatan Agama Islam Selangor. Jadi apa masalahnya? Taksub benar dengan kepercayaan sendiri, habis ramai orang termasuk saya ni dituduhnya sesat dan wahabi. Ajer gila isim Fahmy Adam ni.

  Inilah mainan perangkap jahat mereka berdua sebenarnya mahu menganiaya saya. Sehinggakan ada ahli group VIP Ebook Akhir Zaman yang mengarut itu whatsapp saya beritahu Fahmy Adam sendiri yang share ke dalam group Ebook Akhir Zaman itu berkenaan Tauhid 3 serangkai. Hah! Gila ke apa dia ni? Tuduh saya sesat, wahabi, bipolar dan Jin Siti Jenar, tetapi dia punya gila isim tu tergamak pula fitnah saya kongsikan ke dalam group apa itu Tauhid 3 serangkai? 🤦

  Amir sendiri merepek merapu fitnah dan tuduh saya Bipolar Disorder Mood. Beginikah orang yang hendak kalian (ahli Ebook Akhir Zaman) semua ikut? Kalian ini tidak berfikirankah bila mana diajak jauhi syirik terus diremove sebenarnya mereka itu takut? Takut saya ni akan bongkarkan cerita mereka, lantas ditohmah dan difitnahnya saya.


INGAT FAHMH ADAM DAN AMIR SHAHMI MD. ALI!!!

  1. Sekali lagi saya pesan, Jika mereka jujur, berani dan ikhlas, mereka tak akan remove saya dari group berbayar dan block saya di media sosial. 
  2. Sebenarnya mereka takut. Takut rahsia kejahatan komplot mereka berdua terbongkar
  3. Takut saya ini melebihi dan mengatasi mereka.
  4. Hendak buat press conference  pun saya tidak takut. Suami saya pesan, jangan jentik, berperang pun dia sanggup.

 Keterangan bergambar akan saya upload sedikit demi sedikit. Usah dengar cakap orang yang tidak jadi mangsa. Semua anda nanti akan menjadi gila. Jangan nanti masing-masing ketulahan pula. Hidup berantakan tidak ketentuan hala. 


 Usah jadi seperti Tun Puteri Mahsuri difitnah bermukah akhirnya seluruh negeri bermasalah hingga 7 keturunan akibat kecewa cakapnya rayuannya tidak didengar. Saya tidak mahu menyumpah-seranah. Tetapi saya percaya, doa orang teraniaya selalunya maqbul.



GURU MURSYID TIDAK PERLU DICARI.

  1. Guru mursyid akan datang sendiri bila sampai masanya satu hari nanti. Samada melalui makluman atau dijumpai sendiri. Jadi sebelum bertemu Guru Mursyid, belajarlah dengan sesiapa sahaja. Tapis ambil yang baik sahaja. BUANG syirik, sesat, khurafat dan menipu. 
  2. Jika ada yang merepek seperti Fahmy Adam asyik sebut cari Guru Mursyid atau berbangga dengan Gurunya yang ada, ketahuilah orang itu samada dia masih belum cukup ilmu atau dia itu gila isim seperti Fahmy Adam atau dia tiada pengalaman dan kurang pengalaman kehidupan. 😣
  3. Guru Mursyid hanya yang bertuah sahaja akan dapat. Kebanyakan guru, ajaran ilmu bathil banyak dari yang haq. Berhati-hatilah memilih Guru.

Kawan saya Kak D pernah whatsapp saya ini. Saya teringat perbuatan mereka berdua tuFahmy Adam Mentee (anak didik) Dr. Tengku Asmadi (DTA), pernah fitnah saya tahun 2020. DTA sebagai Mentor bukan tidak tahu. Sudah tahu. Saya sudah beritahu kepada dia tapi tidak dinasihatkan pun Mentee dia ni. Macam sesuatu sahaja kedua mereka ini. 

  Saya orang teraniaya. Bukan hendak mengungkit atau tidak redha atas apa yang berlaku. Cumanya kisah saya ni, biarlah orang hendak kata apa pun. Saya tidak malu mendedahkan kepada awam supaya semua orang ambil iktibar 'JAUHI SYIRIK dan 'JAGALAH AQIDAH'. 

  Syirik itu membahayakan nyawa dan boleh buat terpesong aqidah. Rujuk SINI PEMBONGKARAN awal saya sudah bermula sekian lama sudah. Kini saya Blogkan pula.


SUDAH LAMA SAYA BONGKARKAN HAL SCAMMER.

Kenal saya pun tidak. Beginilah segelintir orang Melayu di akhir zaman ini.

Dia tidak tahu sudah lama saya bongkarkan hal scammer  ni. Dia tanya pula "Ye ke Kak Dr tu scammer?" Sudahlah tidak beri salam. Terjah macam tu pula. Adab tak ada langsung. Saya block terus segelintir budak-budak begini. 🤦😌

Malas saya melayan.
  1. Ye ke?
  2. Oh ye ke?
  3. Ye ke...

Ini jenis soalan tiada ADAB.

 Pertama kali saya up ke Blog ni mestilah berkaitan Aqidah bukan perkara mainan ianya ada kaitan dengan saya hampir mati nyaris hilang nyawa. Baca jangan malas. 

 Sebab saya sudah lama Freelance Blogger. Memang ramai mesej saya tanya macam-macam jadi saya tulis Artikel ini Aku semakin seram nak suntik vaksin dan Adakah wabak covid 19 ini benar?

Akhirnya dalam Artikel ni saya ada kongsikan detoxsin dan pendapat peribadi saya tentang vaksin. 

Ulangkali saya nyatakan saya bukan anti vaksin dan bukan pro vaksin. Saya lulusan Sains Serta Pendidikan (Pengajian) Islam, UTMSpace dan Mantan Pegawai Perkhidmatan Pendidikan Jabatan Agama Islam Wilayah Persekutuan (JAWI) beb. 

Tahu halal haram. Tahu dosa pahala. Sangat anti penipuan (scammer), syirik,  kesesatan dan  anti keTAKSUBan. Setiap masalah ada solusinya. Allah jaga kita dari bala wabak bencana buatan manusia ni.



PART 2 : SOALAN MISTIK (ALAM PARANORMAL) LAGI. [SUMBER ASAL]


Jadikan iktibar kisah benar saya ini. 


SOALAN 

Ita, kalau...ini kalau aje, kalau ita tak dpt balik ke alam dunia sblh sini..

Agak2 ita kat sana akn lupa org sini?" Tanya Kak D tadi. 


Saya tak marah dengan soalan ini. Saya hanya JAWAB begini 👇🏻🤭


Ish akak ni. 🤣


Saya dah cakap pada Moyang-Moyang saya awal-awal lagi tau saya nak duduk di dunia nyata." permulaan saya menjawab soalan. 


Aku ada anak-anak masih bersekolah dan Suami aku nak berbakti". Ini ayat saya sebelum  tanpa kehendak saya TERmasuk ke alam paranormal. 


Saya masa tu walau mata buta tapi hati saya celik Kak. Semua ayat dan perbuatan kejadian berlaku semua saya masih ingat lagi."


"Saya sakit ke kak kalau saya masih ingat semuanya?🤭" Tanya saya pada Kak D. 


Subhaanallah... Masih ingat lagi.." Kata Kak D. 


Itu kan ujian untuk saya tu. Berada dalam 2 alam dan saya kena pilih mana saya nak. Tapi selepas lepas ujian tu, saya dapat hasilnya, antaranya dapat berkomunikasi dengan alam sana (ghaib/kayangan/paranormal)." jelas saya detail.


Dengan alam sana kita boleh arah dan tundukkan mereka sebenarnya. TAPI JANGAN MEMBONGAK SANGAT YA. Gilalah kalau nak ikut sahaja kehendak mereka walhal kita ni memang dah confirm-confirm ahli di dunia nyata." Saya mengakiri perbualan di whatsapp. 


Subhaanallah.. Bertuahnya ita." balas Kak D


Begitulah. 

 Jadi, ANDA rasa saya ni betul ke Bipolar Disorder Mood seperti Doktor Perawat ilmu tin kosong Amir Shahmi tohmah dan saya ni psikatrik ke seperti Coach gila isim Fahmy Adam sudah tohmah dan fitnah? 🤭

  Mereka berdua ni bukan berani pun berhadapan dengan saya. Di Gunung Ledang haritu, Amir terpinga-pinga bila dalam diri saya ni semasa itu beritahu kakaknya disantau. Jika dia benar dan JUJUR, pasti kakak bernama Linda itu dirawatnya segera. 

  Fahmy Adam, siap tanya saya keris di dapat itu ok ke tak ok untuk disimpan? Yang di dalam diri saya ni rawat sakit di kepalanya. Siap minta maaf tepuk bahunya. Entah apa entahlah dalam diri saya buangkan? Saya auto gerak sendiri merawat mereka. 

  Mohd. Aidil dan Syah Rizal Abd Samat bertanya hal senjata mereka ada dan hal Salasiah keturunan mereka juga. Suami saya mencatat kesemua apa dibincangkan yang kononnya muzakarah santai.

  Jam lebih kurang 3 pagi, saya dengar Amir menyebut dan mentertawakan Syeikh Siti Jenar. Dia, Mohd. Aidil dan Syah Rizal Abd Samat mengumpat saya di dalam bilik mereka yang bersebelahan bilik saya. Mereka hanya mencuri rahsia. Pengikut setiap Amir Shahmi Md. Ali, Doktor Perawat ilmu tin kosong.

  ALLAH maha adil dan maha mendengar hamba-hambanya. Saya redha atas ujian yang telah terjadi. Nama dan maruah saya yang tercalar pun saya bersihkan sendiri. Tahun 2021 saya mula viralkan. Melalui Blog dan akan me You Tube pula. Paling penting, Alhamdulillah nyawa saya tidak melayang saat saya berada di alam ghaib yang mistik atau disebut juga alam paranormal. 

 Ini sebahagian kisah saya fight untuk sembuh sakit kronik Slipped Disc yang datang semula tiba-tiba selepas tamat berkursus dengan Doktor Perawat gila, ilmu tin kosong dan penakut kembalikan apa diseru si Amir Shahmi Md. Ali. 


PART 3 : BERUSAHA MEMBERSIHKAN NAMA.

  Mungkin ada yang tidak percaya atau anggap saya ni merepek. Sebenarnya saya berusaha membersihkan kembali nama saya yang telah difitnah. Di fb dan IG selesai. InShaaAllah akan ke Blog juga. 

 Semoga semua followers saya ambil iktibar dari apa telah terjadi pada saya dan saya amat berharap kalian jauhilah perkara syirik. Sebab syirik merbahayakan minda dan jiwa. Berlaku pada saya hingga hampir hilang nyawa". Ini makluman ringkas saya DI SINI.

Alhamdulillah. Antara hasil selepas saya segera broadcast kepada semua ahli group VIP Ebook Akhir Zaman. Seorang telah undur diri. Saya sudah kongsikan di SINI pada 21/9/2020. Tapi mungkin masa tu tidak ramai mengerti. Tahun 2021 ni, baru tergerak hati hendak tulis dalam Blog saya ni.



PART 4 : FAKTA MASTERMIND GANG AKHIR ZAMAN.

Khalid Yahya ni seorang penulis buku Estakologi, ilmu fitan teori akhir zaman juga teori konspirasi tin kosong. Guna Hadith dhoif untuk tarik crowd beli Ebook Akhir Zaman yang dia tulis.  

Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, Khalid Yahya mastermind gang akhir zaman teori konspirasi gila isim
Nanti ada masa saya sambung kongsikan semua perbualan saya dengan mamat ini tau. 🤭


Tiga hari tiga malam saya beri tiga belas soalan berkaitan Hadith palsu Panji Hitam tidak dapat dia ni menjawabnya. Saya memang suka provoke orang-orang jahat scammer ni. Biar dia tahu usah bermain api dengan saya.

Bukti semuanya ada. Conversation masih wujud lagi semuanya. Ada masa nanti saya kongsikan screenshotnya. Sekarang sedang siapkan dokumen Personal Coaching client.





Puteri Nur Cahaya, cikgu ieta, freelance Blogger, Social media expert coach, banteras scammer, Minda Niaga, Personal Life Coaching, isi masa lapang, Realiti Kehidupan, gang akhir zaman, Amir Shahmi Md. Ali Doktor Perawat sesat tin kosong, Fahmy Adam Coach gila isim, Hussein Onn ilmu tin kosong
Sebelum saya menegur Khalid Yahya ni, saya tegur dahulu si Hussein Onn ni seen sahaja. Memang tidak layak dipanggil Ustaz kesemua mereka ni. Ilmu tin kosong belaka tapi hendak bicara hal akhir zaman. 🤦🥴



Hadith Panji Hitam Hadith dhoif.

Hadith ini, telah diguna pakai oleh gang akhir zaman untuk urusan jual beli ebook Akhir Zaman dan dalam group VIP Ebook Akhir Zaman tu, Fahmy Adam, Amir Shahmi dan Khalid Yahya (Nurani Maarif) telah membuatkan ahli,

  1. Asyik bercerita hal keturunan mereka sehingga menimbulkan perbalahan sesama ahli. 
  2. Rekrut Tentera Imam Mahdi. Saya sudah di kick dari group itu sebab seru jauhi syirik baru saya tahu mereka guna group itu untuk rekrut Tentera IM. saya pernah dijemput bekerjasama dalam membentuk foundation Imam Mahdi. Ini memang kerja gila.
  3. Menyertai Kursus anjuran Doktor Perawat tin kosong beramal dengan perkara syirik, khurafat, Amir Shahmi Md. Ali.
  4. Menyebarkan ilmu Metafizik penomboran. Taksub kepada nombor, duit untuk bersedekah Dan koleksi Ibu duit.
  5. Mendapatkan rawatan dari Doktor Perawat yang menggunakan kaedah syirik dan khurafat.
  6. Kompromi dengan Doktor Ruzilawati Zawawi aliran Syiah jualan garam yang menggunakan mesin quantum dimiliki oleh Syiah.

   Saya sudah hantar laporan kepada Pejabat Mufti Wilayah Persekutuan pada 26/2/2021 tapi tiada tindakan dibuat. Apa perlu saya lakukan lagi sebab ini melibatkan penipuan (scammer) aqidah ramai. Sudah serupa puak aliran memesongkan aqidah dah mereka ni. Didalangi oleh Penulis hal Estakologi, ilmu fitan akhir zaman, Khalid Yahya.


     Bila saya sudah menegur. Masih berdegil hendak juga jadi scammer aqidah orang ramaikan? Yang lain tu, siapa suruh berbuat jahat tidak beradab dan biadap kepada saya kan? Padan muka glamour viral. 🤭

  InShaaAllah saya sedang proses sekali lagi  laporan khusus berkaitan ketiga mereka ini kepada Jabatan Agama. Kamu sekalian tunggu. Usah main-main denganku. Artikel 'Saya hampir mati nyaris hilang nyawa! ini Artikel Blog kali ke dua selepas Aqidah bukan perkara mainan berkaitan coach scammer gila isim Fahmy Adam. Artikel ini saya kongsikan beserta sekutunya Amir Shahmi Md. Ali (mastermind menganiaya saya) dan ini pertama kali saya menulis  berkaitan gang akhir zaman.



Bomoh cabul

  Ini kisah benar dari pembaca Blog saya. Nama diminta rahsiakan. 

 Kakak iparnya suaminya bomoh. Biadap. Selalu sound adik ipar sesuka hati. Walhal keluarganya pun keluarga 69. Suami kakak iparnya telah mencabul biras, isteri adik iparnya sendiri. 

  Bomoh gila sex itu, bila bercakap hal agama bukan main berdegar-degar. Mengaku kononnya waliyullah. Pukau adik ipar hingga taksub (terlalu percaya) isterinya sakit ada Jin berlambak pada diri. Minta berubat. Kena mandikan. Semua orang dalam rumah di suruh keluar. Bagai dipukau telah mengikut sahaja hungga isteri sendiri dicabul. 

 Hancur luluh hati Suaminya bila mengetahui isterinya dicabul oleh Abang iparnya sendiri. Mereka telah putuskan hubungan dengan bomoh cabul biras sendiri. 

  Sebab itu berhati-hati. Usah mudah terperdaya dengan sesiapa pun yang nampak alim bercakap bab agama bukan main lagi. Mengaku wali mengaku apa sahaja untuk menampakkan diri alim.  



SOALAN : GILA ISIM TU APA?

[9/24, 9:37 PM] Ha***i 

gila isim tuu apa yea??


JAWABAN :

Bila seseorang tu belajar terlalu mendalam akan sesuatu perkara, dia akan jadi terlampau taksub pada satu-satu fahaman. Dia akan menuduh orang sana-sini sesat, wahabi, freemason, iluminati dan Dajjal tanpa bukti yang soheh. Bila ada yang menegur kesilapannya dia terus melenting meroyan memperlekeh keturunan orang yang menegurnya.


Hati-hati dengan orang yang gila isim. Dia juga mudah dipengaruhi oleh perkara berkaitan syirik. Usah terjebak dengan dosa Syirik. Merana jiwa dan minda nanti. Silap haribulan boleh hilang nyawa. 



SOALAN : KENAPA SHARE LAGI?
Kenapa share lagi kisah diremove sebab ajak jauhi syirik tu? Tak sudah-sudah lagi ke?" Ini antara soalan ahli gang akhir zaman kepada saya.

MARI SAYA HENDAK JAWAB.

Sebab nyawa. Nyawa saya hampir hilang. Faham? Amir dan Fahmy itu hanyalah penunggang agama dan bawa orang ke arah kesesatan. Sesat lagi menyesatkan. Tin kosong. Tak ada ilmu langsung berkaitan alam ghaib. Tapi bodohnya petik seru alam ghaib. Saya beritahu yang lain. JAUHI SYIRIK! Kalau tidak melibatkan nyawa dan maruah saya, saya diam. Ni sudah melibatkan nyawa dan maruah saya. Saya mesti beritahu awam. Biar mereka tidak terjebak dengan si biadap Fahmy Adam dan Amir Shahmi lagi. Faham?" Kan dah kena marah. Spoil my mood this eveninglah.🤦🏻‍♀️

SOALAN : 

Antara freemason, iluminati, dajjal dan syiah dengan Syirik, mana satu lebih patut dijauhi?


JAWABAN : 

Syirik. Syirik kena jauhkan dulu. Ia melibatkan aqidah. 

Kisahnya, malam 28/9/2020 jam 12:48 pagi, seorang Doktor Perawat aliran Syiah bernama Ruzilawati (Ila) Zawawi serang saya di whatsapp personal saya. Walhalnya sebelum beliau serang saya, saya tidak pernah lagi menyebut nama beliau pun berkaitan Garam Syiah.

Rujuk voice note saya di bawah supaya semua boleh lebih jelas. Rujuk posting berkaitan Syiah ni



Beliau tanya,

Mana bukti saya Syiah?"

Eh eh... Kau yang cerita mesin quantum kau guna tu ownernya Syiah, Kau yang serang posting saya di facebook tanya 

Kenapa tak minum air ECPI? Sebab Syiah?" 

Kau yang bocor rahsia, kau pula lupa? Itulah. Terlampau mencari Tuhan, Syiah pula jadi pilihan. Lepastu  nak meroyan. Ish ish ish... Kan dah kena ceramah? Blue tick terus. 🤦🏻‍♀️😅

Sebab itu jugalah saya buat channel ni 👉🏻 T.me/PanjiAlamNusantara Khusus untuk mudahkan saya bercerita tentang kisah-kisah berkaitan Islam, Alam, Nusantara, Pendedahan tentang penipuan (Scammer), Banteras Perawat yang guna kaedah syirik dan unsur kesesatan.

Matlamat saya satu sahaja. mohon JAUHI SYIRIK dan perkara berkaitan scammer dan yang melanggar aqidah.

Syirik itu, bila kau percaya selain daripada Allah dan melakukan perbuatan menyamakan peribadatan atau menyamakan Islam menyamakan Allah kepada ibadah selain Islam, itulah  SYIRIK. 

Syirik itu merbahaya! Boleh meragut nyawa! Saya ini pernah menjadi mangsa. Perawat guna rawatan kaedah syirik hingga saya termasuk ke alam ghaib (mistik/paranormal) hampir mati! 

Rujuk sini berkaitan SYIRIK


Malam ni dapat soalan pula dah. Memang kena marahlah. Sebab sudah tahu lagi hendak tanya. Orang dari group Ebook si Fahmy Adam yang penakut remove saya selepas saya seru ahli group jauhi syirik itu lah yang beritahu saya kamu tu Syiah. Kamu juga ada beritahu saya. Lupa? 🤦‍♂


SOALAN : 

Suami akk, selalu pening... Sakit kepala.. Dah malas mkn ubt. Ri tu ada sebut pasal Dr amir.. Dia Tanya, tak nk g situ ke? Akk kata Dr tu berubat cara Islam.. Mcm dlm cerita China kung-fu... Letak tgn blkg pesakit.Tu Tanya ita, klu kita sakit biashe biashe, org biashe biashe... 😂😂😂😂 Boleh g berubat cara Islam dgn Dr tu? Takut dia pasang lagu gamelan plak.


JAWABAN : 

JANGAN BERURUSAN DENGAN DIA! BUKANKAH SAYA SUDAH CERITA DIA MERAWAT GUNA KAEDAH SYIRIK? TAK BACA SEMUA SAYA DAH SHARE? LAGI NAK TANYA. INI BUKAN PERKARA MAIN-MAIN DAN KELAKAR. FAHAM?


SOALAN : 

Faham... Faham.. Mmg tak nk bawa.. Tapi tak tahu nk ckp apa kat suami.. Klu akk cerita apa yg berlaku pada ita kpd suami akk boleh?Akk tak cerita lagi kat dia..

JAWABAN : 

Silakan ceritalah. Jangan jadi macam saya. Hampir putus nyawa saya Puteri Nur Cahaya @ Cikgu iEtaTolong jauhi syirik kerana syirik merbahayakan nyawa.


SOALAN

Apa nama ebook tu? Ada di pasaran? Nak juga tahu apa yg ditulisnya.

JAWABAN

Saya sudah baca. Ada ahli share kepada saya. Saya ada mata-mata saya di situ. 

Ebook itu serupa tin kosong tanpa fakta dalil Al-Quran. Hanya merujuk seketul hadith yang kurang jelas perkaitannya dengan tajuk ebook. Dia fitnah saya sesat dan Wahabi tetapi minta maaf cakap, ternyata dia itu lebih sesat lagi menyesatkan kerana mengambil contoh kumpulan yang telah diharamkan.

Saya tidak akan kongsi apa-apa yang menjurus kepada syirik dan kesesatan. Tugas saya adalah membanteras syirik dan perkara sesat lagi menyesatkan. 

Telah saya nyatakan berkali-kali di whatsapp dan pada posting-posting saya berkaitan.  

Terima kasih.





PENULIS

Puteri Nur Cahaya  @ Cikgu iEta

Panji Alam Nusantara


RUJUKAN DAN BERKAITAN.

  1. KENAPA SAYA LEFT ATOMY?  
  2. BISNES MLM ATOMY DAN GERAKAN MISSIONARY KRISTIAN. 
  3. SUDAH TAHU HARAM KENAPA GUNA LAGI? 
  4. ADAKAH WABAK COVID 19 INI BENAR? 
  5. AKU SEMAKIN SERAM HENDAK SUNTIK VAKSIN.
  6. BONGKAR TETAP BONGKAR! 
  7. KITA BUKAN ANTI KRISTIAN

  8. PESAN ALIM ULAMAK

  9. AQIDAH BUKAN PERKARA MAINAN!

  10. AKIBAT BUTA SEJARAH

  11. RAMAI MESEJ SAYA HENDAK TAHU MACAM-MACAM

  12. SAYA HAMPIR MATI NYARIS HILANG NYAWA!



No comments:

Post a Comment

1) Komen anda ditapis. Hanya komen berkaitan entri dan bukan iklan sahaja disiarkan. Harap maklum.
2) Ingin beriklan? Sila e-mail kepada kisahcikguieta@gmail.com ya 😁

Terima kasih sudi singgah dan komen... ^__^

AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA





AKTA 588, AKTA KOMUNIKASI DAN MULTIMEDIA 1998

Penghantaran sebarang komen, permintaan, cadangan ATAU komunikasi lain yang lucah, sumbang, palsu, mengancam ATAU negatif dengan niat untuk menyakiti hati, menganiayai, mengugut ATAU mengganggu orang lain dengan ATAU tanpa mendedahkan identitinya adalah suatu kesalahan boleh didenda tidak melebihi 58 ribu ringgit atau dipenjarakan selama tempoh tidak melebihi 1 tahun ATAU kedua-duanya sekali. HARAP MAKLUM






TULIS CADANGAN ATAU PERTANYAAN DI SINI

Name

Email *

Message *